«Έφυγε» ο Μίμης Κουτσογιαννάκης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΒΥΕ

Την Κυριακή, 3 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών ο συν. Αρχιμίδης – Μίμης για όλους μας- Κουτσογιαννάκης, στην Καβάλα.
Ιδρυτικό μέλος της ΟΒΥΕ, ο Μίμης Κουτσογιαννάκης, δυνατή «πένα» με πύρινο λόγο, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας και πρόεδρος στον Σύνδεσμο Υδραυλικών Καβάλας για πολλές θητείες.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε την ίδια μέρα, σε κλειστό κύκλο, λόγω των περιοριστικών μέτρων – παρόντα όμως ήταν μέλη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Καβάλας.

Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, αναφέρει σε σχετικό της μήνυμα:


«Έφυγε ο Μίμης Κουτσογιαννάκης εκ των ιδρυτικών μελών της ΟΒΥΕ»
Μας διακατέχει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του συνάδελφου Μίμη Κουτσογιαννάκη από την Καβάλα.
Ο Μίμης Κουτσογιαννάκης ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της ΟΒΥΕ και μέλος της πρώτης αιρετής διοίκησης αυτής, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του συνδέσμου υδραυλικών Καβάλας
Ο συνάδελφος Μίμης Κουτσογιαννάκης, υπήρξε πραγματικός αγωνιστής και οραματιστής με τεκμηριωμένες προτάσεις για τον Κλάδο, αλλά και για τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.


Άλλωστε και με την πένα του, μας συντρόφευε για πολλά χρόνια μέσω του κλαδικού Τύπου.
Με βαθύτατη θλίψη εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του.
Η ΟΒΥΕ, αντί στεφάνου, θα καταθέσει κάποιο ποσό στο “χαμόγελο του Παιδιού” εις μνήμη Μίμη Κουτσογιαννάκη».

Θερμά συλλυπητήρια και από όλους εμάς στον «υδραυλικό», η μνήμη του θα μείνει ζωντανή μέσα από τις δεκάδες σελίδες που έχει γράψει για τον Κλάδο στο περιοδικό μας… Η κα Χρυσούλα Δάνου, τον αποχαιρετά με λίγα λόγια:
«Αγαπητέ Μίμη,
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε αποχαιρετήσω στην τελευταία σου κατοικία. Λυπάμαι ακόμα που δεν θα δημοσιευθεί άλλο σου κείμενο στο περιοδικό  «ο υδραυλικός», που τόσο αγαπούσες. Δημοσιεύαμε τα κείμενά σου χωρίς την παραμικρή λογοκρισία, γνωρίζοντας ότι η όποια κριτική σου, που συχνά προκαλούσε θύελλες, ήταν καλόπιστη, ήταν πάνω απ’ όλα η αγωνία σου να πηγαίνει καλά ο Κλάδος, στον οποίο ανήκες και αφιέρωσες ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου, για να οργανωθεί σε στέρεες βάσεις. Και τα κατάφερες».

Χρυσούλα Δάνου