Αρχική » Περιεχόμενα » Συνεντεύξεις » Climatherm Energy: Tο «αύριο» στον κλάδο των θερμοϋδραυλικών εφαρμογών και της ενέργειας

Climatherm Energy: Tο «αύριο» στον κλάδο των θερμοϋδραυλικών εφαρμογών και της ενέργειας

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Climatherm Energy συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς, δυναμικής εκθεσιακής παρουσίας στον Κλάδο της Θέρμανσης, της Ψύξης, του Κλιματισμού και της Ενέργειας. Με την ευκαιρία της επετειακής διοργάνωσης της ιστορικής αυτής έκθεσης του Κλάδου, η κα Σούλα Κυβέρη, επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας Project LTD, απαντά σε μερικές ερωτήσεις που της θέσαμε σχετικά με την πορεία και την εξέλιξή της.

Κυρία Κυβέρη, η Climatherm Energy, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, συμπληρώνοντας 30 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο χώρο, εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς εκθέσεις, σημείο αναφοράς όλων όσων ασχολούνται με θερμοϋδραυλικές εφαρμογές, κλιματισμό, φυσικό αέριο, ΑΠΕ, και γενικότερα την ενέργεια. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που καταξίωσαν την Climatherm Energy μέσα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον;
Η διεθνής έκθεση του κλάδου της ενέργειας Climatherm Energy, η οποία συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι η μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα, με διεθνή εμβέλεια και καταξίωση. Το γεγονός ότι η Climatherm Energy αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσους ασχολούνται στο συγκεκριμένο τομέα, είναι αποτέλεσμα της συνέπειας και της συνεχούς εξέλιξής της, που πάντα είχε και έχει σαν στόχο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και στις νέες τάσεις της αγοράς. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η έκθεσή μας δεν είναι απλά μία εμπορική έκθεση, αλλά αποτελεί συγχρόνως και το χώρο όπου οι επαγγελματίες του κλιματισμού, της θέρμανσης και γενικότερα της ενέργειας, έχουν τη δυνατότητα αφενός να παρουσιάσουν και αφετέρου να δουν τις εξελίξεις, τις νέες λύσεις και προτάσεις που υπάρχουν για το «αύριο» στον κλάδο των θερμοϋδραυλικών εφαρμογών και γενικότερα της ενέργειας.
Η επερχόμενη διοργάνωση της Climatherm Energy το 2020, συμπίπτει και με το πρώτο «μαξιλαράκι» των Ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα. Με την εμφάνιση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, το παραδοσιακό πετρέλαιο τείνει να αντικατασταθεί από την ραγδαία πλέον διείσδυση του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα κερδίζουν έδαφος και οι ΑΠΕ. Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν οι παραπάνω αλλαγές την Climatherm Energy 2020;
Η έκθεσή μας, η οποία όπως προανέφερα, αποτελεί το χώρο παρουσίασης προϊόντων υψηλού επιπέδου που ανήκουν στους κλάδους της Θέρμανσης, της Ψύξης και της Ηλιακής Ενέργειας, δίνει στους εκθέτες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ακριβώς αυτές τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις που αναπτύσσονται στον Κλάδο και να ενημερώσουν τους επαγγελματίες σχετικά με τις νέες λύσεις και επιλογές που υπάρχουν. Πρόκειται για αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς του τομέα της Θέρμανσης, της Ψύξης του Κλιματισμού και γενικότερα της διαχείρησης της ενέργειας, οι οποίες μέσα από την έκθεση μας, γίνονται γνωστές και κατανοητές, και μέσω, μεταξύ άλλων, των σχετικών παρουσιάσεων που γίνονται από εταιρείες που συμμετέχουν. Με αυτά τα δεδομένα, μόνο ως θετική θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη δυναμική που αναπτύσσεται στον Κλάδο, και κατ’ επέκταση η κινητικότητα αυτή που διαπιστώνεται, θα έλεγα πως μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την Climatherm Energy.
Οι κυβερνώντες διαλαλούν πως η χώρα βγαίνει από την κρίση. Από τις μέχρι τώρα επαφές σας με τους εκθέτες τι μηνύματα έχετε πάρει;
