Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Σεμινάρια » Cosmosolar LTD: «Νέες καινοτόμες τεχνολογίες ηλιοθερμίας»

Cosmosolar LTD: «Νέες καινοτόμες τεχνολογίες ηλιοθερμίας»

Εσπερίδα σε συνεργασία με την «Γιατράκης Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.

Η Cosmosolar LTD με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στην εσπερίδα που διοργανώθηκε από την «Γιατράκης Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», με θέμα «Νέες καινοτόμες τεχνολογίες ηλιοθερμίας».


Εστιάζοντας στη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση, στις σύγχρονες αλλά και παράλληλά καινοτόμες ηλιοθερμικές λύσεις παραγωγής ενέργειας, των πελατών της εταιρείας, καθώς και της παλιάς και της νέας γενιάς τεχνικών, ο τεχνικός διευθυντής και διπλ. μηχανολόγος μηχανικός, Αθανάσιος Χρήστου, παρουσίασε νέα, καινοτόμα προϊόντα της Cosmosolar, καθώς και σύγχρονες λύσεις στον τομέα της ηλιοθερμίας.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ο νέος ηλιακός συλλέκτης Cosmosolar EPI KL, του οποίου ο απορροφητής εξοπλίζεται με την επιλεκτική επίστρωση αλουμινίου νέας γενιάς mirotherm® Control της γερμανικής εταιρείας Alanod.
Το mirotherm® Control είναι η νέα γενιά επιλεκτικών επιφανειών, η οποία έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της ενσωματωμένης προστασίας ενάντια στην υπερθέρμανση. Επιτυγχάνει βαθμό ηλιακής απορρόφησης 96% και έχει απώλειες λόγω εκπομπών που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία. Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται οι εκπομπές, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στασιμότητας των επίπεδων συλλεκτών να μειώνεται κατά περίπου 40°C. Το mirotherm® Control εξασφαλίζει μέγιστη αποδοτικότητα και λειτουργική αξιοπιστία ακόμη και σε πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.
Επίσης παρουσιάστηκε το νέο πλαστικό θερμοδοχείο συνδυασμένης λειτουργίας Calyssie 300 παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Το ζεστό νερό χρήσης θερμαίνεται στιγμιαία μέσω του κεντρικού ανοξείδωτου εναλλάκτη και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Το αποθηκευμένο νερό θερμαίνεται από την ηλιακή ενέργεια, λέβητα ή μέσω αντλίας θερμότητας και ηλεκτρικής αντίστασης. Η καινοτομία είναι η χρήση της ηλιακής ενέργειας μέσω συστήματος Drain Back, όπου το αποθηκευμένο νερό του δοχείου λειτουργεί ως θερμικό υγρό. Μια λύση οικολογική, που αποκλείει την υπερθέρμανση και δεν επηρεάζεται από τον παγετό. Επίσης λόγω της ενισχυμένης μόνωσης για ελαχιστοποίηση απωλειών, καθώς και του συνθετικού περιβλήματος είναι 30% έως 50% πιο αποδοτικό από ένα συμβατικό θερμοδοχείο.


Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης έγινε και η κλήρωση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα Cosmsosolar, το οποίο κέρδισε ένας τυχερός από τους παρευρισκόμενους τεχνικούς.
Η Cosmosolar ευχαριστεί την «Γιατράκης Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» για την πρόσκληση στην απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση, καθώς και τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σεμινάρια