Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΒΥΕ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΒΥΕ


Δελτία Τύπου για την ασφάλιση των έργων, το ασφαλιστικό και τα φαινόμενα βίας από τα αστυνομικά όργανα, εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ. Τα Δελτία Τύπου που υπογράφονται από τον πρόεδρο Αριστοτέλη Παπακονδύλη και το γενικό γραμματέα Διονύση Σβορώνο, έχουν ως εξής:

Ασφάλιση έργων

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας υπενθυμίζουμε πως μέχρι και το τέλος του μήνα θα πρέπει να μας στείλετε αντίγραφα των Υπευθύνων Δηλώσεων των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στην ασφάλιση έργων. Και μία συγκεντρωτική κατάσταση με τα ονόματα αυτών που έκαναν τα έργα. Επίσης θα πρέπει, όταν μας αποστείλετε τις δηλώσεις, ταυτόχρονα να μας καταθέσετε και τα χρήματα στο λογαριασμό μας (5 ευρώ για κάθε δήλωση) 351-002101-019339 Alpha Bank. Παρακαλούμε επειδή η ΟΒΥΕ έχει προπληρώσει το πρώτο τρίμηνο ασφάλισης να τηρήσετε τις παραπάνω διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει το σημαντικό αυτό εγχείρημα αρμονικά». Το δελτίο τύπου εκδόθηκε στις 14/6/2007.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

«Αγαπητοί συνάδλφοι, Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ενθαρρύνει, στηρίζει και συμμετέχει σε κάθε ειρηνική αγωνιστική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό, ανεξαρτήτως φορέα διοργάνωσης. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζί με τις τοπικές ομοσπονδίες τους ή τα σωματεία τους σε κάθε κινητοποίηση η οποία θα έχει σχέση με την υπεράσπιση των έννομων ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Η διεκδίκηση για την μη προσβολή των συμφερόντων μας δεν σταματά. Ενεργά λοιπόν! Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις».

«Καταδικάζουμε την παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών»

«Τα φαινόμενα βίας που πολλές φορές έχουμε καταγγείλει από τη θέση της Ομοσπονδίας μας, έχουν φαίνεται λάβει απειλητικές διαστάσεις για την κοινωνία. Όσες προσπάθειες και να κάνουμε ως πολίτες, ως γονείς, ως επαγγελματίες, ως εργαζόμενοι για την καλλιέργεια ενός πνεύματος πολιτισμένης επίλυσης των διαφορών, μια εικόνα στην τηλεόραση μπορεί να μας φέρει πίσω σε άλλες εποχές, όπου η βία και η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ήταν καθημερινό φαινόμενο. Δυστυχώς σήμερα η επίδοση στην παράνομη βία από αστυνομικούς όπως προβλήθηκε πρόσφατα στην τηλεόραση, δημιουργεί στον Έλληνα πολίτη συναισθήματα αγανάκτησης και τον οδηγεί σε κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι στα διατεταγμένα όργανα της πολιτείας. Αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε κάθε τέτοια συμπεριφορά, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στην καθημερινή ζωή, στη δουλειά και στο σπίτι και καλούμε τα υπεύθυνα όργανα της πολιτείας να τιμωρήσουν τους υπαίτιους και να θωρακίσουν την εκτέλεση των έργων τους με νομιμότητα και πολιτισμό».

Το δελτίο Τύπου απεστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΠΟΣΕΗ και τους συνδέσμους.