CARAMONDANI

caram5.jpg

Η εταιρία CARAMONDANI διαθέτει στην ελληνική αγορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συστημάτων αποχέτευσης υψηλών προδιαγραφών από οίκους του εξωτερικού που κατέχουν ηγετική θέση στη διεθνή αγορά.
Το πρόγραμμα αποχέτευσης αποτελείται από σωλήνες και εξαρτήματα, απορροές, σιφόνια, υδρορροές, φρεάτια και καλύμματα φρεατίων, αυλάκια αποστράγγισης, συστήματα διαχωρισμού, αντλητικά συγκροτήματα  τα οποία ικανοποιούν ολόκληρο το φάσμα μηχανολογικών εγκαταστάσεων από τις οικιακές εφαρμογές μέχρι τις βιομηχανικές.
1. Σωλήνες και εξαρτήματα αποχέτευσης
• SAINT GOBAIN PAM: Συστήματα αποχέτευσης από  χυτοσίδηρο από το μεγαλύτερο κατασκευαστή χυτοσιδηρών συστημάτων αποχέτευσης, τη Saint Gobain PAM. Χρησιμοποιούνται στην οικοδομική δραστηριότητα, σε όλα τα σύγχρονα κτίρια, αλλά και σε περιπτώσεις αναπαλαιώσεων. 
caram5.jpgΑποτελούν λύση για κατασκευές όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εργαστήρια κ.α. Έχουν υψηλή αντοχή και μεγάλη μηχανική αντίσταση. Προσφέρουν  ηχομόνωση  στα δίκτυα αποχέτευσης, πυροπροστασία και δεν εκλύουν τοξικά αέρια.
Αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και σε κρύα και ζεστά απόβλητα μέχρι 95°C. Το κόστος εγκατάστασης είναι χαμηλό χάρη στη γρήγορη σύνδεσή τους με συνδέσμους από ανοξείδωτο χάλυβα.
Αντικαθιστούν υφιστάμενα συστήματα με ευκολία, έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, πληρούν όλα τα διεθνή πρότυπα και συνοδεύονται από πλήρη σειρά εξαρτημάτων. Είναι κατασκευασμένα από  100% ανακυκλώσιμο υλικό.
• SKOLAN-dB: Ηχομονωτικοί σωλήνες και εξαρτήματα αποχέτευσης κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο PP ενισχυμένο με ορυκτές ίνες του Γερμανικού οίκου Magnaplast.  Τα χοντρά και πυκνά τοιχώματά τους (πυκνότητα 1.59g/cm3) εξασφαλίζουν εξαιρετική ηχοαπόσβεση που υπερκαλύπτει τις αυστηρές απαιτήσεις της οδηγίας VDI 4100 [δηλ. 25dB(A)] κατά DIN 4109. Επιπλέον τα χαρακτηριστικά του πολυπροπυλενίου καθιστούν το SKOLAN-dB πολύ ανθεκτικό σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών και στη διάβρωση από χημικές ουσίες.
• MAGNAPLAST PP-HT: Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα από πολυπροπυλένιο PP-HT προσφέρουν ολοκληρωμένη και οικονομική λύση στις αποχετεύσεις κτιρίων. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, τα όξινα  και τα χημικά απόβλητα. Έχουν ενσωματωμένο εσωτερικό δακτύλιο στεγανότητας, εγκαθίστανται εύκολα χωρίς συγκόλληση ή ζέσταμα, είναι άφλεκτοι και χρησιμοποιούνται σε σπίτια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εργαστήρια.
• AKATHERM: Σωλήνες και εξαρτήματα από πολυαιθυλένιο (PE-HD) της AKATHERM Ολλανδίας. Έχουν υψηλή μηχανική αντίσταση, αντέχουν σε θερμοκρασίες από –40°C έως +100°C, αντέχουν στα χημικά και στις ακτίνες UV, είναι οικονομικοί και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.  Διατίθενται σε διαμέτρους από 32mm έως 400mm, είναι ελαφροί και οικολογικοί.
2. Απορροές – Σιφόνια – Υδρορροές – Μίκες αερισμού-Εντοιχιζόμενα καζανάκια
• DALLMER & VIEGA: Το πρόγραμμα αποχέτευσης των Γερμανικών εργοστασίων DALLMER και VIEGA, περιλαμβάνει βαλβίδες αντεπιστροφής, σιφόνια πλυντηρίου, σιφόνια ντουζιέρας, σιφόνια δαπέδου-μπάνιου, σιφόνια νιπτήρα και νεροχύτη, απορροές ταράτσας-μπαλκονιών καθώς και άλλα υλικά τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα δίκτυα αποχέτευσης των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.
• DALLMER DESIGNER GRATES: Υψηλής ποιότητας ανοξείδωτα σχαράκια για σιφόνια. Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316 5mm.  Διατίθενται σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα σε ποικιλία σχεδίων και διαστάσεων ώστε να συνδυάζονται άριστα με τον εκάστοτε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του λουτρού.
• DALLMER CeraLine: Το CeraLine είναι το νέο αυλάκι σχισμή για ντουζιέρες του Γερμανικού οίκου DALLMER που ανοίγει νέες προοπτικές στο σχεδιασμό των λουτρών.  H διακριτική κομψότητα που χαρακτηρίζει και τα τρία σχέδια σχισμών για ντουζιέρες δίνει ένα ξεχωριστό τελικό αποτέλεσμα σε κάθε λουτρό.
Το CeraLine προσεγγίζει την αποστράγγιση με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, μειώνοντας την στα απολύτως απαραίτητα, υποστηριζόμενη πάντοτε βέβαια από την τεχνογνωσία του οίκου Dallmer.
Το CeraLine ρυθμίζεται καθ’ύψος ώστε να προσαρμόζεται τέλεια ανάλογα με την τελική επιφάνεια του δαπέδου, διαθέτει ενσωματωμένη στεγανοποιητική φλάντζα και είναι εύκολο στον καθαρισμό του.  Το σιφόνι του έχει παροχή 0,8L/sec και αφαιρούμενη κόφτρα.
• DALLMER CeraFundo: H CeraFundo είναι η νέα επίπεδη ντουζιέρα του οίκου Dallmer που επιτρέπει την εύκολη, γρήγορη και ορθή εγκατάσταση.  Η βάση της ντουζιέρας είναι υδατοστεγής και διαθέτει ενσωματωμένη κλίση.  Είναι κατασκευασμένη από σκληρό αφρό εξελασμένης πολυστερίνης ελεύθερης από CFC ενισχυμένη και στις δύο πλευρές με ύφασμα από υαλοΐνες επικαλυμμένο με πολυμερικό ασφαλτικό.  Αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση της τελικής επιφάνειας της ντουζιέρας κατευθείαν στη βάση.  Το σύστημα περιλαμβάνει  το σιφόνι τύπου CIRCO με παροχή 1,20L/sec, το οποίο διαθέτει μετακινούμενο εσωτερικό σώμα με ανοχή ±15mm στην εγκατάσταση και συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία από ανοξείδωτα σχαράκια.
caram1.jpg• BASIKA: Σιφόνια, αυλάκια και σχάρες από ανoξείδωτο χάλυβα, του Γερμανικού εργοστασίου BASIKA.  Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε χώρους όπου απαιτούνται συνθήκες υγιεινής, όπως σε κουζίνες, βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες, νοσοκομεία κ.α.  
Τα αυλάκια διατίθενται με ενσωματωμένη κλίση, σε διάφορα πλάτη και μήκη, και με ποικιλία σχαρών ώστε να προσαρμόζονται στις αποστραγγιστικές ανάγκες του χώρου. 
Τα σιφόνια διατίθενται με πλάγια ή κάθετη έξοδο, με τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενη επέκταση, και με σχάρες διαφόρων τύπων.
