Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Έγινε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των παροχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Αθήνας

Έγινε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των παροχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Αθήνας

tameio 1.jpg

Κατατέθηκε μελέτη από οικονομολόγους, που έγινε αποδεκτή από τη γενική συνέλευση στις 20/1/08
Τροποποιήθηκαν τα άρθρα του καταστατικού, πλην ενός…

Μήλον της έριδος το υπό τροποποίηση άρθρο 10 του καταστατικού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου Αθηνών, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της 20ης Ιανουαρίου 2008.
Μιας συνέλευσης, που είχε καταστατικό και εκλογοαπολογιστικό περιεχόμενο και χαρακτηρίστηκε από τη μαζική προσέλευση μελών (γύρω στα 130 άτομα, νούμερο πρωτόγνωρο για γενική συνέλευση του Ταμείου).
Η τροποποίηση του άρθρου 10, παράγραφος 1 του καταστατικού που ήρθε προς ψήφιση στη συνέλευση, και παρά το γεγονός ότι είχε καταψηφιστεί από το Δ.Σ. του Ταμείου (4 κατά, 3 υπέρ), αφορούσε στην εκλογή και των 7 μελών της διοίκησης από τις αρχαιρεσίες.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το καταστατικό του Ταμείου και στο συγκεκριμένο άρθρο, όριζε ότι «το Ταμείο διοικείται από 7 μέλη, τα 5 εκλεγμένα από τη γενική συνέλευση και τα 2 διορισμένα από τη διοίκηση του Συνδέσμου».
tameio 1.jpgΥπέρ της τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου τάχθηκε, εισηγητικά, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του Ταμείου, συν. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «τα δύο διορισμένα μέλη του Δ.Σ. από το Σύνδεσμο, δεν παρευρίσκονταν στις συνεδριάσεις της διοίκησης τα 2 χρόνια της θητείας του και ότι αν γίνει πράξη η πρόταση των αναλογιστών που κατατέθηκε για την αναβάθμιση των παροχών του Ταμείου, θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Από 140 μέλη που ήμασταν, γίναμε 500. Τα δεδομένα άλλαξαν και πρέπει, κατά τη γνώμη μου και τα 7 μέλη της διοίκησης να εκλέγονται από τη γενική συνέλευση. Με την πρόταση αυτή δεν αποσκοπούμε στην ανεξαρτητοποίησή μας. Το Ταμείο ανήκε και θα ανήκει στο Σύνδεσμο».
Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Ταμείου Βαγγέλης Ντίνος, κατέθεσε τη διαφωνία του στην αλλαγή του άρθρου, με το σκεπτικό ότι δεν θέλει το Ταμείο ανεξαρτητοποιημένο από το Σύνδεσμο.
Το όλο θέμα προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στο σώμα της γενικής συνέλευσης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών Θανάσης Στρουμπούλης επισήμανε ότι «η αλληλοεξάρτηση και η συνδεσιμότητα του Ταμείου με το Σύνδεσμο βρίσκεται κάτω από το πρίσμα των δύο διορισμένων μελών, και ότι σε όλα τα ταμεία αρωγής στην Ελλάδα πάντα υπάρχουν και διορισμένα μέλη».
Ο Γιώργος Κατημερτζής υπογράμμισε ότι «την πολιτική ευθύνη (όχι με κομματικά κριτήρια) της σωστής πορείας των οργάνων, την έχει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μία ανατροπή αυτής της σκέψης και της ιστορικής θέσης του κινήματος, που μέχρι τώρα δεν έβλαψε, με την εκλογή και των 7 μελών στη διοίκηση, θα απομονώσει την πορεία του Ταμείου από την πορεία του Συνδέσμου, κάτι που είναι λίγο επικίνδυνο. Η παρουσία δύο διορισμένων μελών από το Σύνδεσμο στη διοίκηση του Ταμείου συνεισφέρει στην αλληλουχία των δύο οργάνων».
