Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Ενημέρωση από τον Ήφαιστο για το μειωμένο ΦΠΑ (9%) σε παροχή υπηρεσίας

Ενημέρωση από τον Ήφαιστο για το μειωμένο ΦΠΑ (9%) σε παροχή υπηρεσίας

Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ήφαιστος στις 10 Ιουνίου, ο πρόεδρος Θεόδωρος Χρυσολωράς έκανε ενημέρωση για το μειωμένο ΦΠΑ (9%) σε παροχή υπηρεσίας, που ισχύει από 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Το διοικητικό συμβούλιο του Ήφαιστου, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για να ενημερώσει τους συναδέλφους για αυτό το θέμα. Ο πρόεδρος του Ήφαιστου στη συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκδόθηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την σωστή εφαρμογή διάταξης του νόμου 3522/06 σύμφωνα με την οποία εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 9% στην παροχή υπηρεσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ εφαρμόζεται σε ανακαινίσεις και επισκευές παλαιών ιδιωτικών κατοικιών που η αξία των υλικών δεν υπερβαίνει το 1/3 της συνολικής αξίας.
Ο μειωμένος συντελεστής, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, εφαρμόζεται στις εργασίες αντικατάστασης, επισκευής ή συντήρησης υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ξυλουργικών, υαλικών, πλακιδίων, καυστήρων, ανελκυστήρων κ.λπ.
Σύντομα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει σύσκεψη, με την παρουσία φοροτεχνικού, για την ανάλυση της σωστής εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Όσοι συνάδελφοι έχουν ερωτήματα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου να τα υποβάλουν σύντομα και γραπτά στα γραφεία του σωματείου, για να απαντηθούν από το φοροτεχνικό στη διάρκεια της σύσκεψης»
Η σύσκεψη που προανήγγειλε ο Θ. Χρυσολωράς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στα γραφεία του Σωματείου. Την παρουσίαση και ανάλυση του θέματος έκανε ο φοροτεχνικός Χρήστος Μπακογιάννης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν οι συνάδελφοι σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου στο επάγγελμα του εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων.