Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2008»: Στο MEC από 20-23/11/08

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2008»: Στο MEC από 20-23/11/08

Θα ξεπεράσει σε αριθμό συμμετοχών κάθε προηγούμενη διοργάνωση
Με τη λήξη της 2ης Διεθνούς Έκθεσης «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2007- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση και Εξοικονόμηση Ενέργειας, με εντατικούς ρυθμούς άρχισαν οι προετοιμασίες της 3ης Διεθνούς Έκθεσης «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2008», της έκθεσης που έγινε πλέον θεσμός για την ενεργειακή αγορά της χώρας. Στην «Ενέργεια 2007», συμμετείχαν 200 εταιρίες, από τις οποίες 35 ήταν διεθνείς συμμετοχές. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες και επενδυτές. Βρισκόμαστε ήδη ένα χρόνο πριν και περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ενώ μια πληθώρα εταιριών, πολλές εκ των οποίων κατέχουν ηγετική θέση στη παγκόσμια ενεργειακή αγορά, έχουν εκδηλώσει ενεργά το ενδιαφέρον τους .
Η 3η Διεθνής Έκθεση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2008» θα πραγματοποιηθεί από 20-23 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC , θα καλύψει εκθεσιακή επιφάνεια άνω των 14.000 τμ.
Ένα τμήμα της έκθεσης "ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2008" προσφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και έτσι διοργανώνεται παράλληλα για πρώτη φορά στην Ελλάδα η 1η Διεθνής Έκθεση "PHOTOVOLTAIC 2008".
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το καταξιωμένο πλέον  Διεθνές Συνέδριο "ENERTECH 2008" του οποίου την επιστημονική διοργάνωση ανέλαβε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. με συνδιοργανωτή το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Παράλληλα με την προετοιμασία της έκθεσης η LEADEREXPO θα διοργανώσει από 15-25 Μαϊου 2008 την ειδική εκδήλωση «Ημέρες Πράσινης Ενέργειας» που έχει σαν στόχο την προβολή των Α.Π.Ε. και των εκθετών στην ευρύτερη ελληνική αγορά και το κοινό.
Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας έχουν επιλεγεί οι πόλεις Αθήνα, Ναύπλιο, Λάρισα , Γρεβενά και Θεσσαλονίκη όπου σε κάθε μια από αυτές θα διεξαχθεί και ημερίδα με ομιλητές εκπροσώπους υπουργείων, οργανισμών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκθετών και επιστημόνων.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες εκθέτες θα έχουν την  ευκαιρία , σε σταθερά ή αυτοκινούμενα εκθετήρια να προωθήσουν με τρόπο ιδιαίτερο και πρωτότυπο τη σύγχρονη τεχνολογία των Α.Π.Ε , τις εφαρμογές της και τα προϊόντα τους.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων  Ανάπτυξης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε το οποίο, συμμετέχοντας ενεργά, θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση, με την στήριξη των:
Γερμανική πρεσβεία Αθήνας, ΔΕΣΜΗΕ,  ΚΑΠΕ, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Β2Β Renenergy, SEE & EPIA.
Xρυσός Χορηγός: ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας : «Ο Υδραυλικός»,  ΕΒΕΑ, ΤΕΧΝΙΚΑ, 3TECH
Υποστηρικτές επικοινωνίας: Κλαδικός Τύπος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
H έκθεση επί δύο συνεχή χρόνια γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και προσελκύει επενδυτές, στελέχη, μηχανικούς από τη βιομηχανία, την ναυτιλία, τον τουρισμό, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες, στελέχη από δημόσιους οργανισμούς, μελετητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.