Δημ. Μπόμπος: Ανησυχώ για το μέλλον του επαγγέλματός μας όταν κλείνουν οι σχολές

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΤΕΚ, Δημήτρη Μπόμπο, συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις του Κλάδου.
Ο πρόεδρος, ανέφερε πως: «Eν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να δώσουν εξετάσεις 20 περίπου άτομα στο πρακτικό κομμάτι για απόκτηση Άδειας άσκησης του επαγγέλματος. Από αυτούς, οι περισσότεροι πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις. Για το πρακτικό μέρος των εξετάσεων χρησιμοποιήθηκε το εργαστήριο του ΤΕΙ στο Αιγάλεω (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).
Το θέμα που καίει την Ομοσπονδία μας, είναι ότι, η μία μετά την άλλη, κλείνουν οι σχολές για την εκμάθηση του επαγγέλματός μας, με αποτέλεσμα οι νέοι που θέλουν να το ασκήσουν να μην μπορούν να το διδαχθούν.
Δυστυχώς, παρ΄ όλο που το επάγγελμά μας είναι ένα από αυτά που προσφέρει δουλειά, δεν θα υπάρχουν εκπαιδευμένοι νέοι να το ασκήσουν. Αναρωτιόμαστε ποιοι θα συνεχίσουν το επάγγελμα, όταν εμείς οι παλιοί βγούμε στην σύνταξη. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν και πάλι σχολές τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες πόλεις. Όχι να κλείνουν και αυτές οι λίγες που έχουν απομείνει, όπως π.χ. στα Γιάννενα: Έκλεισε η σχολή και οι νέοι που φοιτούσαν, όπως και αυτοί που σκέφτονταν να ακολουθήσουν το επάγγελμα, θα πρέπει τώρα να τρέχουν σε άλλες πόλεις, κάτι που συχνά δεν είναι εφικτό.
Αναρωτιόμαστε γιατί οι υπεύθυνοι έχουν υποβαθμίσει τόσο πολύ το επάγγελμά μας. Τι θα τους στοίχιζε στις ήδη υπάρχουσες σχολές να υπάρχει και η εκμάθηση του δικού μας επαγγέλματος;
Σοβαρότατο επίσης πρόβλημα, είναι ότι με τα χρόνια έχει υποβαθμίστει πολύ το επάγγελμά μας. Αυτά που διδάσκονται τα νέα παιδιά είναι πολύ λίγα και δεν επαρκούν για να ασκήσουν οι απόφοιτοι υπεύθυνα το επάγγελμα. Πρέπει μόνοι τους, αφού αποφοιτήσουν, να φροντίσουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους με όσα δεν έμαθαν στην σχολή τους.
Υπάρχουν σήμερα συνάδελφοι, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν σπουδαστές για απόκτηση πρακτικής εμπειρίας – άσκησης και δεν βρίσκουν».
Τελειώνοντας, ο πρόεδρος Δημήτρης Μπόμπος στέλνει μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους του να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας στις δουλειές που αναλαμβάνουν. Ελπίζει σύντομα να τελειώσει η πανδημία και να «μπούμε πάλι στην καθημερινότητά μας, χωρίς άλλα προβλήματα».