Είναι γεγονός ότι στην αγορά υπάρχει ένα κλίμα θετικότερο και μία αισιοδοξία. Χωρίς να μιλάμε για ριζικές αλλαγές και ανατροπές, μπορούμε να πούμε ότι τα μηνύματα που υπάρχουν είναι πολύ θετικά, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων στην έκθεσή μας, αλλά και το γενικότερα αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτή.
Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές για τις εκθέσεις στο χώρο της ενέργειας, στο νέο τοπίο που φαίνεται να διαμορφώνεται μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης στη χώρα μας;
Δεν μπορώ να μιλήσω για όλες τις εκθέσεις και τις προοπτικές τους, δεδομένου του ότι η προοπτική κάθε έκθεσης, καθορίζεται από τη μέχρι τώρα ιστορία της και πορεία της. Αναλογιζόμενη τα 30 χρόνια παρουσίας της Climatherm Energy, το γεγονός της αυξημένης συμμετοχής εκθετών όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της επισκεψιμότητάς της, δεν μπορώ παρά να είμαι βέβαιη ότι οι προοπτικές μας είναι άριστες. Σταθήκαμε μέσα στη κρίση με συνέπεια και αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό που θεωρούμε ότι απαιτείται να παρέχει μία έκθεση στους συμμετέχοντες. Και η στάση μας αυτή εκτιμήθηκε και επιβραβεύθηκε, όπως αποδεικνύει η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στην επετειακή διοργάνωση του 2020, γεγονός βέβαια που μας γεμίζει και με ευθύνη για το αύριο. Αυτό για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και φίλους μας, είναι ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας με τη σοβαρότητα τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και με την προσαρμοστικότητα που απαιτεί η εποχή μας, ώστε να συνεχίζουμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατόν σε όλους τους επαγγελματίες που μας εμπιστεύονται για να παρουσιάζουν και να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Όπως και σε κάθε διοργάνωση, έτσι και σε αυτήν του 2020, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, σεμινάρια και παρουσιάσεις, για τη θεματολογία των οποίων θα υπάρχει ενημέρωση μέσω ενημερωτικών newsletter και του site της έκθεσης.
Ποιοι είναι οι λόγοι που για 5η φορά επιλέξατε το «Metropolitan Expo» για την διοργάνωση της έκθεσής σας και ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ώστε να είναι ευκολότερη η μετάβασή τους στον εκθεσιακό χώρο;
Θεωρούμε ότι το «Metropolitan Expo» αποτελεί το καλύτερο και πιο λειτουργικό εκθεσιακό χώρο διεθνούς χαρακτήρα, ο οποίος μας παρέχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, ώστε η έκθεσή μας να καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των εκθετών αλλά και των επισκεπτών.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στη διοίκηση του εκθεσιακού κέντρου για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την υποστήριξη που μας παρέχουν, ώστε η έκθεσή μας κάθε φορά να έχει τη καλύτερη δυνατή λειτουργία και παρουσία.
Ποιες ενέργειες έχετε κάνει μέχρι τώρα για την προβολή της Climatherm 2020 και ποιες άλλες προγραμματίζετε;
Οι προωθητικές ενέργειές μας για την διεθνή έκθεση Climatherm Energy, ξεκινούν πάντοτε σχεδόν αμέσως μετά την λήξη της προηγούμενης, με δελτία τύπου στα περισσότερα και πιο σημαντικά τεχνικά περιοδικά του Κλάδου, όπως το δικό σας.
Οι ενέργειες αυτές συνεχίζουν, παράλληλα με ηλεκτρονικές, ραδιοφωνικές και τέλος τηλεοπτικές καμπάνιες.
Πως σκοπεύετε να γιορτάσετε τα 30 σας χρόνια;
Η επέτειος των 30 χρόνων ζωής της έκθεσης, αποτελεί ένα γεγονός το οποίο θα τιμήσουμε μαζί με του φίλους μας, συνεργάτες και εκθέτες, φροντίζοντας για άλλη μία φορά η έκθεση μας να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο και στο σκοπό της.
Γιορτή άλλωστε αποτελεί για μας η ίδια η έκθεση, με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των εκθετών αλλά και των επισκεπτών που αναμένουμε.