Αρχική » Αφιερώματα » Θέρμανση με υγραέριο » CHAFFOTEAUX: Λέβητες εξελιγμένης τεχνολογίας, Pharos Zelios και Talia Green System

CHAFFOTEAUX: Λέβητες εξελιγμένης τεχνολογίας, Pharos Zelios και Talia Green System

tatapharos-zelios_01a

tatapharos-zelios_01aΟ Pharos Zelios της Chaffoteaux συνδέει δυο πρωτοποριακές τεχνολογίες, τη συμπύκνωση και την ενσωμάτωση ηλιακού μπόιλερ, ώστε να εγγυάται τη μέγιστη οικονομία όλες τις μέρες. Συμπαγές, ρυθμιζόμενο και αισθητικά καινοτόμο είναι η ιδανική επιλογή για τις συνδυασμένες λύσεις με ηλιακές εγκαταστάσεις ή περισσότερες ζώνες θέρμανσης, είτε για νέες κατοικίες είτε για αντικατάσταση παλαιών λεβήτων δαπέδου.
Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Pharos Zelios είναι:
-Ενσωματωμένο μπόιλερ ηλιακού 180 λίτρα με διαστρωμάτωση με ηλιακό εναλλάκτη υψηλής επιφάνειας (1,5 m2).
-Παροχή ζεστού νερού χρήσης έως 26,5 l/min σύμφωνα με τον EN625.
-Μπόιλερ διαστρωμάτωσης τροφοδοτούμενο από το λέβητα μέσω μεγάλου πλακοειδή εναλλάκτη και κυκλοφορητή που ελέγχεται ηλεκτρονικά.
-Δυνατότητα ελέγχου του επιπέδου άνεσης και μεσολάβηση του λέβητα στη διαχείριση της λειτουργίας του ζεστού νερού του ηλιακού απευθείας από την οθόνη LCD.
– 4 αστέρες απόδοσης καύσης σύμφωνα με τον κανονισμό EN92/42.
– Αυτόματο σύστημα ρύθμισης, που ενεργοποιείται απευθείας από το πίνακα ελέγχου, για επίτευξη βέλτιστων συνθηκών λειτουργίας της θέρμανσης σε όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος.
– Τελική ωφέλιμη ισχύς μέχρι 33 kW.
– Αισθητήρας πίεσης του κυκλώματος θέρμανσης με οπτικοποίηση στην οθόνη LCD.
– Αναλογικός ανεμιστήρας και κυκλοφορητής για βελτίωση της ακουστικής άνεσης και μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.
-Προοδευτική ανάφλεξη του καυστήρα για αύξηση της ακουστικής άνεσης και την αντοχή των εξαρτημάτων.
– Κλιματική θερμορύθμιση χωριστά σε 2 κυκλώματα, σε συνάρτηση με την εξωτερική ή/και εσωτερική θερμοκρασία.
– Διαχείριση και προγραμματισμός λειτουργίας μέσω της οθόνης LCD με μενού κυλιόμενου κειμένου: Τρόπος λειτουργίας και θερμοκρασίες λειτουργίας, αυτοδιάγνωση, ημερήσιος και εβδομαδιαίος προγραμματισμός, πληροφορίες ρυθμίσεων και ιστορικό τελευταίων σφαλμάτων.
– Η επιφάνεια που χρειάζεται είναι λιγότερη από 40 cm2.
– Γρήγορη εγκατάσταση χάρη στην προσέγγιση Plug & Burn: Ο λέβητας και το μπόιλερ είναι ήδη συνδεδεμένοι.
– Έτοιμη ηλιακή ολοκλήρωση, με πλακέτα ηλιακής διεπαφής και αισθητήρα μπόιλερ ήδη μονταρισμένα. Έλεγχος όλων των παραμέτρων και ρυθμίσεων από την οθόνη LCD.
– Δυνατότητα σύνδεσης με διάταξη ηλιακού δορυφόρου (satellite solare) που συγχωνεύει: Ηλιακό κυκλοφορητή 3 ταχυτήτων, ροόμετρο, βαλβίδες ασφαλείας, βάνες, δοχείο διαστολής 18 λίτρων, θερμόμετρα και μανόμετρο.
– Απλή διαδικασία εκκίνησης: Λειτουργία αυτόματου εξαερισμού και ρύθμιση της καύσης με άμεση εκκίνηση.
