Αρχική » Επικαιρότητα » Ενημερωτική εκδήλωση – τηλεδιάσκεψη της Ο.Β.Σ.Θ. για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ενημερωτική εκδήλωση – τηλεδιάσκεψη της Ο.Β.Σ.Θ. για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Ο.Β.Σ.Θ. την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, μεταξύ των Σωματείων – μελών της, με θέμα την ενημέρωση για την υποχρέωση των επιχειρήσεων στην διαδικασία ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ηλεκτρονικών βιβλίων και την ψηφιοποίηση που θα ακολουθήσει.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Γεώργιο Καββαθά, ο οποίος έκανε μια σύντομη τοποθέτηση στην αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, τον πρόεδρο του Β.Ε.Θ. κ. Αναστάσιο Καπνοπώλη ο οποίος συγχάρηκε για την πρωτοβουλία ενημέρωσης την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, καθώς και χαιρετισμό απεύθυνε ο Επίτιμος πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ., κ. Γιάννης Παπαργύρης, τονίζοντας την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμποροβιοτέχνες μέσα στην πανδημία.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ., κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, έκανε αναφορά στις δράσεις της Ομοσπονδίας, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η έλλειψη των χρηματοδοτικών εργαλείων – που, παρόλο του ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση, είναι όμως ελλιπή έτσι ώστε να στηρίξουν πραγματικά τους Βιοτέχνες και την Βιοτεχνία στην Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος τόνισε ότι, σε αντίθεση με την 10ετή οικονομική κρίση όπου οι επιπτώσεις ήταν οριζόντιες για όλους, στην πανδημία η κρίση είναι δυσανάλογη μεταξύ των επαγγελμάτων, χωρίς αυτό όμως να έχει μεταφραστεί ανάλογα και στα μέτρα στήριξης του κάθε κλάδου.
Τέλος, έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της αύξησης του ιδιωτικού χρέους, με έναν στους δύο πολίτες να έχει πλέον χρέος προς την εφορία. Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όλων μας στην κατεύθυνση ενίσχυσης δυνάμεων, ώστε οι προτάσεις και οι θέσεις της Ομοσπονδίας να εισακουστούν από την Κυβέρνηση.
Κεντρικός ομιλητής της διαδικτυακής ενημέρωσης ήταν ο κ. Βασίλειος Καμπάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Ο κ. Καμπάνης ενημέρωσε τα μέλη μας για την νέα διαδικασία τιμολόγησης και για τους τρόπους που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση που θα έρθει, καθώς επίσης τόνισε και κάποια σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής προς αποφυγή λαθών.
Στον επίλογο του ο πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ., κ. Νκολόπουλος, ευχαρίστησε τους προέδρους για την παρουσία τους, τα μέλη μας για την μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τον κ. Καμπάνη, που παρά το απαιτητικό πρόγραμμά του, ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της Ο.Β.Σ.Θ.

Από το γραφείο τύπου της Ομοπσπονδίας