• ALUMASC: Κάθετες, οριζόντιες και γωνιακές απορροές από αλουμίνιο του Αγγλικού οίκου ALUMASC. Χρησιμοποιούνται για αποστράγγιση ομβρίων από ταράτσες και μπαλκόνια και διατίθενται σε μεγέθη από 2" έως 6", με ή χωρίς σπείρωμα. Συνεργάζονται άριστα με μεμβράνες στεγάνωσης διαφόρων παχών.
• PAM RAINFLOW: Διακοσμητικές υδρορροές Rainflow PAM από χυτοσίδηρο του Γαλλικού οίκου SAINT GOBAIN.  Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του χυτοσιδήρου: είναι ανθεκτικές σε ποικίλες και ακραίες καιρικές συνθήκες, ηχομονωτικές, πυράντοχες, δεν οξειδώνονται και δε συστέλλονται ή διαστέλλονται. 
Διατίθενται σε 2 σχέδια, στρογγυλές και ραβδωτές και είναι ιδανικές για χρήση σε νεοκλασικά κτίρια αλλά και σε αναπαλαιώσεις κτιρίων αρχιτεκτονικής σημασίας. 
Εγκαθίστανται εύκολα χωρίς κολάρα χάρη στο ρυθμιζόμενο στήριγμα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του σωλήνα και βάφονται στο επιθυμητό χρώμα. 
Είναι κατάλληλες για χρήση σε κατοικίες, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια. Διατίθεται πλήρη σειρά εξαρτημάτων.
• ABU SANITAIR VENTILAIR: Μίκες αερισμού του Γερμανικού οίκου ABU PLAST, ελεγμένες και εγκεκριμένες, κατά EN 12380. Επιτρέπουν τον αερισμό του δικτύου αποχέτευσης εξισορροπώντας την αρνητική πίεση και αποφεύγοντας έτσι το θόρυβο στις σωληνώσεις, το άδειασμα των σιφονιών και τις δυσάρεστες οσμές.
• VIEGA: Εντοιχιζόμενα καζανάκια για WC με δυνατότητα στήριξης στον τοίχο ή το δάπεδο. Τύπος "MONO" με μόνωση και τύπος "ECO" με πλαίσιο από χάλυβα βαμμένο.
Η παροχή νερού είναι ρυθμιζόμενη με δυνατότητα σταματήματος ανά πάσα στιγμή. Η χαμηλή παροχή ρυθμίζεται στα 3L  και η μεγάλη με επιλογή στα 4.5, 6, ή 9 L , για αποδοτική λειτουργία με βάση τις ανάγκες και ταυτόχρονη εξοικονόμηση νερού. 
3. Καλύμματα φρεατίων – Φρεάτια
• HAGO: Καλύμματα φρεατίων του Αυστριακού οίκου HAGO από αλουμίνιο, γαλβανισμένη λαμαρίνα ή ανοξείδωτο χάλυβα με δυνατότητα επιλογής της τελικής επιφάνειας. Χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους και αποτελούν ιδανική λύση για εμπορικά κέντρα, πισίνες, γκαράζ, κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις ή οπουδήποτε  χρειάζεται να συνδυαστεί η υψηλή απόδοση και αντοχή με το αισθητικό αποτέλεσμα.  Είναι στεγανά, ασφαλίζουν με βίδες, τοποθετούνται και ανοίγουν εύκολα. Διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων.
• HOFIT: Φρεάτια επιθεώρησης από πολυαιθυλένιο σε διαμέτρους από Φ400 ως Φ1000mm κατάλληλα για αποχέτευση και για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. 
Αποτελούνται από τρία μέρη: τη βάση, το σώμα και την επέκταση που ρυθμίζει το φρεάτιο στο επιθυμητό ύψος.  Όλα τα μέρη διαθέτουν κάθετες και οριζόντιες ενισχύσεις.  Τα φρεάτια διαθέτουν στη βάση έως 5 εισόδους και μία έξοδο αλλά υπάρχει δυνατότητα πρόσθετων εισόδων σε υψηλότερα σημεία . 
