Αρχική » Αφιερώματα » Αερισμός - εξαερισμός χώρου » AWADUKT Thermo: Λύσεις για καθαρό αέρα στα κτίρια της REHAU

AWADUKT Thermo: Λύσεις για καθαρό αέρα στα κτίρια της REHAU

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε καθαρό αέρα, ακόμη και στους κλειστούς χώρους. Είτε βρισκόμαστε στο σπίτι μας, είτε στον εργασιακό μας χώρο, είναι ζωτικής σημασίας να γίνεται εναλλαγή του αέρα. Μια μέθοδος εξαερισμού, αποτελεί το άνοιγμα των παράθυρων. Θα έλεγε κανείς πως είναι η πιο απλή, μα δεν ισχύει πια, αφού στα νεόδμητα κτίρια δεν είναι πάντα δυνατό για τους παρακάτω λόγους:
• Η θέρμανση, ο κλιματισμός και ο αερισμός αποτελούν, για ενεργειακούς κυρίως λόγους, ένα ευαίσθητο συνολικό σύστημα. Τα ανοικτά παράθυρα αποσυντονίζουν το σύστημα αυτό.
• Με το άνοιγμα παραθύρων, διακυβεύεται η ασφάλεια, ιδίως σε πολυκατοικίες και σε μεγάλα κτίρια.
• Ο χειροκίνητος αερισμός κοστίζει και γενικώς είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μη ελεγχόμενος.
AWADUKT Thermo: Το σύστημα για καθαρό αέρα!
Η αναρρόφηση του απαραίτητου αέρα μπορεί να επιτευχθεί με ανοίγματα στην οροφή ή στο δάπεδο. Καθώς τα στοιχεία αναρρόφησης στην οροφή και τα ανοίγματα στους τοίχους της πρόσοψης, συχνά λόγω του μεγέθους τους, επηρεάζουν υπερβολικά την αρχιτεκτονική των κτιρίων ή, στην περίπτωση ανακαίνισης, δε χωρούν πουθενά, χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα εξωτερικοί πύργοι αναρρόφησης.
Οι πύργοι αυτοί αναρροφούν τον αέρα, ο αέρας φιλτράρεται, καθαρίζεται και διοχετεύεται μέσω του συστήματος σωληνώσεων στο κτίριο.


Σημαντικό ρόλο στην υγιεινή παίζει το υλικό και οι ιδιότητες της εσωτερικής επιφάνειας των σωλήνων (γεωεναλλάκτη αέρα). Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σχηματιστούν εσωτερικά πηγές μικροβίων, λόγω της εναπόθεσης νερού συμπυκνώματος και μικροσκοπικών συστατικών στοιχείων του.
Όσο πιο τραχύ είναι το εσωτερικό τοίχωμα του σωλήνα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος σχηματισμού μικροβίων.
Το εσωτερικό τοίχωμα των σωλήνων AWADUKT Thermo της REHAU είναι εντελώς λείο ενώ πρόκειται για τους μοναδικούς σωλήνες στο εμπόριο που έχουν αντιμικροβιακή επίστρωση. Για τον λόγο αυτό, η ανάπτυξη μικροβίων είναι αδύνατη!
Εξοικονομείστε ενέργεια και δημιουργείστε ένα ασφαλές και άνετο εσωτερικό περιβάλλον με την χρήση των σωλήνων AWADUKT Thermo από την REHAU.