Αρχική » Περιεχόμενα » Ειδήσεις » Είμαστε «σχεδόν ευτυχείς»

Είμαστε «σχεδόν ευτυχείς»

climat.08 098.jpg

Γιορτάσαμε τα 45 μας χρόνια και συνεχίζουμε…
…Κι αφού γίναμε 45 χρονών και δεν την κρύβουμε την ηλικία μας, είπαμε να το γιορτάσουμε. Έτσι, λοιπόν, καλέσαμε τους φίλους μας, υδραυλικούς, καυστηρατζήδες και εμπόρους, συνδικαλιστές και συνεταιριστές απ’ όλη την Ελλάδα, να βρεθούμε, για άλλη μία φορά μαζί. Όπως συμβαίνει 45 χρόνια τώρα.
Το ραντεβού μας δόθηκε στην έκθεση Climatherm, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο περίπτερό μας.
Και για μια φορά, επιτρέψτε μας να προβάλουμε τον εαυτό μας, να περιαυτολογήσουμε, αφού δεν είναι και λίγο για ένα μηνιαίο περιοδικό, που ξεκίνησε το 1962 ως εβδομαδιαία εφημερίδα στην αρχή και στη συνέχεια 15νθήμερη, να μετρά μισό αιώνα ζωής περίπου…
Ξεκινήσαμε, μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε μαζί με τον κλάδο. Ζήσαμε τις αγωνίες του, τους προβληματισμούς του, τις ανησυχίες του. Ζήσαμε τα θέλω του, τις καλές και τις λιγότερο καλές του στιγμές.
Γίναμε ο συνδετικός του κρίκος ανά την Ελλάδα, μεταφέραμε ειδήσεις, πληροφορίες, απόψεις.
Καταγράψαμε ερωτήματα, διατυπώσαμε σχόλια, απευθυνθήκαμε σε υπουργεία, προβληματιστήκαμε, αναδείξαμε.
Στις πάνω από 80.000 σελίδες του περιοδικού μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί τα πάντα -ή σχεδόν τα πάντα- γύρω από τον κλάδο. Και συνεχίζουν να καταγράφονται, θέλουμε να πιστεύουμε αντικειμενικά, με δικαίωμα βέβαια άποψης, την οποία οφείλει να έχει κάθε περιοδικό, κάθε ΜΜΕ και δημοσιογράφος.
Είμαστε ευτυχείς -ή σχεδόν ευτυχείς, όπως εύστοχα διατυπώνει ο εξαιρετικός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, όταν τον ρωτούν πώς νιώθει στα 76 του χρόνια.
Είμαστε ανήσυχοι, και δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, όπως θα συνεχίσει να υπάρχει και ο κλάδος. Μας το ζήτησαν άλλωστε και οι πολλοί και καλοί φίλοι μας απ’ όλη την Ελλάδα, που ήρθαν στα γενέθλιά μας, ήπιαν και κανά δυο ποτηράκια παραπάνω και όπως λένε, «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».
Όχι, δεν τους μεθύσαμε για να μας πουν καλά λόγια. Τα λένε πάντα, βοηθώντας μας με τις κρίσεις, ακόμα και τις επικρίσεις τους, να γίνουμε καλύτεροι. Κι εμείς αυτό θέλουμε.
Μας είπαν…
Σταχυολογούμε στη συνέχεια ευχές που μας κατέθεσαν φίλοι του περιοδικού μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στην Climatherm.
Σπύρος Αναγνωστόπουλος: «Τώρα που όλοι χαιρόμαστε και καμαρώνουμε το τεράστιο έργο του κλάδου, έχει σημασία, νομίζω, να καταθέσω την μαρτυρία μου. Η συμβολή του «υδραυλικού» στον αγώνα που κάναμε και τα αποτελέσματα που πετύχαμε ήταν τεράστια.
Όμως ο αγώνας συνεχίζεται.
Συνεχίστε κι εσείς με το ίδιο πάθος. Αξίζει τον κόπο».
Κώστας Κεϊβανίδης: «Από τη λειτουργία της εφημερίδας “υδραυλικός”, στο ξεκίνημά σας, έγινα και εγώ υδραυλικός στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και κάθε καλή σας προσπάθεια να επιβραβεύεται. Και βέβαια να τα εκατοστήσετε γιατί έχουμε πίσω μας, τα παιδιά μας».
Βασίλης Ιωάννου: «Σας εύχομαι ολόψυχα να τα εκατοστήσετε. Είμαι σίγουρος ότι ο κλάδος σας οφείλει πολλά για την υπόσταση και την ύπαρξή του. Είναι πεποίθησή μου ότι ένας ενημερωμένος κλάδος παράγει ποιοτικό έργο για τους πολίτες – χρήστες, καλή και παραγωγική συνδικαλιστική πορεία. Συνεχίστε αταλάντευτα το έργο σας».
Βασίλης Ιωαννίδης: «Έχουμε την τύχη σαν κλάδος των υδραυλικών να έχουμε τον κλαδικό τύπο, όπως τον αποκαλούμε, και να έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου και του συνεταιριστικού κινήματος. Να τα εκατοστήσει».
Αθανάσιος Στρουμπούλης: «Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα στον κλάδο, εάν δεν υπήρχε η συμβολή του “υδραυλικού”».
Ευάγγελος Μάλλιος: «Το έργο που ξεκινήσατε για το καλό και το συμφέρον όλων των τεχνικών, εύχομαι να έχετε τη δύναμη να συνεχιστεί και να προσφέρετε ακόμη περισσότερα. Καλή επιτυχία».
Σπύρος Πρεβεζάνος: «Σαράντα πέντε ευχαριστώ. Σας εύχομαι, όσο θα υπάρχουν υδραυλικοί και εγκαταστάτες – συντηρητές καυστήρων τόσα χρόνια το περιοδικό σας να σκορπά χαμόγελα, να προσφέρει γνώση και να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κλάδων».
Θεόδωρος Τερζόπουλος: «Σας εύχομαι να συνεχίσετε με επιτυχία το μακρύ και δύσκολο ταξίδι σας στην αντικειμενική, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του τεχνικού κλάδου μας».
Στέλιος Μανούσακας: «“Ο υδραυλικός”, φαίνεται μια απλή κλαδική εφημεριδούλα. Όμως δεν είναι έτσι. Έχει και ιστορία και προϊστορία που την τιμά. Έχει ασφαλώς και μέλλον. Τις καλύτερες ευχές μου στις δύσκολες περιόδους, ώστε ν’ αντέξει…».
Χαρίτων Παπακωνσταντίνου: «Ολόψυχα σας εύχομαι όλη η ομάδα και η οικογένεια του “υδραυλικού” να συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης του κλάδου για πολλά έτη ακόμα όπως μέχρι σήμερα, και ο Θεός να σας έχει γερούς με δύναμη!».

 

climat.08 098.jpg

 

Με πούλμαν ήρθαν από την Κατερίνη οι συνάδελφοι, και πέρασαν από το περίπτερό μας, να μας ευχηθούν

climat.08 130.jpg

Ευκαιρία και για συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τον κλάδο τους, από συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη των συντηρητών καυστήρων

climat.08 159.jpg

Α, δεν ξέρουμε πού οφείλεται η έκφραση του προέδρου της ΠΟΣΕΥΔ, του δόθηκε όμως η ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με συναδέλφους για διάφορα θέματα

climat.08 140.jpg

Τα χαμόγελα δεν έλειψαν. Οι κυρίες Ελένη Καραμούντζου (δεξιά) από τη Θερμογκάζ ΑΕ και Γεωργία Καπράλου (αριστερά) από τη Wilo, εύχονται  χρόνια πολλά…

climat.08 144.jpg

Πατέρας και υιός Αναγνωστόπουλοι της εταιρίας Caloria, το στέλεχος Δακόπουλος και ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στη Λάρισα, Γιώργος Δανίκας