Ο Γιώργος Αβράς, που εισηγήθηκε στο Δ.Σ. του Ταμείου, συνολικά, τις αλλαγές των άρθρων (και του συγκεκριμένου) του καταστατικού, επισήμανε ότι η πρότασή του αποσκοπεί στη διασφάλιση του Ταμείου, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, από πολύ παλιά, όπου τα διορισμένα από το Σύνδεσμο μέλη στο Δ.Σ. του Ταμείου δεν παρευρίσκονταν ποτέ στις συνεδριάσεις του.
Εν κατακλείδι όμως, όπως είπε, θα μπορούσαν τα δύο μέλη να εκλέγονται από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου.
Ο Γιώργος Σταυριανάκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής και των 7 μελών της διοίκησης του Ταμείου από τις αρχαιρεσίες, «γιατί μόνο έτσι», όπως είπε, «θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Οι 7 συνάδελφοι θα αναλάβουν συγκεκριμένη δουλειά και θα έχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Δεν πρέπει να μας φοβίζει το ξεκάθαρο. Όσο για την επικοινωνία των 2 οργάνων, δεν θεωρώ ότι τίθεται κανένα θέμα. Μπορούμε να ορίσουμε αυστηρά μία μηνιαία επικοινωνία των δύο Δ.Σ.».
tameio 3.jpgΟ Πέτρος Πούλης τόνισε ότι η σύνδεση του Συνδέσμου με το Ταμείο, μέσω των δύο διορισμένων μελών δεν είναι κάτι κακό, πλην όμως οι δύο που θα διοριστούν οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Ο Μανώλης Παγωνάκης εξέφρασε την άποψη τα δύο μέλη να εκλέγονται από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου και να μη διορίζονται από το Δ.Σ., ενώ ο Διονύσης Σβορώνος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκοπεί ο «ομφάλιος λώρος» μεταξύ του Συνδέσμου και του Ταμείου.
Ο Διονύσης Κοκκαλιάρης υπογράμμισε ότι δεν είναι δημοκρατικό να διορίζονται δύο μέλη από το Σύνδεσμο και ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα διαχωρισμού μεταξύ των δύο οργάνων.
Τέλος ο Κώστας Λάππας είπε ότι τα δύο μέλη πρέπει να είναι ανακλητά, και ότι νομικά, το Ταμείο με 7 εκλεγμένα μέλη δεν δύναται να διαχειρίζεται τα οικονομικά του Συνδέσμου.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίστηκε, τελικά όμως δεν τροποποιήθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων και οικονομικώς τακτοποιημένων μελών, βάσει του καταστατικού του Ταμείου.
Τα υπόλοιπα προς τροποποίηση άρθρα του καταστατικού, ψηφίστηκαν ομόφωνα.


«Ναι στη μελέτη για την αναβάθμιση του Ταμείου»
Η παρουσίαση της οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναβάθμιση των παροχών του Ταμείου, ως ένα είδος «συμπληρωματικής ασφάλισης» για τα μέλη του Ταμείου, αναλύθηκε εκτενώς στη συνέλευση από τους κ.κ. Σωτήρη Χρυσάφη και Πέτρο Γιάχο, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή και συζήτηση το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του Ταμείου.
Διευκρινίζοντας ότι «η πρόταση αυτή δεν έρχεται να καταργήσει την κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή τον ΟΑΕΕ, αλλά να δράσει επικουρικά», ο κ. Χρυσάφης, που έχει ιδρύσει άλλα 5 αντίστοιχα ταμεία για τους οικονομολόγους, τους γεωπόνους, την αστυνομία, τα ΕΛΤΑ και τους ηλεκτρολόγους, εξήγησε στους συναδέλφους τον τρόπο με τον οποίο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις παροχές του.
Ενδεικτικά μίλησε για ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ σε περιπτώσεις θανάτου ή αναπηρίας, για αποζημιώσεις 30-40 ευρώ, από την τρίτη ημέρα νοσηλείας συναδέλφων σε νοσοκομεία, για επίδομα γάμου 1.000 ευρώ κ.λπ.
Κατά τον κ. Χρυσάφη, η υλοποίηση αυτής της πρότασης απαιτεί 150 ευρώ το χρόνο από καθένα από τα 450 μέλη του Ταμείου, ενώ οι παροχές θ’ αρχίσουν να καταβάλλονται στα μέλη από το δεύτερο χρόνο.
Υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα – παροχές θα ήταν ακόμα καλύτερα αν τα ασφαλισμένα μέλη ήταν πάνω από 1.000, και ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με ιδιωτική ασφάλιση, μια και δεν θα υπάρχουν κέρδη. «Το Ταμείο δεν θα έχει αποθεματικά. Ό,τι χρήματα συγκεντρώνει τη μία χρονιά, την άλλη θα τα δίνει. Εάν δεν τα δίνουμε, τότε δεν θα κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Τα χρήματα θα είναι στο όνομά σας και κανένας δεν θα μπορεί να σας τα πάρει. Τα πάντα θα καθορίζονται σε συνεργασία με τη διοίκηση και ότι «τα υπάρχοντα οικονομικά του Ταμείου εμείς δεν θα τα ακουμπήσουμε. Μιλάμε για έναν δεύτερο, παράλληλο λογαριασμό».
Η πρόταση των οικονομολόγων έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή απ’ όλο το σώμα, ενώ ως σκέψη κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου η διενέργεια αντίστοιχης μελέτης όχι μόνο για τα 450 μέλη του Ταμείου, αλλά για όλα τα μέλη του Συνδέσμου.


«Να δυναμώσει το Ταμείο»
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών Θανάσης Στρουμπούλης, ο πρόεδρος του ΣΕΥΔΑΠ Διονύσης Κοκκαλιάρης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΒΥΕ Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Παρευρέθηκαν επίσης και αρκετοί συνταξιούχοι.
Ο συν. Παπακονδύλης, στον χαιρετισμό του, μίλησε για την ανάγκη ενδυνάμωσης του Ταμείου, αφού αυτό, όπως είπε, δημιουργήθηκε για μια βοήθεια στους συναδέλφους.
tameio 4.jpg«Παράλληλα όμως πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους, να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, καθώς καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν υλοποίησε τα υπεσχεμένα. Ο ΟΑΕΕ εξασθενεί από μήνα σε μήνα, και εκποιεί την περιουσία του για να καταβάλει τις συντάξεις».
Ο συν. Στρουμπούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοφανή, όπως είπε, παρουσία των συναδέλφων στη συνέλευση, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη για την ίδια συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.
«Η κοινωνική ασφάλιση προέχει», είπε, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να πούμε μπράβο στο Ταμείο και τη διοίκησή του για τις προσπάθειες αναβάθμισης».
Ο συν. Κοκκαλιάρης τόνισε ότι ο ΣΕΥΔΑΠ είναι κοντά στο Ταμείο και το Σύνδεσμο, και ότι το Ταμείο πρέπει να δυναμώσει, όχι για να υποκαταστήσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά για να βοηθήσει επικουρικά τους συναδέλφους.
Ο συν. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος από την αύξηση του αριθμού των μελών του Ταμείου, ενώ τόνισε ότι «εγώ ήμουν στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό. Να είστε κι εσείς, γιατί εκεί λύνονται τα προβλήματα».
Τέλος ο συνταξιούχος Κώστας Λαβίδας συνεχάρη τη διοίκηση του Ταμείου για την πρωτοβουλία αναβάθμισης των παροχών του, που όπως είπε, ήταν το όνειρο της ζωής του από το ‘85.
«Να παραμερίσουμε τις όποιες διενέξεις υπάρχουν και να βοηθήσουμε όλοι στην αναβάθμιση του Ταμείου, ώστε αυτό να αποτελεί εγγύηση για τους συναδέλφους που κινδυνεύει η ζωή τους στις σκαλωσιές».
Ο απολογισμός της διοίκησης έγινε από τον πρόεδρο του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου Βαγγέλη Ντίνο, ο οποίος μίλησε για τη δράση του Ταμείου στη χρονιά που πέρασε και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αναβάθμισή του.
Αναφέρθηκε επίσης στο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τους επαγγελματίες και γενικότερα τον ελληνικό λαό. (Ο διοικητικός απολογισμός δημοσιεύεται σε άλλες στήλες).
