Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Cherbros: Στόχος μας να δυναμώσει η ορειχαλκουργία στην Ελλάδα

Cherbros: Στόχος μας να δυναμώσει η ορειχαλκουργία στην Ελλάδα

Η εταιρεία CHERBROS υποδέχθηκε στην παραγωγική της μονάδα, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2023, την ομάδα μηχανολόγων ποιοτικού ελέγχου της εταιρίας ΧΑΛΚΟΡ.
Στο διάστημα αυτό, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές των νέων κραμάτων ορείχαλκου που παράγει η ΧΑΛΚΟΡ, στα μηχανήματα παραγωγής που διαθέτει η CHERBROS. Παρήχθησαν εξαρτήματα με τα νέα αυτά κράματα όπως είναι τα: CW510L/CuZn42 και CW724R/ CuZN21SiP και έγιναν οι ανάλογες μετρήσεις, για την σφυρηλάτηση και την κατεργασία όπως είναι ο χρόνος, η καταπόνηση των μηχανημάτων κ.α. Τα κράματα αυτά έχουν διαφορετική σύνθεση από τα κράματα CW617N και CW614N τα οποία αναγνωρίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για παραγωγή εξαρτημάτων κατάλληλων για πόσιμο νερό.


Τα νέα αυτά κράματα ορείχαλκου θεωρούνται “οικολογικά” διότι δεν περιέχουν μόλυβδο. Συγκεκριμένα το κράμα CW510L/CuZn42 μοιάζει πολύ στην σύσταση με το CW617Ν χωρίς όμως να περιέχει μόλυβδο.
Το κράμα CW724R/CuZN21SiP δεν έχει μόλυβδο και η ποσότητα του χαλκού που περιέχει είναι πολύ μεγάλη σε σύγκριση με άλλα κράματα.
Παρατηρήθηκε η συμπεριφορά των νέων κραμάτων σε μηχανήματα σφυρηλασίας (πρέσες) και κατεργασίας (transfer), τα οποία κατεργάζονται τα υπάρχοντα κράματα CW617 και CW614N. Καταγράφηκαν οι χρόνοι παραγωγής σε σχέση με την μέγιστη απόδοση των μηχανών.
Έγιναν οι κατάλληλες μετρήσεις και τα αποτελέσματα τους θα εξελίξουν τα παραγόμενα εξαρτήματα με τα νέα αυτά κράματα.
H CHERBROS, από το 2010 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει και επενδύει σε σύγχρονα μηχανήματα και δηλώνει παρούσα σε κάθε νέα πρόκληση που θα εξελίξει την αγορά μας.
Νέες πρώτες ύλες, νέος σχεδιασμός, αξιοπιστία και ασφάλεια. Τέτοιες ενέργειες δηλώνουν το αυξημένο επίπεδο προετοιμασίας που έχει η CHERBROS. Τα μηχανήματα κατά την διάρκεια των δοκιμών απέδειξαν την δυναμική που έχουν για να ανταποκριθούν σε όποια πρόκληση.
Η ελπίδα μας, είναι να δυναμώσει η ορειχαλκουργία στην Ελλάδα και να δημιουργήσει ένα ισχυρό όνομα / brand στην διεθνή σύγχρονη αγορά.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις