Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

Ζητά ενέργειες για το ασφαλιστικό από τη ΓΣΕΒΕΕ

Προγραμματισμό κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό ΟΑΕΕ «για τη διεκδίκηση και την αποστροφή των διαφαινόμενων άσχημων εξελίξεων που ακολουθούν», ζητά η ΟΒΥΕ από τη ΓΣΕΒΕΕ.
Σε επιστολή του Δ.Σ., που υπογράφεται από την πρόεδρο Αριστοτέλη Παπακονδύλη και το γενικό γραμματέα Γιώργο Κωνσταντέλλο, αναφέρεται:
Συνάδελφοι,
Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας και συμπαραστεκόμαστε πάντοτε στα καλέσματά σας. Και εμείς με τη σειρά μας πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες στο πρόσφατο παρελθόν για το θέμα του ασφαλιστικού, διοργανώνοντας συσκέψεις και συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις.
Τα γεγονότα όμως όλο και εξελίσσονται αρνητικά για όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες. Δεν είναι δυνατόν να επωμιστούμε τα βάρη άλλων ταμείων εμείς.
Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Αποζητάμε λοιπόν από εσάς να προγραμματίσετε κινητοποιήσεις που θα έχουν ως στόχο, την διεκδίκηση και την αποστροφή των διαφαινόμενων άσχημων εξελίξεων που ακολουθούν.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πως σκέφτεστε να πράξετε στο μέλλον.

Διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 2 Ιουλίου, η ΟΒΥΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ζητώντας από τη ΓΣΕΒΕΕ «σύντομες και δραστικές» κινήσεις για το θέμα.
Το δελτίο τύπου υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Αριστοτέλη Παπακονδύλη και Γιώργο Κωνσταντέλλο αντίστοιχα, και έχει ως εξής:
«Σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της προχωρά και πάλι η ΔΕΗ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου των πολιτών. 7% ακόμη αυξάνονται από σήμερα τα εμπορικά και οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά 10% τα βιομηχανικά.
Οι νέες απαράδεκτες ανατιμήσεις, επιβαρύνουν τους καταναλωτές, επιβαρύνουν όμως και τις επιχειρήσεις μας και τα μαγαζιά μας – γραφεία μας.
Η Κυβέρνηση λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία περί καμπάνιας για την ακρίβεια, περί συστάσεων στη ΔΕΗ για φραγμό στις ανατιμήσεις.
Δεν πάει άλλο! Όλοι μαζί να πιέσουμε να αγωνιστούμε για την πάταξη όλων αυτών των αντικοινωνικών μέτρων.
Η ΟΒΥΕ αναμένει τις κινήσεις του τριτοβάθμιου οργάνου ΓΣΕΒΕΕ και τονίζει πως πρέπει να είναι σύντομες και δραστικές».

Στο Βόλο η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.

Στις 12 Ιουλίου στο Βόλο, θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, ενώ την επομένη (13/7) θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τον τοπικό Σύνδεσμο. Η Ολομέλεια και η σύσκεψη, στην οποία έχει κληθεί να συμμετέχει και η ΕΠΑ Θεσσαλίας, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Park».
Την Ολομέλεια θα απασχολήσουν τα εξής θέματα:
1. Επιτροπές – Δ.Σ.
2. Τομεάρχες.
3. Απελευθέρωση επαγγελμάτων.
4. Ασφαλιστικό – ΟΑΕΕ.
5. Μητρώο υλικών – Ατζέντα.
6. Οικονομικά.
7. α) Καύσιμα αέρια (υπεύθυνες δηλώσεις).
β) Επιτροπή ελέγχου εγκαταστάσεων.
8. Συνταγματική συνθήκη για τις χώρες της Ε.Ε. (Δημοψηφίσματα).