Αρχική » Περιεχόμενα » Επαγγελματικό Αυτοκίνητο » Νέο Citroen Jumper: Ξεχωρίζει …με την πρώτη ματιά!

Νέο Citroen Jumper: Ξεχωρίζει …με την πρώτη ματιά!

Η Citroen με μια πλούσια γκάμα επαγγελματικών αυτοκινήτων προσφέρει ποικιλία εκδόσεων, κινητήρων, ωφέλιμων φορτίων και διαστάσεων που ικανοποιεί τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επαγγελματιών. Με ιδιαίτερα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, η Citroen δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επαγγελματία να αποκτήσει εύκολα το αυτοκίνητο – συνεργάτη για τη δουλειά του. Το νέο Jumper που διατίθεται στην ελληνική αγορά διαθέτοντας επιδόσεις, πλούσιο εξοπλισμό, λειτουργικό σχεδιασμό και άριστη ποιότητα κατασκευής αποτελεί πράγματι τον ιδανικό συνεργάτη του κάθε επαγγελματία. Η μοναδική του σχεδίαση με τους μεγάλους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά προστατευτικά και τους προβολείς ενιαίας επιφάνειας, που βρίσκονται τοποθετημένοι στο πάνω μέρος του προφυλακτήρα, τονίζουν τον ιδιαίτερα δυναμικό του χαρακτήρα.


 Άνετη πρόσβαση

Το νέο Citroen Jumper προσφέρει τέσσερις επιλογές σε μήκη και τρεις σε εσωτερικά ωφέλιμα ύψη, με εσωτερικό ωφέλιμο πλάτος 1,87 μ. μεταξύ των πλευρών (1,42 μ. μεταξύ των τροχών). Διαθέτει επίσης μια πλούσια γκάμα, με έξι διαφορετικές προτεινόμενες διαστάσεις για τα van, τέσσερις για τα pick-up και τρεις για τα σασί, ενώ συνολικά διατίθενται 39 διαφορετικές εκδόσεις! Το Jumper van είναι εξοπλισμένο με μία πλαϊνή συρόμενη πόρτα στα δεξιά, η οποία επιτρέπει άνετη πρόσβαση. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και μία δεύτερη πλαϊνή συρόμενη πόρτα. Ανάλογα με την έκδοση το πλάτος της πόρτας ποικίλει μεταξύ 1,075 μ. και 1.250 μ. και το ύψος της μεταξύ 1,485 μ. και 1.755 μ.
Οι εσωτερικοί χώροι διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επαγγελματία. Γι’ αυτό διατίθενται τέσσερα μήκη (2,67 μ., 3,12 μ., 3,70 μ. και 4,07 μ.) και τρία ύψη (1,66 μ., 1,93 μ. και 2,17 μ.) ενώ οι διαθέσιμοι όγκοι είναι: 8, 10, 11.5, 13, 15 και 17 κυβικά μέτρα. Με δίφυλλη πίσω πόρτα στο βασικό του εξοπλισμό, το νέο Citroen Jumper κάνει τη δουλειά του επαγγελματία ακόμα πιο εύκολη. Η κάθετη κατασκευή του χώρου φόρτωσης και οι ιδανικές διαστάσεις των πίσω και πλαϊνών ανοιγμάτων του, επιτρέπουν την καλύτερη εκμετάλλευση του συνολικού όγκου του καθώς και την εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση.

Άνεση και εργονομία

 Εκτός από την άνεση των καθισμάτων και την άριστη ηχομόνωση της καμπίνας το ταμπλό του νέου Jumper σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί πλήρως όχι μόνο τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες. Χάρη στην εργονομία των χειριστηρίων και των ενδείξεων, ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση σ’ αυτά. Παράλληλα ο πλούσιος εξοπλισμός -ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες – διευκολύνει τις καθημερινές δραστηριότητες.
Το άνοιγμα της πίσω πόρτας φτάνει τις 180°, χάρη στο «έξυπνο» σύστημα που διαθέτει. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το σύστημα ανοίγματος 270°, που, χάρη στους ειδικούς μεντεσέδες, επιτρέπει στα φύλλα να συγρατούνται στα πλαϊνά τμήματα του αυτοκινήτου, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια και ευκολία κατά την φόρτωση/εκφόρτωση. Επίσης το νέο Jumper διαθέτει οκτώ γάντζους συγκράτησης (10 στα πιο μακριά οχήματα), τοποθετημένους στο πάτωμα του χώρου φόρτωσης, για την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων.

Απόλυτη ασφάλεια

Το νέο Citroen Jumper διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του ABS, για την αποφυγή μπλοκαρίσματος των τροχών και «Brake Assist» για την ενίσχυση της πέδησης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, στον προαιρετικό εξοπλισμό, προσφέρει ESP, για έλεγχο και διόρθωση της πορείας σε περίπτωση κρίσιμων ελιγμών ή απώλειας πρόσφυσης και ASR για την αποφυγή ολίσθησης στην εκκίνηση, αλλά και για την περίπτωση υπερβολικής επιτάχυνσης σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Νέοι δυνατοί κινητήρες

Το νέο Jumper διατίθεται με τρεις κινητήρες νέας γενιάς. Στόχος είναι η καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην ιπποδύναμη, τις επιδόσεις, την οικονομία και την αξιοπιστία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μεταφοράς των επαγγελματικών. Έτσι, ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις του επαγγέλματός του. Συγκεκριμένα, οι τρεις νέοι κινητήρες είναι:
 • HDi 100: Κινητήρας Diesel 100, 2.2 lt, 16βάλβιδος, 100 ίππων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (common rail).
 • HDi 120: Κινητήρα Diesel 120, 2.2 lt, 16βάλβιδος, 120 ίππων με σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (common rail).
 •HDi 160: Κινητήρας Diesel 160, 3.0 lt, 16βάλβιδος, 157 ίππων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πιέσης (common rail 2ης γενιάς), με δυνατότητα ρύθμισης της πίεσης από 450 έως 1800 bar κατ’ επιλογή.