Στις ομιλίες των συναδέλφων που ακολούθησαν, κυριάρχησε το θέμα του άρθρου 10 του καταστατικού, η ανάγκη προσφοράς όσων εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο, το ασφαλιστικό και η δυναμική παρουσία που πρέπει να επιδείξουν τα μέλη στις κινητοποιήσεις που γίνονται, όπως και το ζήτημα του ποσού των 150 ευρώ που πρέπει να καταβάλει κάθε συνάδελφος το χρόνο για να απολαμβάνει τις παροχές, με βάση την πρόταση των αναλογιστών.
Η συνέλευση ενέκρινε τον διοικητικό και ταμειακό απολογισμό, τον προϋπολογισμό για το 2008 καθώς και την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναβάθμιση του Ταμείου.
Ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη του Ταμείου»
Επισήμανε στον απολογισμό της διοίκησης, ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ., Βαγγέλης Ντίνος
«Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη ετήσια γενική συνέλευση που φέτος είναι καταστατική και εκλογοαπολογιστική. Διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα του 2008 και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, υγεία και καλές δουλειές. Ευχή που ακούγεται ωραία, αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική. Ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα, το λιγότερο που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, είναι απογοητευτικά και δεν φτάνουν μόνο οι ευχές μας για να βελτιωθούν.
Δεν θα ήθελα συνάδελφοι ειλικρινά να αρχίσω με αυτό τον τρόπο και να δημιουργήσω ένα κλίμα απαισιοδοξίας, αλλά αναγκάζομαι με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Δεν γίνεται να μας αφήνουν αδιάφορους παρά μόνο προβληματισμένους. Εκτός από τα φορολογικά βάρη που συνεχώς μας φορτώνουν, προσπαθούν να εξοντώσουν και το ασφαλιστικό μας σύστημα. Ενοποίηση ταμείων με όλα τα παραλειπόμενα και τις επιπτώσεις στον εργαζόμενο. Παρεμβάσεις αντισυνταγματικές, καταστρατηγώντας όλα τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
tameio 2.jpgΤίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο. Όλα κόβονται και ράβονται στα μέτρα τους. Αυξάνουν τις εισφορές μας και μειώνουν τις συντάξεις, το δε όριο συνταξιοδότησης ακαθόριστο όπως και για τα βαρέα και τα ανθυγιεινά.
Ο φαύλος κύκλος επίσης των ανατιμήσεων καλά κρατεί, με αρνητικές συνέπειες στον τρόπο διαβίωσής μας. Η συνεχής αύξηση των τιμών των υλικών που χρησιμοποιούμε στη δουλεία μας δεν αφήνει περιθώρια επιλογής αλλά μόνο προβληματισμό και αγωνία για το αύριο.
Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πετρελαίου παρασύρει μια άλλη αλυσίδα ειδών πρώτης ανάγκης στα ύψη, με φαινόμενα αισχροκέρδειας, δυσκολεύοντας την ζωή μας ακόμα περισσότερο. Η λαϊκή ρήση, κάθε πέρσι και καλύτερα είναι πλέον γεγονός και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι όλα αυτά δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια να ασχοληθούμε και με άλλες δραστηριότητες στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε. Σαν Δ.Σ. βέβαια προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, κάνοντας ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη του Ταμείου, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στα μέλη του.
Συνεδριάσαμε 11 φορές την χρονιά που μας πέρασε. Οι εγγραφές νέων μελών ήταν 124, ικανοποιητικός ο αριθμός συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.
Οικονομικές Παροχές
Θα αναφέρω συνάδελφοι κάποιες από τις παροχές που προσφέραμε σε συναδέλφους μέσα στο 2007. Μπορεί η οικονομική ενίσχυση όσον αφορά το ποσό να μην ήταν μεγάλη, ήταν αρκετή όμως για να νιώσουν ηθική ικανοποίηση και συμπαράσταση από το Ταμείο.
Τρεις συνάδελφοι βοηθήθηκαν οικονομικά λόγω ασθένειας. Άλλοι δύο συνάδελφοι έλαβαν επίδομα τοκετού για τις συζύγους τους και επτά συνάδελφοι λόγω συνταξιοδότησης, έλαβαν το ποσό που τους αναλογούσε και στους οποίους ευχόμαστε να είναι καλοφάγωτη η σύνταξή τους. Επίσης φέτος αντί για ευχετήριες κάρτες προς τα μέλη μας και τους συνταξιούχους προσφέραμε 500 ευρώ στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» σε ένα οργανισμό που ο ρόλος του είναι κάτι παραπάνω από ιερός.