Διαθέτουν καλύμματα ανάλογα με το φορτίο διέλευσης.
4.Αυλάκια αποστράγγισης
• MUFLE: Kανάλια από πολυαιθυλένιο (PE-HD) του Ιταλικού οίκου ΜUFLE.  Χρησιμοποιούνται σε ράμπες υπογείων, χώρους στάθμευσης, πεζόδρομους, πλατείες, πισίνες,  αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικούς, και άλλους χώρους. Έχουν πρωτοποριακό τρόπο σύνδεσης που διασφαλίζει τη στεγανότητα και αντέχουν σε φορτία μέχρι 90 τόνους. Είναι ελαφριά, εύκολα στη μεταφορά και την εγκατάσταση, δεν απορροφούν την υγρασία, και έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα οξέα, άλατα, και χημικά. Έχουν μεγάλο συντελεστή ροής λόγω της λείας επιφάνειάς τους. Οι σχάρες διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων και υλικών (γαλβανισμένο χάλυβα, χυτοσίδηρο, πολυαιθυλένιο, ανοξείδωτο χάλυβα).
• ACO: Προκατασκευασμένα κανάλια από πολυμερικό μπετόν του Γερμανικού οίκου ACO.  Χρησιμοποιούνται σε ράμπες υπογείων, πεζόδρομους, πρατήρια καυσίμων, γκαράζ, πισίνες, αυτοκινητόδρομους, αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια,  βιομηχανικούς χώρους. Έχουν μεγάλη αντοχή σε προσκρούσεις, και σε βαριά συνεχή φορτία. Είναι ελαφριά, δεν απορροφούν την υγρασία, δεν συστέλλονται-διαστέλλονται και αντέχουν σε μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές. Δεν αλλοιώνονται από οξέα, άλατα, και χημικά. Τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα και συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με την αισθητική. Έχουν μεγάλο συντελεστή ροής λόγω της λείας επιφάνειάς τους. Οι σχάρες διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων και υλικών (γαλβανισμένο χάλυβα, χυτοσίδηρο, πολυπροπυλένιο, ανοξείδωτο χάλυβα). Τα κανάλια διατίθενται με ή χωρίς κλίση και υπάρχει πλήρης σειρά εξαρτημάτων (φρεάτια, τερματικά και πλαϊνές συνδέσεις).
5. Συστήματα διαχωρισμού
• FM GREASE GUARDIAN: O αυτόματος λιποσυλλέκτης Grease Guardian της FM Environmental διαχωρίζει και αφαιρεί το λίπος από τα απόβλητα και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος να βουλώσουν οι αποχετεύσεις αλλά και να δημιουργηθούν προβλήματα στους βιολογικούς καθαρισμούς των πόλεων.  Αποτελεί ιδανική λύση για κουζίνες, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων. Η εγκατάστασή του είναι απλή αφού τοποθετείται κάτω από τους νεροχύτες. Είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, διαθέτει χρονοδιακόπτη, είναι πλήρως αυτόματος, χρειάζεται πολύ λίγη συντήρηση, ενώ δεν πιάνει πολύ χώρο.
• BASIKA: Αυτόματοι, ημιαυτόματοι και απλοί λιποσυλλέκτες και αμυλοσυλλέκτες από ανοξείδωτο χάλυβα και από πολυαιθυλένιο (ΡΕ–HD).  Διαχωρίζουν και αφαιρούν το λίπος από τα απόβλητα και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος να βουλώσουν οι αποχετεύσεις αλλά και να δημιουργηθούν προβλήματα στους βιολογικούς καθαρισμούς των πόλεων.  Αποτελούν ιδανική λύση για κουζίνες εστιατορίων, ξενοδοχείων, βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων, κλπ. 
