Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Ελέγχους στις κεντρικές θερμάνσεις ζητά ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος

Ελέγχους στις κεντρικές θερμάνσεις ζητά ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος

Συνάντηση του Δ.Σ. με το νομάρχη Ιωαννίνων
Συνάντηση με το νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου «Η Φλόγα».
Στη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι της «Φλόγας», ενημέρωσαν το νομάρχη για την ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, που προσφέρει η σωστή συντήρηση των κεντρικών θερμάνσεων από αδειούχους συντηρητές.
Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το αίτημα του συνδέσμου να πραγματοποιούνται έλεγχοι από κλιμάκια της νομαρχίας στα λεβητοστάσια, για να διαπιστωθεί αν τηρείται η σχετική νομοθεσία που προβλέπει ότι η ετήσια υποχρεωτική συντήρηση γίνεται από αδειούχους συντηρητές οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώνουν και να παραδίδουν στο χρήστη το φύλλο ελέγχου.
Ο νομάρχης Ιωαννίνων, ενώ έδειξε κατανόηση για την αναγκαιότητα των ελέγχων, δήλωσε όμως ότι λόγω έλλειψης προσωπικού, είναι αδύνατη η δημιουργία σχετικών κλιμακίων.
Επισήμανε ότι έλεγχοι στα λεβητοστάσια και στις κεντρικές θερμάνσεις, διενεργούν μηχανολόγοι της νομαρχίας μόνον όταν γίνονται σχετικές καταγγελίες.
Ο κ. Α. Καχριμάνης, δείχνοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις του διοικητικού συμβουλίου της «Φλόγας» για τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τη συντήρηση των λεβητοστασίων από μη αδειούχους, υποσχέθηκε τη συνδρομή της νομαρχίας για την ενημέρωση των καταναλωτών σ’ αυτό το θέμα.
Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Φλόγας συν. Δημήτρης Τσίνης, εντός των ημερών το σωματείο θα καταθέσει προς το νομάρχη και γραπτώς τις απόψεις τους και τις προτάσεις του και ευλπιστεί ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση για συνδρομή της νομαρχίας στην ενημέρωση των καταναλωτών του νομού Ιωαννίνων για τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των κεντρικών τους θερμάνσεων.