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Αρχίσαμε τη χρονιά του 2007 με την καθιερωμένη πλέον κοπή της πίτας εδώ στην αίθουσά μας, καλώντας τα μέλη και τους συνταξιούχους με τις οικογένειές τους. Τον Ιούνιο πραγματοποιήσαμε την επιτυχημένη εκδρομή μας στον Ελαιώνα Διακοπτού. Επίσης συμμετείχαμε όπως κάθε χρόνο στη Γιορτή του Παιδιού που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Περοκέ».
Πόροι του Ταμείου
Συνάδελφοι όπως γνωρίζετε οι πόροι του Ταμείου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών. Η οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου είναι πολύ σημαντική γιατί εκτός των άλλων καλύπτει και έξοδα λειτουργίας των γραφείων όπως και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε εδώ στο χώρο μας. Σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια από τον ΣΕΥΔΑΠ που καλύπτει οικονομικά όλες τις συνεστιάσεις που οργανώνουμε.
Ευχόμαστε να συνεχιστεί το ίδιο και ακόμα καλύτερα αυτή η οικονομική στήριξη από τα δύο όργανα του Κλάδου μας.
tameio 5.jpgΣτόχοι του Ταμείου
Στόχος των μελών της διοίκησης είναι εκτός των άλλων, όλα τα μέλη του Συνδέσμου να γίνουν και μέλη του Ταμείου. Μέριμνά μας είναι όχι μόνο να αυξήσουμε τα έσοδά μας  αλλά το πώς θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όσο το δυνατόν καλύτερα στους συναδέλφους που έχουν ανάγκη.
Γι’ αυτό το λόγο εδώ και αρκετό καιρό ήρθαμε σε επαφή με μια ομάδα οικονομοτεχνικών, ζητώντας τους μια μελέτη ανανέωσης του Ταμείου και ως προς τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και των παροχών του προς τα μέλη.
Πρότασή τους, είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές όχι μόνο πρωτοποριακές αλλά και καθοριστικές στην εξέλιξη της πορείας του Ταμείου. Για πληρέστερη όμως ενημέρωση τους καλέσαμε σήμερα εδώ για να ενημερωθείτε κι εσείς καλύτερα για αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε και αν συμφωνείτε, να μπούμε στη διαδικασία ολοκλήρωσής του.
Προτάσεις
Όπως ανέφερα και στην αρχή συνάδελφοι αυτή μας η συνέλευση είναι και καταστατική. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η τροποποίηση κάποιων άρθρων του καταστατικού, αφενός γιατί πρέπει να γραφτεί στη δημοτική γλώσσα και αφετέρου πολλά πράγματα άλλαξαν και δεν συνταυτίζονται με τα σημερινά δεδομένα.
Θα σας διαβάσουμε στη συνέχεια της συνέλευσής μας με τη σειρά τα άρθρα που προτείνουμε να τροποποιηθούν. Συνάδελφοι κλείνοντας τον διοικητικό απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, σας διαβεβαιώνουμε ότι κάναμε σωστή και καλή διαχείριση των οικονομικών του Ταμείου και πάντα προς όφελος των μελών μας. Εύχομαι και πιστεύω ότι και η νέα διοίκηση που θα εκλέγει από τη σημερινή ψηφοφορία θα κινηθεί στους ίδιους ρυθμούς και θα προσφέρει το καλύτερο, για ένα Ταμείο δυνατό και εποικοδομητικό».

Το νέο Δ.Σ.  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Αθηνών
Η σύνθεση  του νέου διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 20ής Ιανουαρίου 2008 έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ευάγγελος Ντίνος
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Γιαννούλης
Γεν. γραμματέας: Κων/νος Σεφέρης
Ταμίας: Αναστάσιος Σφαρνάς
Σύμβουλοι: Σπυρίδων Ζέρβας, Αθανάσιος Παϊκόπουλος, Χρήστος Χονδρόπουλος