Το πρόγραμμα του Γερμανικού εργοστασίου BASIKA περιλαμβάνει επίσης και ελαιοδιαχωριστές από ανοξείδωτο χάλυβα για διαχωρισμό και συγκράτηση των ελαίων από τα απόβλητα οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε πρατήρια βενζίνης, σταθμούς αυτοκινήτων, κλπ.
• TECHNEAU: Eλαιοδιαχωριστές από πολυαιθυλένιο (HDPE) ή από GRP, για το διαχωρισμό και τη συγκράτηση των ελαίων από τα απόβλητα. Χρησιμοποιούνται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, σε πρατήρια βενζίνης, συνεργεία, κλπ. Διατίθενται σε δύο τύπους: Class I (Coalescing Separators): Μέγιστη επιτρεπτή ποσότητα ελαίου στην έξοδο: 5,0 mg/L και Class II (Gravity Separators): Μέγιστη επιτρεπτή ποσότητα ελαίου στην έξοδο: 100,0 mg/L. Ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ΕΝ 598 και διατίθενται για παροχές από 1,5 έως 1.000L/sec.
6. Αντλητικά συστήματα και συγκροτήματα
• BASIKA: Αντλητικά συγκρότημα ακαθάρτων και λυμάτων σχεδιασμένα ως μονά ή δίδυμα συγκροτήματα. Η δεξαμενή αποθήκευσης είναι  κατασκευασμένη από πολυαιθυλένιο HDPE ή από ανοξείδωτο χάλυβα είναι στεγανή και δεν επιτρέπει τη διαρροή των οσμών όπως απαιτεί η προδιαγραφή DIN.  Τα συγκροτήματα μπορούν  να τοποθετηθούν  στο δάπεδο ή χαμηλότερα από αυτό. Διαθέτουν  αντεπίστροφο κλαπέ στην έξοδο, θυρίδα επίσκεψης και σύνδεσμο Y για τα δίδυμα συγκροτήματα. Ο πίνακας ελέγχου παραδίδεται σε πλαστικό κουτί με βαθμό προστασίας IP 54 για τοποθέτηση στο τοίχο σε απομακρυσμένο σημείο που δε μπορεί να πλημμυρίσει.   Το σύστημα είναι εντελώς αυτόματο και περιλαμβάνει διακόπτη υπερφόρτωσης για την αυτόματη λειτουργία όλων των σημείων ελέγχου και των ενδείξεων. 
• LOMAC: Γερμανικά αντλητικά συστήματα αποχέτευσης για λουτρά, κουζίνες, πλυντήρια και συμπυκνώματα ψυκτικών μηχανών όταν αυτά βρίσκονται χαμηλότερα από τον αγωγό αποχέτευσης.  Τα αντλητικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στα λουτρά περιλαμβάνουν κοπτήρες, είναι αθόρυβα, ανθεκτικά και ισχυρά. Επιπλέον διατίθενται αντλητικά συστήματα για την ανύψωση συμπυκνωμάτων κλιματιστικών, ψυκτικών θαλάμων κ.λπ.  Όλα τα προϊόντα LOMAC είναι εύκολα στην εγκατάσταση και ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
Τα πιο πάνω υλικά έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πολλά και ποικίλα έργα όπως το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Μετρό Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πολλές Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία κ.α. αλλά και σε ιδιωτικές κατοικίες και  προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για τις απαιτήσεις πολλών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Για τους μελετητές και τους εγκαταστάτες που τα χρησιμοποιούν προσφέρουν αξιοπιστία και αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή στη δουλειά τους. Στα ίδια τα έργα παρέχουν λειτουργικότητα και ασφάλεια σύμφωνη με όλους τους κανονισμούς.
Η εταιρία CARAMONDANI εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμά της με νέα και σύγχρονα υλικά υψηλών προδιαγραφών και στόχος της είναι να εξασφαλίζει ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομία στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.