Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίας του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Μαρτίου στην Αθήνα.
Στο συνέδριο συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε σημαντικά γι’ αυτές θέματα, όπως το ασφαλιστικό.
Το συνέδριο ενέκρινε τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και προχώρησε στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων της διοίκησης.
Συνολικά ψήφισαν 268 εκλέκτορες από όλη τη χώρα που αντιπροσώπευαν 26 τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες.
Στις εκλογές συμμετείχαν τέσσερις συνδυασμοί και οι ψήφοι που έλαβαν (εντός παρενθέσεως ποσοστό και έδρες) είναι:
1. ΠΑΣΚΜΜΕ. Επικεφαλής Δ. Ασημακόπουλος, 107 (39,92 – 21).
2. ΔΗΚΕΒΕ. Επικεφαλής Γ. Χιόνης, 60 (22,39 – 11).
3. ΔΑΚΜΜΕ. Επικεφαλής Στ. Ζαχαρέλης, 57 (21,27 – 11).
4. ΑΣΚΕΒΕ. Επικεφαλής Ν. Σκορίνης, 44 (16,42 – 8).
Επανεκλογή Δ. Ασημακόπουλου και Ν. Σκορίνη
Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 15 Μαρτίου και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δημήτρης Ασημακόπουλος
Αντιπρόεδροι: Ιωάννης Παπαργύρης, Γεώργιος Τσέντος, Γεώργιος Καββαθάς, Ευστάθιος Πολίτης, Ευστράτιος Διαγκωνάκης.
Γενικός γραμματέας: Νικόλαος Σκορίνης
Αναπληρωτής γ. γραμματέας: Αθανάσιος Οικονόμου
Ταμίας: Γεώργιος Χαμπηλομάτης
Αναπληρωτής ταμίας: Φώτης Μπουγατσάς
Μέλη: Παναγιώτης Γαλανόπουλος, Χαράλαμπρος Μαυροθαλασσίτης και Γεράσιμος Χιόνης.
Μετά την επανεκλογή του (για 3η συνεχή θητεία), o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει και για την επόμενη τριετή θητεία της Διοίκησης την προσπάθεια για αλλαγές στις προτεραιότητες του Ελληνικού στρεβλού μοντέλου Ανάπτυξης. Αλλαγές που στόχο θα έχουν να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτικών πρωτοβουλιών προς την καρδιά της Ελληνικής Οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές. Τους κύριους παραγωγούς πλούτου και θέσεων εργασίας. Τους βασικούς στυλοβάτες της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής για πρόοδο και ισόρροπη Ανάπτυξη.
Υστερούμε σημαντικά ακόμα στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες στην ανάληψη Κυβερνητικών πρωτοβουλιών έτσι ώστε:
1) Να εφαρμόζεται η αρχή της “θετικής διάκρισης” (positive discrimination) για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σε θέματα φορολογίας, αδειοδοσίας, χρηματοδοτήσεις.
2) Να εκλείψει το ανεπίτρεπτο “δημοκρατικό έλλειμμα” της μη συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων των εκπροσώπων των μικρών επιχειρήσεων.
3) Να καθιερωθεί η αρχή: “Σκεπτόμαστε πρώτα τους μικρούς” πριν νομοθετήσουμε. Όλες οι νομοθετικές προτάσεις, να υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο του δυνητικού αντίκτυπου στις ΜΜΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη αυτών των δομικών στόχων. Επειδή, όμως, τίποτε δε χαρίζεται, απαιτείται η ενημέρωση και κινητοποίηση της συνείδησης και του τελευταίου μικρού επιχειρηματία σε όλη τη χώρα. Γιατί, μόνο τότε θα δημιουργηθεί και η απαραίτητη κινηματική δυναμική και συνοχή του οικονομικού και κοινωνικού στρώματος των ΜΜΕ, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξουν οι συνθήκες για αλλαγές».
Δ. Ασημακόπουλος και Ν. Σκορίνης επανεξελέγησαν στις θέσεις προέδρου και γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕ
