Αρχική » Αφιερώματα » Λέβητες στερεών καυσίμων » DIANA – SKORDAS: Λέβητες ξύλου υψηλών αποδόσεων

DIANA – SKORDAS: Λέβητες ξύλου υψηλών αποδόσεων

Καθώς ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά βυθίζονται στην ενεργειακή φτώχεια, ξοδεύοντας πάνω από το 10% του οικογενειακού εισοδήματος για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, αναζητούν αγωνιωδώς εναλλακτικές λύσεις για θέρμανση και ζεστό νερό. Με φόντο την εκτόξευση των τιμών του pellet, οι ξυλολέβητες έχουν τώρα ξανά την τιμητική τους, μαζί με τα ενεργειακά τζάκια.
Η εταιρεία Diana-Skordas με πολυετή εμπειρία στο χώρο δίνει λύσεις κατασκευάζοντας λέβητες ξύλου υψηλών αποδόσεων σύμφωνα πάντα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, φιλικούς προς το περιβάλλον και σε ανταγωνιστικές τιμές.
Οι λέβητες ξύλου Diana-Skordas XD είναι συγκολλημένοι χαλύβδινοι ξυλολέβητες για καύση στερεών καυσίμων οι οποίοι κατασκευάζονται βάσει της αρχής της οριζόντιας κυκλοφορίας αερίων καύσης τριών δίοδων. Χαρακτηριστικό τους είναι ο μεγάλος όγκος του θαλάμου καύσης όπου μπορεί να διατηρήσει μεγάλη ποσότητα καυσίμου. Λόγω του υψηλού όγκου και του καλά διαμορφωμένου μεγέθους των δίοδων αερίων καύσης και τη θερμαντική επιφάνεια υψηλής απόδοσης καίνε το καύσιμο με πολύ υψηλή αποδοτικότητα νερού κάνοντας οικονομία στις δαπάνες καυσίμου. Καθώς η κάτω σχάρα του λέβητα είναι υδρόψυκτη, ο λέβητας μπορεί να διατηρεί επαρκείς θερμοκρασίες εξόδου νερού μέχρι να καταναλωθούν όλα τα καύσιμα στο θάλαμο καύσης. Διαθέτουν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα καυσαερίων όπου τα καυσαέρια ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδρομή του εναλλάκτη απελευθερώνοντας στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγεται στο νερό.
Τα πιστοποιημένα υλικά, ο σωστός σχεδιασμός που βασίζεται στα σημεία εκτόνωσης θερμότητας, ο υπολογισμός, οι μέθοδοι συγκόλλησης καθώς και οι πιστοποιημένες αυτόματες διαδικασίες διαχείρισης υλικών εξασφαλίζουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής του λέβητα δίνοντας η εταιρεία μας 5ετή εγγύηση καλής λειτουργίας.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεσή μας για να γνωρίσετε από κοντά τα προϊόντα μας και να μάθετε για τη λειτουργία τους στο 3χλμ Κοζάνης –Καρυδίτσας καθώς επίσης και στο site μας www.diana-skordas.gr.
Δημήτριος Σκόρδας
Μηχανολόγος Μηχανικός