Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » CALDA ENERGY: 1η Πανελλήνια παρουσίαση της νέας 3-σωλήνιας αντλίας θερμότητας Aermec

CALDA ENERGY: 1η Πανελλήνια παρουσίαση της νέας 3-σωλήνιας αντλίας θερμότητας Aermec

Στα πλαίσια της έκθεσης Climatherm Energy 2022, η Calda Energy πραγματοποίησε στη κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Athens Metropolitan Expo, την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της πρωτοποριακής και μοναδικής στην παγκόσμια αγορά (exclusive patented product), 3-σωλήνιας αντλίας θερμότητας 3WP από την Aermec.
Ο εισηγητής κ. Menno Van der Hoff, “Key Product Developer” της κατασκευαστικής εταιρείας Aermec, αρχικά ανέλυσε τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά του κλιματισμού και τις νέες τάσεις γύρω από των σχεδιασμό των συστημάτων κλιματισμού.
Όλη η προσπάθεια, τόσο από τους κατασκευαστές όσο και από τους σχεδιαστές συστημάτων κλιματισμού, εστιάζεται πλέον στην χρήση νέων οικολογικών ψυκτικών ρευστών, χαμηλού GWP, με μηχανήματα υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, που θα συνεισφέρουν στην μείωση εκπομπών CO2 (55% μείωση έως το 2030 και 100% έως το 2050) και θα οδηγήσουν σε ένα ουδέτερο ενεργειακά μέλλον, με την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και πλήρη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν όλα τα νέα χαρακτηριστικά των σύγχρονων κτιρίων (οικιακών και εμπορικών εφαρμογών) που δημιουργούν αυξημένες ανάγκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος ταυτόχρονης κάλυψης θερμικών και ψυκτικών φορτίων.
Όλα τα ανωτέρω έχουν οδηγήσει την AERMEC τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη και σχεδιασμό των πολυλειτουργικών μονάδων όπως οι 4-σωλήνιες αντλίες θερμότητας NRP και οι 6-σωλήνιες CPS, οι οποίες προσφέρουν ταυτόχρονη κάλυψη στην ψύξη, θέρμανση και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, και βρίσκουν άψογη εφαρμογή σε εμπορικές εφαρμογές όπως ξενοδοχεία και εμπορικά κτίρια πολλαπλών χρήσεων.
Η νέα 3-σωλήνια αντλία θερμότητας 3WP αποτελεί την μετεξέλιξη των ανωτέρω συστημάτων, παρέχοντας την δυνατότητα να καλύψουν ταυτόχρονες καταναλώσεις σε ψύξη και θέρμανση (ψύξη και θέρμανση χώρων, πισίνα, ζεστά νερά χρήσης, αφύγρανση ή μεταθέρμανση σε κεντρικές κλιματιστικές μονάδες αέρα κτλ.), ενώ παράλληλα εισάγει έναν νέο επαναστατικό τρόπο σχεδιασμού των συστημάτων κλιματισμού με νερό, με την χρήση κατάλληλων 3-σωλήνιων fan coils, επιτρέποντας την χρήση υψηλότερων θερμοκρασιών στην ψύξη (9 ~ 16°C) και χαμηλότερων στην θέρμανση (28 ~ 35°C) με μεγαλύτερα Δt (8-10Κ) και χαμηλότερες παροχές νερού.
Τα αποτελέσματα από την χρήση των 3WP είναι εξαιρετικά, καθώς αρχικά οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος υλοποίησης της εγκατάστασης σε σχέση με τα παραδοσιακά 4-σωλήνια συστήματα (της τάξης 25-30%), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικό ποσό εξοικονόμησης ενέργειας τόσο από τις θερμοκρασίες λειτουργίας της 3WP, της τάξης του 10% σε ετήσια βάση, όσο και από την χαμηλότερη ενέργεια που απαιτείται στο σύστημα διανομής, λόγω χαμηλότερων ροών (και κατ’ επέκταση τριβών) των αντλιών (5-7%).
Το πρωτοποριακό 3-σωλήνιο σύστημα της Aermec αποτελεί μια πολύ ελκυστική εναλλακτική λύση στα 4-σωλήνια συστήματα νερού και στα 3-σωλήνια συστήματα απευθείας εκτόνωσης, συνδυάζοντας, ευελιξία και αξιοπιστία, με υψηλή ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερο κόστος υλοποίησης και λειτουργίας.