Αρχική » Περιεχόμενα » Συστήματα αποχέτευσης » DIMCO – Χ. ΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

DIMCO – Χ. ΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

dimcostudor.jpg

dimcostudor.jpgΠροϊόντα, καινοτόμα, που βοηθούν στην απρόσκοπτη, χωρίς προβλήματα, λειτουργία των συστημάτων αποχέτευσης διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρία «Dimco – Χ. Δημοβασίλης & Σία ΕΕ». Πρόκειται για προϊόντα που προσφέρουν μια νέα, σύγχρονη μέθοδο σχεδίασης και κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων.
Συγκεκριμένα, τα προϊόντα αυτά είναι:
• Αντεπίστροφες βαλβίδες αερισμού STUDOR, Μini Vent, Maxi Vent και Combi – Siphon.
Οι βαλβίδες Mini-Vent και Maxi-Vent είναι αυτόνομες αντεπίστροφες βαλβίδες αερισμού που σχεδιάστηκαν ειδικά για να τοποθετούνται στα δίκτυα αποχέτευσης, τόσο στις διακλαδώσεις όσο και στις κεντρικές κατακόρυφες γραμμές όλων των κτιρίων. Παρέχουν αερισμό και εξισορρόπηση της αρνητικής πίεσης με την ατμοσφαιρική πίεση, ενώ σφραγίζουν αυτόματα (αντεπιστροφή) και αποκλείουν τη διάχυση δύσοσμων αερίων της αποχέτευσης στο χώρο του κτιρίου. Η λειτουργεία αυτή καταργεί την ανάγκη χρησιμοποίησης σωλήνων εξαερισμού και μάλιστα διαμέσου της στέγης.
Επιπλέον οι βαβίδες STU-DOR:
– Περιορίζουν την ανάγκη εγκατάστασης φραγμάτων πυροπροστασίας που αποτρέπουν «το φαινόμενο της καπνοδόχου» στους σωλήνες, ελαττώνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης της πυρκαγιάς μεταξύ των ορόφων.
– Προστατεύουν το δίκτυο αποχέτευσης από την είσοδο παρασιτικών εντόμων, ξένων αντικειμένων και υλικών.
– Εμποδίζουν τη διάχυση των δυσάρεστων οσμών των αερίων της αποχέτευσης στο κτίριο ή στους γύρω απ’ αυτό χώρους.
– Εξουδετερώνουν τον κίνδυνο υγρασίας και διαρροών νερού αφού δεν υπάρχουν πλέον σωλήνες εξαερισμού που να διέρχονται διαμέσου της ταράτσας ή της στέγης.
– Είναι ανθεκτικές στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (-20°C έως +60°C).
– Η διάρκεια ζωής τους είναι σχεδόν απεριόριστη και τουλάχιστον ίδια με εκείνη του αποχετευτικού δικτύου στο οποίο εγκαθίστανται.
Το STUDOR Combi – Siphon είναι συνδυασμός σιφωνιού και αντεπίστροφης βαλβίδας αερισμού που μειώνει την ανάγκη σωληνώσεων εξαερισμού και αντικαθιστά τα συμβατικά S και Ρ σιφώνια. Διατίθεται σε πλαστικό ABS.
Επίσης, στα προϊόντα αποχέτευσης STUDOR διατίθεται και το Maxi – filtra. Πρόκειται για ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, ειδικά σχεδιασμένο για να μειώνει τη δυσοσμία που προκαλείται στους εξαερισμούς των βόθρων και των δεξαμενών αποβλήτων. Τοποθετείται εξωτερικά της δεξαμενής ακαθάρτων και είναι μια βαλβίδα δύο κατευθύνσεων (επιτρέπει δηλαδή στον αέρα να εισέρχεται και να εξέρχεται). Ο εξερχόμενος αέρας φιλτράρεται και είναι πλέον καθαρός, χωρίς δυσοσμία.
Το maxi-filtra είναι ιδανικό για χρήση σε σηπτικούς και απορροφητικούς βόθρους και μπορεί να τοποθετηθεί και σε παλιές και σε νέες εγκαταστάσεις.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση της δυσοσμίας σε όλο το αποχετευτικό σύστημα του κτιρίου συνίσταται να τοποθετούνται τα προϊόντα Studor ως εξής: Ένα maxi – filtra στο βόθρο, μία maxi – vent στην κεντρική γραμμή αποχέτευσης και μία mini – vent για κάθε υδραυλικο υποδοχέα στον οριζόντιο κλάδο αποχέτευσης.
Επιπλέον η «Dimco – Χ. Δημοβασίλης» διαθέτει στην αγορά μία πλήρη σειρά  καθαριστικών, αποσμητικών και αποφρακτικών αποχετευτικών συστημάτων και βόθρων, όπως:
Κ-57 Bacterial Cess-Tic: Καθαριστικό – αποφρακτικό απορροφητικών και σηπτικών βόθρων. Είναι ένα υδατικό αιώρημα από μη παθογόνα βακτηρίδια, επιλεγμένα για την ικανότητά τους να διαλυτοποιούν και να χωνεύουν τις βρωμιές από το αποχετευτικό δίκτυο.
Cess-Tic: Χημικό υγρό που καθαρίζει τους απορροφητικούς βόθρους από λίπη και πουρί και αποκαθιστά την απορροφητικότητα στο έδαφος. Είναι ασφαλές για όλα τα υλικά αποχέτευσης και το περιβάλλον.
Clobber: Βαρέως τύπου διάλυμα θειικού οξέως, ειδικά σχεδιασμένος για επείγουσες καταστάσεις απόφραξης αποχετευτικών συστημάτων από επαγγελματίες. Περιέχει 93% καθαρό συμπυκνωμένο θειικό οξύ και ενισχυτικά ειδικά πρόσθετα που δρουν κατά της διάβρωσης των σιδηρούχων και μη μετάλλων.
– Cloroben ΡΤ-4: Καθαριστικό – αποσμητικό αποχετευτικών συστημάτων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να υλοποιεί και να διαλύει τα κατάλοιπα λιπών, απορρυπαντικών, τροφίμων, μούργα και άλλων καταλοίπων σε ελαφρώς βουλωμένες σωληνώσεις (με μικρή ροή) σε αποχετευτικά δίκτυα, λιποσυλλέκτες κ.ά.
Είναι κατάλληλο για χρήση σε πλαστικούς (ABS, PVS, πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο) και μεταλλικούς σωλήνες.