Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Κλιματισμού » ECOFER UVC: Το πρώτο κλιματιστικό στην Ευρώπη που εξουδετερώνει τους μικροβιακούς οργανισμούς

ECOFER UVC: Το πρώτο κλιματιστικό στην Ευρώπη που εξουδετερώνει τους μικροβιακούς οργανισμούς

Η Ecofer Κ.Ζ. Οικονόμου με 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στους τομείς θέρμανσης – κλιματισμού, ηλιακών συστημάτων, συστημάτων πισίνας και αυτοματισμών, παρουσιάζει το νέο κλιματιστικό υψηλών προδιαγραφών Ecofer UVC.
Τα κλιματιστικά Ecofer UVC διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία ακτινοβολίας UVC και φίλτρου Anti-virus με σκοπό την καταστροφή ιών, βακτηρίων και λοιπών παθογόνων.
Η ζώνη UVC έχει μικρό μήκος κύματος και υψηλή ενέργεια, καταστρέφοντας τη μοριακή δομή των κυττάρων των μικροβιακών οργανισμών (βακτήρια, ιοί και άλλα παθογόνα) σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η καταστροφή του DNA και RNA των μικροβίων έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή της αναπαραγωγής τους, επιτυγχάνοντας γρήγορη αποστείρωση ευρέος φάσματος. Οι μελέτες και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 30mW/cm2 έντασης υπεριώδους ακτινοβολίας UVC μπορεί να σκοτώσει σχεδόν το 100% των περισσότερων βακτηρίων σε ένα δευτερόλεπτο. Τα κλιματιστικά Ecofer UVC ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία UVC LED 3ης γενιάς, με 30° γωνία λειτουργίας και ισχυρή συγκέντρωση φωτός, με αποτέλεσμα το ποσοστό αποστείρωσης να ενισχύεται στο 200%.
Η καταστροφή των μικροβιακών οργανισμών ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τον αυτοκαθαρισμό και την απολύμανση που πραγματοποιείται στην υψηλή θερμοκρασία των 58°C, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στη λειτουργία θέρμανσης όσο και στη λειτουργία ψύξης.
Η απολύμανση πραγματοποιείται σε 3 στάδια: Πάγωμα, θέρμανση / τήξη και ξήρανση.
Στο πρώτο στάδιο η θερμοκρασία του εξατμιστή πέφτει απότομα και δημιουργείται παγετός και πάγος. Έπειτα, ενεργοποιείται η Τurbo θέρμανση για το λιώσιμο του πάγου και το στέγνωμα του νερού. Κατά τη διάρκεια της υψηλής θερμοκρασίας των 58°C, o ιός σκοτώνεται. Στο τελευταίο στάδιο της ξήρανσης, η σκόνη απομακρύνεται και τα βακτήρια αποστειρώνονται.
Επιπροσθέτως, το ειδικά σχεδιασμένο φίλτρο κατά των ιών (Anti-virus) με Silver ion, Cupric ion, Ion carrier, Zinc ion σε επίπεδο νανομέτρου, διαπερατό και ενσωματωμένο συμβάλλει στην καταστροφή της δομής του DNA και του RNA και τη μετουσίωση της πρωτεΐνης.
Για την αποφυγή δημιουργίας μούχλας και αναπαραγωγής μικροβίων, το κλιματιστικό συνεχίζει να παρέχει αέρα για 3 λεπτά μετά το πέρας της λειτουργίας ψύξης ή θέρμανσης, ώστε να στεγνώσει ολοκληρωτικά η τυχόν υπολειπόμενη υγρασία.
Ο συνδυασμός των ανωτέρω λειτουργιών αποστείρωσης συμβάλλει στη λύση του πολυσύνθετου προβλήματος της παραμονής μικροβίων, βακτηρίων και ιών σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους, οδηγώντας σε ποσοστό αποστείρωσης του αέρα 99,2%. Κατά συνέπεια, τα κλιματιστικά Ecofer UVC αποτελούν την βέλτιστη λύση για χώρους ιατρείων, εργαστηρίων, δημόσιων χώρων, χώρων μαζικής εστίασης, ξενοδοχείων και κατοικιών.
Ο τελικός χρήστης ενεργοποιεί τις λειτουργίες αποστείρωσης UVC όποτε επιθυμεί, πατώντας απλά ένα πλήκτρο στο φιλικό προς το χρήστη τηλεχειριστήριο. Η δέσμη LED UVC δρα εντός του κλιματιστικού, χωρίς να εκλύεται εξωτερικά, παρέχοντας πιστοποιημένη ασφάλεια λειτουργίας.
Τα κλιματιστικά Ecofer UVC συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατατάσσονται σε ενεργειακή κλάση A+++/A++, διαθέτουν Golden fin για μέγιστη προστασία και αντοχή, λειτουργίες IFeel, Sleep, Quiet, Turbo, Memory Function, Timer, Αυτοδιάγνωση βλαβών, βέλτιστη διάχυση του αέρα και αθόρυβη λειτουργία εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας.
Διατίθενται σε μοντέλα των 9000Btu/h, 12000 Btu/h, 18000Btu/h και 24000 Btu/h και είναι πιστοποιημένα βάσει των σύγχρονων προτύπων σχεδιασμού και της τρέχουσας ευρωπαϊκής οδηγίας οικολογικού σχεδιασμού (ErP Ecodesign).