Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Διεθνής διάκριση για το γενικό διευθυντή της ΤÜV HELLAS, Σάββα Πελτέκη

Διεθνής διάκριση για το γενικό διευθυντή της ΤÜV HELLAS, Σάββα Πελτέκη

peltekis.jpg

peltekis.jpgΔιεθνής διάκριση για τον Οργανισμό TÜV HELLAS και το Γενικό Διευθυντή Σάββα Πελτέκη καθώς ορίστηκε Manager Business Development Oil & Gas, του ΤÜV NORD Group για τις εργασίες του Οργανισμού στους τομείς του πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά που ανατίθενται καθήκοντα Product Manager σε στέλεχος του Ομίλου ΤÜV NORD εκτός Γερμανίας.
Ο ορισμός έγινε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του ΤÜV NORD στους τομείς του πετρελαίου και φυσικού αερίου, παγκοσμίως. Αντικείμενο των εργασιών της θέσης είναι:
• Διαχείριση του διεθνούς πελατολογίου του ΤÜV  NORD Group.
• Ανάπτυξη νέων τομέων δραστηριότητας.
• Global Market Analysis.
• Χάραξη πολιτικής marketing.
• Συνεργασία και συντονισμός όλων των θυγατρικών του ΤÜV NORD Group.
Ο Σάββας Πελτέκης κατέχει τίτλο σπουδών Ναυπηγού Μηχανολόγου – Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ως προϊστάμενος μηχανολογικής συντήρησης (1984-1988). Το 1988 ανέλαβε στον Οργανισμό ΤÜV HELLAS χρέη υπευθύνου επιθεώρησης έργων κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, έργων Ελληνικών Διυλιστηρίων καθώς και έργων της ΕΚΟ Θεσσαλονίκης. Το 1996 αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον Οργανισμό.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικης Ένωσης των Διαπιστευμένων Φορέων Πιστοποίησης, την οποία και εκπροσωπεί στο Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Ποιότητας για την ανάπτυξη του Υπουργείου Ανάπτυξης.