Ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο απέσπασε το χάλκινο αντιμικροβιακό ψηφιακό θερμόμετρο μασχαλιαίας κοιλότητας για τον περιορισμό των διασταυρούμενων λοιμώξεων

Οι διακρίσεις συνεχίζονται για το αντιμικροβιακό θερμόμετρο κράματος χαλκού, όπου αποδεικνύεται συνεχώς ότι ο χαλκός προασπίζει την δημόσια υγεία.
Για τον λόγο αυτό το αντιμικροβιακό θερμόμετρο βραβεύτηκε σε δύο εκδηλώσεις, στα «Best in Pharmacy Awards 2019» και στα «Healthcare Business Awards 2019» τα οποία διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από την «Boussias Communications».
Κατά την διαγωνιστική αξιολόγηση στην εκδήλωση «Best in Pharmacy Awards 2019» το αντιμικροβιακό θερμόμετρο κράματος χαλκού διακρίθηκε στην κατηγορία «Το πιο καινοτόμο προϊόν φαρμακείου / Ιατροτεχνολογικά & Διαγνωστικά Προϊόντα».

Gold award: Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο Microlife MT410 απο την Karabinis Medical.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, στην κλειστή αίθουσα του κτήματος Αριάδνη, στη Βαρυμπόμπη, με την παρουσία 300 και πλέον διακεκριμένων προσκεκλημένων επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.
Στην τελετή απονομής των «Healthcare Business Awards 2019», το αντιμικροβιακό θερμόμετρο κράματος χαλκού διακρίθηκε στην κατηγορία «Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού / Αναβάθμιση Ποιότητας Ζωής»

• Silver award: Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο Microlife.
Τα Healthcare Business Awards 2019, πραγματοποιήθηκαν στις 02 Οκτωβρίου 2019, παρουσία 500 και πλέον καλεσμένων. Η τελετή διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily στον πολυχώρο «Λώλος» στην Παιανία σε μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικές προσωπικότητες και θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών, συλλόγων ασθενών, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Να σας θυμίσουμε ότι η ιδέα του «Πρώτου Ψηφιακού Αντιμικροβιακού Θερμομέτρου» κράματος χαλκού γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία κ. Απόστολο Καραμπίνη και η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού για τον Αντιμικροβιακό Χαλκό, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών / Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Η επιστημονική έρευνα παρουσιάστηκε στο 40ο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο και τιμήθηκε με τον έπαινο Καλύτερης Εργασίας Εφαρμοσμένης Έρευνας για τη μελέτη που αφορούσε στο αντιμικροβιακό ψηφιακό θερμόμετρο μασχαλιαίας κοιλότητας για τον περιορισμό των διασταυρούμενων λοιμώξεων. Η έρευνα απέδειξε ότι η μικροβιοκτόνος δράση του αντιμικροβιακού θερμομέτρου, αφορά στο σύνολο της συσκευής με 95% μείωση της μικροβιακής χλωρίδας.
Η εταιρία Karabinis Medical, το 2014 κατοχύρωσε το καινοτόμο προϊόν με την σήμανση Ce Mark 2A, το οποίο είναι ενταγμένο στη γκάμα ιατρικών διαγνωστικών συσκευών Alfacheck, που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Karabinis Medical, και κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά ως «Alfacheck AT400». Σήμερα, έπειτα από την στρατηγική συνεργασία που υπέγραψε το 2016 ο κ. Καραμπίνης με την παγκοσμίου φήμης εταιρεία Microlife, το «Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο» εντάχθηκε στο portfolio της Microlife και μέσω του παγκόσμιο δικτύου της προωθείται στην παγκόσμια αγορά.