Αρχική » Αφιερώματα » Αντλίες θερμότητας » Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ: Νέα σειρά αερόψυκτων DC-Inverter αντλιών θερμότητας Vario

Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ: Νέα σειρά αερόψυκτων DC-Inverter αντλιών θερμότητας Vario

asimakopoulosvario

asimakopoulosvarioΣε μία εποχή, που η τιμή του πετρελαίου διαρκώς ανεβαίνει και το κόστος θέρμανσης γίνεται δυσβάστακτο για το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, κρίνεται απαραίτητη η χρήση εναλλακτικών εφαρμογών θέρμανσης – ψύξης – ζεστού νερού για τις κατοικίες. Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει η εταιρία Inventor με την νέα σειρά αερόψυκτων DC-Inverter αντλιών θερμότητας Vario.
Οι αντλίες θερμότητας τύπου Vario καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα μοντέλων από 6-16 Κw σε μονοφασικά ή τριφασικά μηχανήματα. Ο υψηλός βαθμός απόδοσης (COP- 4-4.5) μαζί με το πολύ μεγάλο εύρος λειτουργίας τους, επιτρέπει στα μηχανήματα της σειράς Vario να εγκατασταθούν σε κάθε εφαρμογή και να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό. Οι DC-Inverter αντλίες θερμότητας της σειράς Vario αποτελούνται από την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα. Η εξωτερική μονάδα προσλαμβάνει ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον και μέσω του DC-Inverter συμπιεστή μεταφέρει την ενέργεια στην εσωτερική μονάδα. Οι DC-inverter ανεμιστήρες της, επιτρέπουν την λειτουργία της κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες με την μέγιστη δυνατή οικονομία.
Η εσωτερική μονάδα με τον πλακοειδή εναλλάκτη που διαθέτει, μεταφέρει την ενέργεια του ψυκτικού μέσου στο νερό, το οποίο κυκλοφορώντας στο δίκτυο θέρμανσης και μέσω θερμαντικών σωμάτων χαμηλών θερμοκρασιών, ενδοδαπέδιας ή fan coils θερμαίνει τους χώρους της κατοικίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του συστήματος Vario είναι η κάλυψη των αναγκών για ζεστό νερό χρήσης. Η σύνδεση της εσωτερικής μονάδας με ένα Boiler ζεστού νερού επιτρέπει την αποθήκευση ζεστού νερού για χρήση στο σύνολο της ημέρας.
Ο πίνακας ελέγχου, η καρδιά του συστήματος, είναι εγκατεστημένος στην εσωτερική μονάδα. Το χειριστήριο του πέρα από την επιλογή της λειτουργίας ψύξης ή θέρμανσης, δίνει τη δυνατότητα για την παρακολούθηση διαφόρων σημείων λειτουργίας, χρονοπρογραμματισμού και ελέγχου.
Έτσι με ένα μόνο σύστημα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες ψύξης, θέρμανσης, και ζεστού νερού σε κατοικίες. Αυτό, σε συνδυασμό με την οικονομική και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, το καθιστούν την κορυφαία επιλογή για συγκεκριμένες εφαρμογές.
Γρηγόρης Παππάς