Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Ηλιακής Ενέργειας » ENGAIA: Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών άνω των 5,5 MW το α΄ τρίμηνο του 2013

ENGAIA: Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών άνω των 5,5 MW το α΄ τρίμηνο του 2013

engaia

engaiaΗ «Engaia A.E.» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο τρίμηνο του 2013 ένα σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συνολικής ισχύος άνω των 5,5MW. H εταιρία ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια αλλά και την κατασκευή των πάρκων με το κλειδί στο χέρι και σύμφωνα πάντα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας κατά την πάγια πολιτική της εταιρίας. Όλα τα έργα υλοποιήθηκαν εντός των απαιτούμενων προθεσμιών, σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο 4093 (ΦΕΚ Α 222/12-11-2012). Τα εν λόγω έργα είναι μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας και βρίσκονται σε περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Καστοριά, Κιλκίς, Λάρισα, Λειβαδιά, Ροδόπη, Σκύδρα, Χαλκιδική.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε βιομηχανική στέγη για λογαριασμό της εταιρίας «Kronos sun energy» στη Σκύδρα ισχύος 781kW, η οποία υλοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μόλις 43 ημερολογιακών ημερών. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση επιλέχθηκε αμιγώς γερμανικός εξοπλισμός και συγκεκριμένα φ/β πάνελ του οίκου Q-Cells, μετατροπείς του οίκου KACO και σύστημα στήριξης του οίκου Schletter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν πάνω από 7,7 GWh/έτος και να συμβάλουν στην αποφυγή πάνω από 5400 tn CO2 ετησίως.
Η «Engaia A.E.» παράλληλα με την πάγια δραστηριότητά της στον κλάδο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά με τη δυναμική είσοδό της στον κλάδο της βιομάζας και των μικρών αιολικών.