Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » ΕΜΟ: Τεχνολογίες και μηχανήματα για την επεξεργασία μετάλλων

ΕΜΟ: Τεχνολογίες και μηχανήματα για την επεξεργασία μετάλλων


Διεθνής έκθεση που διοργανώνεται από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Ανόβερο

Στα μέσα Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της διεθνούς έκθεσης επεξεργασίας μετάλλων «ΕΜΟ Ανόβερου 2007» που θα διοργανωθεί στη γερμανική πόλη από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Την έκθεση αλλά και την παγκόσμια τάση στη συγκεκριμένη αγορά (εργαλειομηχανές) παρουσίασαν οι:
– Helmut von Monsaw, διευθυντής του γερμανικού συλλόγου κατασκευαστών εργαλειομηχανών (VDW).
– Ulrich Koch, υπεύθυνος τμήματος τύπου εκθεσιακού οργανισμού Ανόβερου «Deutsche Messe AG».
– Βασίλειος Αποστόλου, πρόεδρος πανελλήνιου σωματείου εμπόρων και κατασκευαστικών μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου – κοπής – συγκόλλησης (Σ.Ε.Κ.Ε.Μ.).
– Άννα Κογχυλάκη, υπεύθυνη εκθεσιακού οργανισμού Ανόβερου στην Ελλάδα – Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως επισημάνθηκε η ΕΜΟ Ανόβερου είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνής συνάντηση του κλάδου της επεξεργασίας μετάλλων. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, είχαν δηλώσει συμμετοχή στη φετινή έκθεση 1.875 εκθέτες από 39 χώρες, ενώ στην τελευταία διοργάνωση, το 2005, οι επισκέπτες έφτασαν τις 160.000 από 82 χώρες. Η ΕΜΟ παρουσιάζει όλες τις τεχνολογίες που βρίσκουν εφαρμογή σε ολόκληρο τον κλάδο της επεξεργασίας μετάλλων. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται κυρίως εργαλειομηχανές αφαίρεσης και διαμόρφωσης υλικού, εργαλεία υψηλής ακριβείας, επεξεργασία επιφανειών, λογισμικό και τεχνολογία ελέγχου, συστήματα και εξαρτήματα αυτοματισμού, συστήματα διαχείρισης μετρήσεων, ελέγχων και ποιότητας καθώς και μηχανήματα και συστήματα για την κατασκευή εργαλείων και καλουπιών. Σημαντική θέση για τους επισκέπτες της έκθεσης κατέχει και το θέμα της επιμόρφωσης. Έτσι οι διοργανωτές της ΕΜΟ έχουν θέσει σαν στόχο να δείξουν όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και το μέλλον της τεχνικής κατασκευής. Οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από την παρακολούθηση συμποσίων και συνεδρίων που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της έκθεσης, όπου ειδικοί θα παρουσιάσουν ελκυστικά θέματα του μέλλοντος, επιστημονικά τεκμηριωμένα, αλλά και προσανατολισμένα στην πράξη.
 Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η Ελλάδα παράγει εργαλειομηχανές σε μικρό βαθμό και η απαιτούμενη τεχνολογία παραγωγής εισάγεται από διάφορες χώρες. Η Γερμανία είναι με ποσοστό 16% ο δεύτερος σημαντικότερος προμηθευτής, μετά την Ιταλία. Από το Γερμανία έχουν αυξηθεί οι αποστολές παραγγελιών προς τη χώρα μας, κατά 30% τα τελευταία πέντε χρόνια. Παραδόθηκαν, κυρίως, μηχανήματα λέιζερ, υπερήχων, ιονικών ακτινών και δέσμης πλάσματος. Για τους Έλληνες χρήστες εργαλειομηχανών η έκθεση ΕΜΟ προσφέρει άπειρα ερεθίσματα για τη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων κατασκευής. Καμία άλλη έκθεση επεξεργασίας μετάλλων, παγκοσμίως, δεν τους δίνει τη δυνατότητα, που θα έχουν στην ΕΜΟ, να συγκρίνουν όλη τη διεθνή γκάμα και τις διάφορες τεχνολογίες από την απλή μηχανή μέχρι τις περίπλοκες εγκαταστάσεις κατασκευής και να επιλέξουν το καλύτερο για τις ανάγκες τους.
Η έκδοση ΕΜΟ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας της Βιομηχανίας Εργαλειομηχανών – CECIMO», από την Ένωση Γερμανικών Εργαλειομηχανών – VDW, σε συνεργασία με την «Deutschen Messe» Ανόβερου.