«Έφυγε» ο Αριστοτέλης Παπακονδύλης

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2016 έφυγε από την ζωή, ύστερα από μακρόχρονη ασθένεια, σε ηλικία 66 ετών ο παλαίμαχος συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου στο Ίλιον.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι από όλη την Ελλάδας, συνδικαλιστικά στελέχη τριτοβάθμιων οργανώσεων, ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Τέλη στην τελευταία του κατοικία.
Ο Τέλης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Άνθρωπος πράος, ηπίων τόνων που όμως μπορούσε να γίνει και «θηρίο» όταν υπερασπιζόταν το δίκιο των αιτημάτων του κλάδου.
Ο «Υ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τις τρείς του κόρες.
Τις σελίδες μας επέλεξαν αρκετοί για να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους για τον χαμό του Τέλη.

Ο Γιώργος Κωνσταντέλλος, πρώην πρόεδρος της ΟΒΥΕ, εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Τέλη.

Ο Μίμης Κουτσογιαννάκης μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
«Με μεγάλη καθυστέρηση και με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Αριστοτέλη Παπακονδύλη. Παρακαλώ διαβιβάστε τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου».

Εκ μέρους της ΟΒΥΕ και του προσωπικού της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Βαργιάμης απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό.
«Στον κλάδο μας, αλλά και στην κοινωνία αποτέλεσες μια πολύ ευχάριστη εξαίρεση.
Με ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάδελφο-συνάνθρωπό σου, δεν σε άγγιξε η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος η επιδειξιμανία, και η ματαιοδοξία.
Η ανθρωπιά σου, η ευαισθησία σου το ανήσυχο πνεύμα σου και η ευγένεια της ψυχής σου, σου επέτρεψαν να ακολουθήσεις το δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Στα χρόνια που διετέλεσες πρόεδρος της Ο.Β.Υ.Ε. τα χιλιάδες μέλη συνάδελφοι υδραυλικοί από όλη την Ελλάδα, σε ξεχώρισαν για το ήθος σου και τον αγώνα που έδωσες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των υδραυλικών όλη της χώρας.
Σε ξεχώρισαν επίσης, για την προσφορά σου και την ευαισθησία σου σε κοινωνικά θέματα για τα οποία επέδειξες ιδιαίτερη προσήλωση.
Σε ξεχώρισαν συνάδελφοι – όλων των συνδέσμων για την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Σε ξεχώρισαν συνεργάτες, εργαζόμενοι για την ισότητα, την ισονομία που χαρακτήριζε τις ενέργειες σου, αλλά και την υποστήριξη που έδινες σε όλες και όλους.
Το ήθος και η προσφορά σου αναγνωρίζεται από όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων όλης της χώρας.
Αξιόλογε συνάδελφε, συνεργάτη, καλέ επαγγελματία και οικογενειάρχη, σε χαιρετούμε σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 έχοντας βαθειά θλίψη.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους.
Ο πρόεδρος του ΔΣ,
Δημήτρης Βαργιάμης,
Ο γεν. γραμματέας,
Μιχάλης Κατσαρός,
Τα μέλη του ΔΣ της ΟΒΥΕ»

Ο Βασίλης Κορδάτος μας έστειλε το παρακάτω κείμενο.
«Το παρόν κείμενο είναι μια προσωπική κατάθεση ψυχής για έναν άνθρωπο που αγαπούσα και εκτιμούσα. Εκφράζω προσωπικά εμένα, αλλά και όσους από την ΟΒΥΕ έζησαν από κοντά τον Αριστοτέλη.
Υπήρξε ένας από τους δύο-τρεις καλύτερους προέδρους που έχει υπηρετήσει με αυταπάρνηση και αγάπη των κλάδο. Κυρίως όμως ο Τέλης για μένα ήταν πρώτα «άνθρωπος», όλα τα χρόνια που τον έζησα από κοντά, κοίταζε και προσπαθούσε πάντα να κάνει το σωστό και το δίκαιο.
Με έναν λόγο ήταν άνθρωπος με μπέσα. Εγώ προσωπικά των έζησα από κοντά ως υπάλληλος της ΟΒΥΕ αλλά και ως φίλος. Ήταν ωραίος άνθρωπος στα λόγια του όσο και στις πράξεις του . Τον υπηρέτησα με προσήλωση και αγάπη. Ανάμεσα σε πολλά άλλα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της Προεδρίας του, δεν μπορώ να ξεχάσω και να μην αναφέρω το εξής περιστατικό. Το 2004 είχα πάει στο Πανεπιστήμιο στην ορκωμοσία ενός ανιψιού μου. Είχα πάνω μου όλο των μισθό που είχα πάρει προ ολίγου από την ΟΒΥΕ. Στην διάρκεια της ορκωμοσίας μου κλέψανε μέσα από την τσέπη μου όλα τα λεφτά. Ο Τέλης όταν το έμαθε κατ’ αρχάς προσφέρθηκε να μου δώσει χρήματα δικά του, για να μπορέσω να συντηρήσω την οικογένεια μου τον μήνα που έτρεχε. Αφού είδε ότι εγώ δεν δέχτηκα, μου είπε ότι θα κάνει πρόταση στο Δ.Σ. της ΟΒΥΕ για να μου εγκρίνει κάποιος ενίσχυση. Φυσικά εγώ πάλι αρνήθηκα. Αυτός ήταν ο Τέλης αγαπητοί συνάδελφοι.
Ο Παπακονδύλης κατά την γνώμη μου δεν αφέθηκε ελεύθερος να δουλέψει ως πρόεδρος για το καλό του κλάδου. Δέχτηκε ανελέητο πόλεμο από πολλούς και μάλιστα από συναδέλφους που στο παρελθόν είχε βοηθήσει. Οφείλω να τα γράψω όλα αυτά, γιατί δεν μπορεί να φύγει από την ζωή αδικαίωτος στην συνείδησης των συναδέλφων όλης της χώρας.
Ο Τέλης ήταν ο μόνος από τον κλάδο που με στήριζε τότε που με έδιωξαν από τον Σύνδεσμο εξ αιτίας μιας υπαλλήλου που στο τέλος, μετά από χρόνια αποδείχτηκε ότι η υπάλληλος αυτή λειτουργούσε σε βάρος του κλάδου.
Τα λέγαμε τότε με τον Τέλη και είχαμε προβλέψει αυτή την εξέλιξη με την εν λόγω υπάλληλο, αλλά δυστυχώς ακόμα και άνθρωποι της ΑΔΕΚΥ, που μετά λάβανε και αξιώματα, δεν μας πίστευαν και ούτε με στήριξαν. Ήταν ένας άξιος οικογενειάρχης με μια εξαίρετη σύζυγο και κόρες διαμάντια. Ήταν άνθρωπος με ένταση, με φωνή αλλά και με αγνή ψυχή μικρού παιδιού. Λειτουργούσε πάντα με σκοπό το καλό και το σωστό. Μακάρι η κοινωνία να είχε πολλούς «Παπακονδύληδες».
Φίλε Τέλη, καλό σου ταξίδι και θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη».
 
Τέλος, ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου έγραψε:
«Καλό ταξίδι πρόεδρέ μου, καλό ταξίδι Αριστοτέλη Παπακονδύλη.
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες – τότε πριν 12 χρόνια – τότε που οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες για μένα!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ! Την επιμονή σου να έρθω στην ΟΒΥΕ, την εμπιστοσύνη σου και την πίστη σου σε μένα.
Μου έδωσες τότε, μεγάλη χαρά και ελπίδα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.
Γιάννης Εμ. Χατζηκωνσταντίνου
Υπ/νος Τύπου – Επικοινωνίας και Ειδικός γραμματέας ΟΒΥΕ»