Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Διεθνές και εθνικό ενδιαφέρον για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο της Sol Energy

Διεθνές και εθνικό ενδιαφέρον για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο της Sol Energy

sol 2.jpg

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το αυτόνομο ενεργειακά κτίριο της Sol Energy Hellas εκδήλωσε ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα την 5 Οκτωβρίου του 2007. Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκίνησε την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο κάνοντας αναφορά σε αυτό λέγοντας ότι το παράδειγμα αυτό πρέπει να το μιμηθούν πολλοί για να σώσουμε τον πλανήτη μας. Στη συνέχεια δε, κατά τη διάρκεια του δείπνου του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεξαν μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα της εταιρίας προκειμένου να δουν το κτίριο, για να πληροφορηθούν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του.
Στη διεθνή έκθεση WAΤEC που πραγματοποιήθηκε από 30/10/2007 έως και 1/11/2007 στο Τελ Αβίβ για την ενέργεια και τις τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες εξεδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά κτίριο της Sol Energy Hellas. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Ηλίας Νομικός ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ για τη λειτουργία του αυτόνομου ενεργειακά κτιρίου και του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο, ένα αντίγραφο δένδρου ελληνικής ελιάς, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως σύμβολο της ανθρώπινης σοφίας και της παγκόσμιας ειρήνης, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Sol Energy, στις προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη και για τη διάσωση του περιβάλλοντος μας που δεν έχει σύνορα. Επίσης, η Sol Energy Hellas ήταν η μόνη διεθνώς εταιρία που προσκλήθηκε για την παρουσίαση του αυτόνομου ενεργειακά κτιρίου «Προμηθέας Πυρφόρος», στο συνέδριο των Ισραηλινών αρχιτεκτόνων που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ την 13 Μαϊου 2008, για τις τεχνολογίες και τα υλικά κατασκευής των πράσινων κτιρίων.
Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις οικολογικές πολιτικές στην Ελλάδα που έγινε την 1η Νοεμβρίου 2007 στην Ελληνική Βουλή, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, ως παράδειγμα προς μίμηση και επιτακτική ανάγκη αξιοποίησής του στα ελληνικά δεδομένα.

sol 2.jpg
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sol Energy Hellas κ. Ηλίας Νομικός επιδίδει στον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, αντίγραφο της ελληνικής ελιάς


Τέλος στις 18 Δεκεμβρίου 2007, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Βουλευτές Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νίκος Καντερές, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σπήλιος Λιβανός, Κώστας Τσιάρας, Μιχάλης Κατρίνης, Σπύρος Κουβέλης, Κώστας Σπηλιόπουλος και Νίκος Τσούκαλης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Στεφάνου και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννης Τσουκαλάς επισκεύτηκαν το πρότυπο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο «Προμηθεύς Πυρφόρος» για να δουν από κοντά την εξέλιξη του ερευνητικού προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας, που πραγματοποιεί η εταιρία.
Κατά την επίσκεψή του στο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την εξής δήλωση:
«Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μια σημαντική κοινωνική, οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική προσπάθεια της χώρας, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει αποτελεσματικά ο κάθε πολίτης. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομούνται χρηματικοί και ενεργειακοί πόροι, ρυπαίνουμε λιγότερο το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας, αλλά και τις επόμενες γενιές.
Συγχαίρω τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή του. Εύχομαι να συνεχίσετε το ερευνητικό σας πρόγραμμα με την ίδια μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε τα αποτελέσματα των ερευνών σας να περάσουν και να ωφελήσουν όλους τους πολίτες.»
Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε τέτοιες καινοτόμες ελληνικές πρωτοβουλίες στον τομέα της κατασκευής κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας των κτιρίων και της εξοικονόμησης ενέργειας έχει μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα και πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος δίνει ένα μήνυμα ώστε ολοένα και περισσότερα κτίρια να ενσωματώσουν τέτοιες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες».