Αρχική » Επικαιρότητα » Διαμαρτυρία – καταγγελία κατά των ΕΛΤΑ από την Ένωση Δημοσιογράφων & Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ)

Διαμαρτυρία – καταγγελία κατά των ΕΛΤΑ από την Ένωση Δημοσιογράφων & Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ)

Τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών, σχετικά με καθυστερήσεις στην παράδοση του περιοδικού μας ή ακόμα και απώλειες τευχών, απο κανονικά εγγεγραμένους και συνεπείς συνδρομητές μας. Κι ενώ, από μεριάς μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια παρόμοια φαινόμενα να μην προκύπτουν, δυστυχώς, όσο συνεπείς κι αν είμαστε στους χρόνους ολοκλήρωσης της έκδοσης και πραδόσής της στα ΕΛΤΑ, στη συνέχεια βρισκόμαστε «στο έλεος» της, σωστής ή μη, λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Καθώς το φαινόμενο των διαμαρτυριών έχει τελευταία πληθύνει – όχι μόνο προς τον «Υ» αλλά και προς πολλά άλλα έντυπα που φτάνουν στους συνδρομητές τους μέσω ταχυδρομείου, η Ένωση Δημοσιογράφων & Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) στην οποία ανήκουμε, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στα ΕΛΤΑ για το άδικο «σαμποταζ» που υφίστανται οι ήδη ιδιαίτερα δυσχερείς εκδοτικές προσπάθειες ενός ολόκληρου Κλάδου. Την σχετική επιστολή παραθέτουμε στη συνέχεια.

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Η Ένωση Δημοσιογράφων & Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), η δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική-εκδοτική οργάνωση στην Ελλάδα με 81 χρόνια ενεργής δράσης, που εκπροσωπεί 180 έντυπα –ιστορικές εφημερίδες και περιοδικά- με ευρύ αναγνωστικό κοινό,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ
κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους χρόνους διανομής των εντύπων τους. Το πρόβλημα δε, εντάθηκε σε μέγιστο βαθμό μετά και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, ενώ αρκετά τοπικά καταστήματα αποδυναμώθηκαν πλήρως και άλλα καταργήθηκαν. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές το πρόβλημα είναι οξύτατο, καθώς δεν έχουν επιδοθεί έντυπα για δύο και τρεις μήνες ή παραδίδονται ανά δύο εκδόσεις μαζί και άλλα δεν παραδίδονται καθόλου στους παραλήπτες τους.
Ως εκ τούτου, καθώς τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ είναι κυρίως συνδρομητικά και διακινούνται, ως επί το πλείστον, μέσω ΕΛΤΑ, οι εκδότες –μέλη μας πλήττονται άμεσα και ακυρώνεται η δουλειά τους, εφόσον πλήττεται η αξιοπιστία τους, διαγράφονται συνδρομητές και χάνουν διαφημίσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
από την Διοίκηση των ΕΛΤΑ να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να τηρείται η συμβατική υποχρέωση του χ+5 (χρόνος παράδοσης + 5 ημέρες) ως προς το χρόνο διανομής όλων των εντύπων μας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».