– Απλοποιημένη συντήρηση: Εμπρόσθια πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα.
Talia Green System HP
talia-green-system-hp_01Η σειρά λεβήτων υψηλής ισχύος της Chaffoteaux τώρα επεκτείνεται στις εκδόσεις 85 και 100 kW. Ο Talia Green System HP είναι η καλύτερη λύση για κεντρικά συστήματα, τόσο για νέα κτίρια όσο και για αντικαταστάσεις προηγούμενων εγκαταστάσεων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένοι ή σε σειρά έως ισχύ 400 KW. Προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μια απλής και ευέλικτης εγκατάστασης χάρη στη ευρεία σειρά αξεσουάρ διάταξης, ασφάλειας, ηλεκτρονικού ελέγχου και καπναγωγών. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Talia Green System HP είναι:
– Δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικό έμμεσο κύλινδρο, σύνδεση με ηλιακό σύστημα, για μονή εγκατάσταση με ειδικό σετ βαλβίδας αποκοπής και εγκατάσταση σε σειρά.
– Ρύθμιση άνεσης ζεστού νερού χρήσης απευθείας από το μπόιλερ (μονή εγκατάσταση).
– Μέχρι και 108% βαθμός απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 35%.
– 4 αστέρια για την απόδοση καύσης σύμφωνα με το πρότυπο EN 92/42.
– Καυστήρας διαμόρφωσης με προανάμειξη με ανοξείδωτο εναλλάκτη.
– Μειωμένες εκπομπές, NOx Class 5 (NOx <30 mg/kWh) αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 40% για το CO2 και 75% για το NOx σε σχέση με συμβατικό λέβητα.
– Αυτόματος έλεγχος της θερμοκρασίας πάνω από δύο ζώνες που ενεργοποιείται από το χειριστήριο.
– Οθόνη LCD για λειτουργικό έλεγχο και προγραμματισμό.
– Μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου για εγκατάσταση σε σειρά η οποία επιτρέπει: Ρύθμιση κλίματος και θερμοκρασίας χώρου, έλεγχο θερμοκρασίας και ισχύος, έλεγχο πρώτης εκκίνησης ώστε να διασφαλίζει ισορροπημένη χρήση των πολλών λεβήτων, έλεγχο του κυκλώματος της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με εξωτερικό έμμεσο κύλινδρο, κ.λπ.
– Εξαιρετικά μικρές διαστάσεις και βάρος για ένα λέβητα που προσφέρει τόσο μεγάλη ισχύ: Μόλις 44 cm πλάτος.
– Διαθέσιμη ολοκληρωμένη σειρά αξεσουάρ για εγκατάσταση, υδραυλικές συνδέσεις, διάταξη και καπναγωγούς. Είναι όλα ήδη διαστασιολογημένα από το εργοστάσιο και εύκολα στην εφαρμογή.
– Σχεδιασμένο για ενσωμάτωση και έλεγχο ηλιακών συστημάτων εξαναγκασμένης κυκλοφορίας χωρίς να απαιτεί εξωτερικές μονάδες ελέγχου (μονή εγκατάσταση).
– Μεγάλη, αυτορυθμιζόμενη ενσωματωμένη αντλία κυκλοφορίας ώστε να μειώνει την κατανάλωση και τα επίπεδα θορύβου ενώ παράλληλα εγγυάται ρυθμό ροής που αντιστοιχεί σε μεγάλα συστήματα.
– Εύκολη συντήρηση με πρόσβαση από μπροστά σε όλα τα εξαρτήματα.
– Κατάλληλος για ενσύρματα περιφερειακά χειριστήρια ελέγχου θερμοκρασίας. – Πλακέτα διεπαφής bus περιλαμβάνεται.
Κεντρική διάθεση των προϊόντων Chaffoteaux:
ΤΕΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε