Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » ΠΟΣΕΥΔ » Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΥΔ προς τον ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΥΔ προς τον ΟΑΕΔ

Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Ηλία Κικίλια, το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΔ διαμαρτύρεται για την εξαίρεση των αστικών συνεταιρισμών από το υπό κατάρτιση πρόγραμμα του Οργανισμού για την απαλλαγή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.
Η επιστολή με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΠΟΣΕΥΔ, Νίκο Γιάγκου και Κώστα Αθανασόπουλο αντίστοιχα, και έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Εν όψει του σχεδίου που αποστείλατε στις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ που αφορά στο πρόγραμμα των επιχορηγήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέσω της απαλλαγής πληρωμής του 80%-100% των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν στις αμοιβές του 1/2 του προσωπικού των επιχειρήσεων, διαμαρτυρόμεθα για την εξαίρεση των αστικών συνεταιρισμών από αυτό και αιτούμεθα, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναιρέσει την εξαίρεση αυτή την οποία θεωρούμε άδικη.
Προς ενίσχυση του πάγιου, κοινωνικά ορθού και δίκαιου αιτήματός μας αναφερόμαστε στους πιο κάτω λόγους:
Α. Οι αστικοί συνεταιρισμοί ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα πολύ σοβαρή και είναι οδηγός (leader) στην αγορά υδραυλικών, θέρμανσης, ειδών υγιεινής και πλακιδίων.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι ο κύκλος εργασιών των συνεταιρισμών υδραυλικών ήταν το 2008 180.000.000 ευρώ και αντιπροσωπεύει το 12% της ελληνικής αγοράς. Έχουμε 2.500 συνεταιρισμένους υδραυλικούς και περίπου 980 άτομα προσωπικό στους 33 συνεταιρισμούς και την Ομοσπονδία.
Εν ολίγοις, είμαστε με διαφορά η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κλάδο των υδραυλικών – θέρμανσης – ειδών υγιεινής και πλακιδίων στην Ελλάδα και θα παρακαλούσαμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την υπηρεσία σας, δεδομένου ότι και τα πενήντα τέσσερα (54) καταστήματά μας βρίσκονται στους περισσότερους νομούς της χώρας.
Β. Οι συνεταιρισμοί μας προσφέρουν πάρα πολλά στην οικονομία του τόπου, στο επιχειρείν και στην ανταγωνιστικότητα.
Με απόλυτη διαφάνεια, τα καταστήματά μας διαμορφώνουν τιμές και πρακτικές προς όφελος του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών στις τοπικές αγορές της Ελλάδας και μπορούν να προβληθούν ως παραδείγματα από την πολιτεία.
Γ. Οι συνεταιρισμοί μας συντελούν σημαντικά στην κυκλοφορία μεγαλύτερης ποικιλίας και καλύτερης ποιότητας πιστοποιημένων προϊόντων.
Δ. Τα επιχειρηματικά σχήματα με πολλούς μετόχους λειτουργούν νόμιμα και υγιώς, χωρίς να αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη.
Και τελικά, δεν είναι δυνατόν από τη μία οι αστικοί συνεταιρισμοί να φορολογούνται με το παραπάνω για την εμπορική τους δραστηριότητα, και από την άλλη να μην απολαμβάνουν των επιδοτήσεων που απολαμβάνουν οι υποδεέστεροι εμπορικά ανταγωνιστές τους.
Ακόμα, σας τονίζουμε ότι κανένας συνεταίρος στο συνεταιρισμός δεν έχει εκ του νόμου δικαίωμα να έχει ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιρισμό πάνω από 4%, διότι χρειάζονται τουλάχιστον 21 άτομα ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργεί συνεταιρισμός.
Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Την κρίση που σήμερα βιώνουμε, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Ούτε οι επαγγελματίες υδραυλικοί και οι εργαζόμενοι, ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επειδή γνωρίζουμε ότι όλα τα πιο πάνω απασχολούν και εσάς και θα θέλατε με βάση τη λογική, το κοινωνικό όφελος και το οικονομικά δίκαιο να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για τους αστικούς συνεταιρισμούς, γι’ αυτό και σας υποβάλουμε το αίτημα, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε και θα τους συμπεριλάβετε στο σχέδιο απαλλαγής των ασφαλιστικών εισφορών, για να μπορέσουμε, αν μη τι άλλο, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΠΟΣΕΥΔ