Αρχική » Περιεχόμενα » Υποβοήθηση θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια » COSMOSOLAR: Ολοκληρωμένες προτάσεις για υποστήριξη θέρμανσης και για ζεστό νερό χρήσης

COSMOSOLAR: Ολοκληρωμένες προτάσεις για υποστήριξη θέρμανσης και για ζεστό νερό χρήσης

cosmsolar.1.jpg

cosmsolar.1.jpgΗ COSMOSOLAR, με την ποικιλία προϊόντων που διαθέτει, σας προσφέρει λύσεις εκτός από τα θερμοσιφωνικά και στα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας.
Η COSMOSOLAR, μία από τις πλέον δυναμικές εταιρίες στον κλάδο των ηλιακών συστημάτων και ιδιαίτερα στις εξαγωγές, σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις με τις οποίες μπορείτε να υλοποιήσετε όλα σας τα σχέδια, είτε πρόκειται για συνδυασμένη εγκατάσταση θέρμανσης νερού χρήσης και υποστήριξης του συστήματος θέρμανσης είτε για απλή εγκατάσταση νερού χρήσης.
Με βάση την εμπειρία μας, η COSMOSOLAR σας προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις με αποτελεσματική αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Επωφεληθείτε από αυτά τα πλεονεκτήματα, επιλέξτε ηλιακά συστήματα COSMOSOLAR και κάντε ένα βήμα προς το μέλλον.
Τα θερμικά ηλιακά συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε απαιτείται θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας.
Στη χώρα μας, που έχει το πλεονέκτημα της υψηλής ηλιοφάνειας καθ’ όλο το έτος, η σύγχρονη τεχνολογία των ηλιακών, δηλαδή η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, δίνει λύσεις όχι μόνο για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης αλλά και για τη θέρμανση χώρων.
Παράλληλα, η χρήση ΘΗΣ για τη θέρμανση του νερού κολυμβητικών δεξαμενών όπως επίσης συστήματα ηλιακής ψύξης και αφαλάτωσης αποτελεί μία νέα και αποδοτική τεχνολογία, με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.
Λειτουργία
Τα συστήματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας χρησιμοποιούν εκτός των ηλιακών συλλεκτών και θερμαντήρων νερού, ηλεκτρικές αντλίες, βαλβίδες και συστήματα ελέγχου για να κυκλοφορήσουν το νερό ή τα άλλα ρευστά μεταφοράς της θερμότητας μέσα στους συλλέκτες.
Τα συστήματα αντλούν το ρευστό μεταφοράς θερμότητας, συνήθως αυτό είναι ένα μίγμα γλυκόλης και νερού, μέσα στους συλλέκτες.
Η θερμότητα μεταφέρεται μέσω εναλλακτών θερμότητας από το ρευστό στο νερό που αποθηκεύεται στις δεξαμενές και εν συνεχεία στο σύστημα της θέρμανσης (π.χ. ενδοδαπέδια θέρμανση).
Τεχνικές απαιτήσεις ηλιακών συστημάτων
• Ωφέλιμος χώρος για τους συλλέκτες και τους θερμαντήρες νερού.
• Ωφέλιμος χώρος για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
• Υδραυλικές συνδέσεις.
• Ηλεκτρικές συνδέσεις.
Οδηγίες συντήρησης
Είναι σκόπιμο να πραγματοποιείται επιθεώρηση στο ηλιακό σύστημα μία φορά το τρίμηνο.
Οι ηλιακοί συλλέκτες πρέπει να επιθεωρούνται για τυχόν διαρροές από τα ρακόρ των σωληνώσεων, ραγίσματα των υαλοπινάκων, βλάβες των αυτόματων ανακουφιστικών βαλβίδων, γήρανση των πλαστικών υλικών και για συμπλήρωση του υγρού μεταφοράς θερμότητας που απαιτείται.
Το υδραυλικό κύκλωμα πρέπει επίσης να επιθεωρείται (να ελέγχεται η λειτουργία της αντλίας του πρωτεύοντος κυκλώματος και του διαφορικού θερμοστάτη).
Θα πρέπει να ελέγχεται και η αντίσταση αν υπάρχει. Επιπλέον τα ανόδια στη δεξαμενή αποθήκευσης κρίνεται σκόπιμο να επιθεωρούνται και να αλλάζονται όταν φθείρονται.
Οποιεσδήποτε φθορές πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν από έναν εξειδικευμένο τεχνικό. 
cosmosolar.2.jpgΕφαρμογές
Τα κεντρικά ηλιακά συστήματα εφαρμόζονται σε κατοικίες, ξενοδοχεία, βιομηχανίες κλπ., αποτελούνται από ένα κεντρικό σύστημα συλλεκτών και μία κεντρική δεξαμενή, η οποία παρέχει ζεστό νερό στις μεμονωμένες κατοικίες (π.χ. διαμερίσματα) μέσω δικτύου αγωγών.
Περιβαλλοντικά οφέλη
Τα περιβαλλοντικά οφέλη που απορρέουν από τη χρήση ενεργητικών ηλιακών συστημάτων είναι:
• Εξοικονόμηση καυσίμων που ισοδυναμεί με 50-70 Kg πετρελαίου/τ.μ. ηλιακού συλλέκτη ανά έτος.
• Μείωση εκπομπών CO2 άνω των 750 Kg/τ.μ. ηλιακού συλλέκτη ανά έτος (όταν υποκαθιστούμε ηλεκτρικό ρεύμα).
• Μείωση εκπομπών CO2 άνω των 250 Kg/τ.μ. ηλιακού συλλέκτη ανά έτος (όταν υποκαθιστούμε πετρέλαιο).
Πάνω από ένα εκατομμύριο ηλιακά συστήματα είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα με 3 εκατ. τ.μ. συλλεκτών (αντιστοιχούν 275 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών για θερμοσίφωνες ανά 1.000 κατοίκους).
Οι εγκατεστημένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες εξοικονομούν ήδη 1.1 δισεκατομμύρια kWh το χρόνο, όση ενέργεια παράγει δηλαδή ένας συμβατικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 200MW. Χωρίς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα υπήρχε σημαντικό έλλειμμα ισχύος, ιδιαίτερα στα απομονωμένα ηλεκτρικά δίκτυα των νησιών την καλοκαιρινή περίοδο.
• Μείωση ενεργειακών απαιτήσεων για τη θέρμανση νερού χρήσης έως και 72%.
• Μείωση ενεργειακών απαιτήσεων για τη θέρμανση νερού χρήσης και την υποστήριξη του συστήματος θέρμανσης έως και 34%.