Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Δεν καρποφόρησε η προσπάθεια για τροποποίηση του καταστατικού της ΕΣΚΕΛ

Δεν καρποφόρησε η προσπάθεια για τροποποίηση του καταστατικού της ΕΣΚΕΛ

Λόγω έλλειψης απαρτίας  δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου, η καταστατική συνέλευση

Άκαρπη, έως τώρα, είναι η προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚΕΛ για διενέργεια καταστατικής συνέλευσης με στόχο την τροποποίηση διατάξεων του καταστατικού του συνεταιρισμού.
Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη δεν ευοδώθηκαν αφού λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε καμία καταστατική συνέλευση.
Η τελευταία πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου για σύγκλιση καταστατικής συνέλευσης (είχαν προηγηθεί άλλες δύο), καλούσε τα μέλη της ΕΣΚΕΛ για συνέλευση στις 26 Οκτωβρίου και επαναληπτική στις 2 Νοεμβρίου.
Επισημαίνεται ότι όπως προβλέπεται από το καταστατικό, η συνέλευση για τροποποίησή του «βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται σ’ αυτήν τα δύο τρίτα (2/3) των μελών και η πλειοψηφία λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων».
Κατά γενική ομολογία, το γεγονός ότι δεν στέφθηκε από επιτυχία η προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚΕΛ για τροποποίηση του καταστατικού, χαρακτηρίζεται, ως ανησυχητικό φαινόμενο. Το διοικητικό συμβούλιο, έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, για τις τροποποιήσεις που προτείνει, επισημαίνοντας ότι στόχος αυτών των τροποποιήσεων είναι η παραπέρα ανάπτυξη του συνεταιρισμού του κλάδου.
Η μη ανταπόκριση των μελών στο κάλεσμα της διοίκησης, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δείχνει ότι πολλά μέλη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του συνεταιρισμού και έχουν χρέος να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων ή να απορρίπτουν τις όποιες προτάσεις, μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Επειδή το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού της ΕΣΚΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει κλείσει, και θα επιδιωχθεί σύγκληση και άλλης καταστατικής συνέλευσης, δημοσιεύουμε στη συνέχεια  τα σχετικά άρθρα και παραγράφους του καταστατικού, καθώς και τις σχετικές τροποποιήσεις που προτείνει το διοικητικό συμβούλιο.
Στη συνέχεια, δημοσιεύουμε τις απόψεις επί των προτάσεων αυτών του μέλους της ΕΣΚΕΛ Γιάννη Σπανού.
Οι απόψεις αυτές έχουν διανεμηθεί και στους συναδέλφους που έδωσαν το παρών στις συνελεύσεις που αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.