Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » «Έφυγε» ο Απόστολος Αβραμίδης

«Έφυγε» ο Απόστολος Αβραμίδης

Ο Απόστολος Αβραμίδης με τον Χαράλαμπο Λιάκο

Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του παλαίμαχου συνάδελφου Απόστολου Αβραμίδη. Σε επιστολή του, ο γιος του και συνεχιστής του έργου του Κωνσταντίνος, αναφέρει:
«Στις 8 Δεκέμβρη του 2022 έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Αβραμίδης, σε ηλικία 79 ετών. Ήταν ένας από τους παλιούς συναδέλφους του επαγγέλματος των καυστηρατζήδων, που υπηρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Κλάδο από το 1970 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, μαζί και με άλλους, που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην τους μνημονεύουμε, γιατί καλώς ή κακώς αρκετοί από τους νεότερους δε γνωρίζουμε την ιστορία του επαγγέλματος.
Με τον ανιδιοτελή χαρακτήρα του, προσπάθησε πάντα να προσφέρει στο κοινό καλό, συμμετέχοντας επί σειρά ετών στα κλαδικά όργανα -ήταν από τα ιδρυτικά μέλη- και διατελώντας πρόεδρος του «Ήφαιστου» και γραμματέας της «Εστίας». Το όραμά του ήταν πάντα η κατοχύρωση και η εξέλιξη του επαγγέλματος, σε μία εποχή που οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς επιζητούσαν διαρκή προσαρμογή και αναβάθμιση στις τεχνικές υπηρεσίες.

Ο Απόστολος Αβραμίδης (δεξιά) με τον Χαράλαμπο Λιάκο

Δε φοβήθηκε να συγκρουστεί με αυτούς που είχαν πρόθεση να κάνουν κακό στη δουλειά μας, κι ακόμα κι όταν αποχώρησε, δεν έπαψε να εισπράττει τον σεβασμό των συναδέλφων του. Σεβασμό που είχε κερδίσει με την αξιοπρεπή και τίμια στάση του.
Αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορώ να πω για εκείνον και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω τα σωματεία του Κλάδου μας, «Εστία» και «Ήφαιστο», που τίμησαν τον μάστορά μου και την οικογένειά μας με την παρουσία τους σε αυτή τη δύσκολη ώρα. Ας κρατήσουμε την προσπάθειά του όλα αυτά τα χρόνια ως μία ευχή για την καλύτερη πορεία του επαγγέλματός μας στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε όλους, καθώς και τον κλαδικό Τύπο που φιλοξενεί αυτές τις λίγες γραμμές.
Ο γιος του, Κωνσταντίνος Αβραμίδης και η οικογένειά του».
Θερμά συλλυπητήρια και από τον «Υ» στους οικείους και τους συναδέλφους του.