Αρχική » Αφιερώματα » Καπνοδόχοι - Καπναγωγοί » ATRITUBE HVAC PRODUCTS: Σταθερή αξία στην τεχνογνωσία και στην ποιότητα

ATRITUBE HVAC PRODUCTS: Σταθερή αξία στην τεχνογνωσία και στην ποιότητα

atritube-3

atritube-3Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των ανοξείδωτων καμινάδων έχει εδραιωθεί ως η πιο αξιόπιστη λύση για την απαγωγή καυσαερίων από λέβητες πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλου και pellet, σε τζάκια, όπως και σε θερμάστρες ξύλου και pellet.
Οι κύριοι λόγοι είναι η ευκολία στην εγκατάσταση, η μεγάλη διάρκεια ζωής και το αισθητικό αποτέλεσμα. Όταν η καμινάδα είναι και σωστά μονωμένη, έχει μικρές θερμικές απώλειες, καλύτερο ελκυσμό, βελτιώνει την απόδοση του λέβητα και συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπρόσθετα, οι πρώτες ύλες των ανοξείδωτων καμινάδων είναι ανακυκλώσιμες, δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Πιστοποίηση ανοξείδωτων καμινάδων
Μια ανοξείδωτη καμινάδα είναι απαραίτητο να διαθέτει πιστοποίηση CE. Η συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποιεί τα κατάλληλα υλικά της (ανοξείδωτος αντιμαγνητικός χάλυβας AISI 304 BA ή AISI 316L), την μόνωσή της όταν πρόκειται για διπλού τοιχώματος (ορυκτοβάμβακας), την μηχανική και θερμική αντοχή της, την στεγανότητά της και την ασφάλεια κατά την χρήση της.
Εδώ πρέπει να γίνει μία σημαντική επισήμανση, σχετικά με την παραπληροφόρηση της αγοράς για την πιστοποίηση CΕ: Τα προϊόντα, που συμμορφώνονται πλήρως με τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες, οφείλουν να φέρουν την σήμανση CE με τις αντίστοιχες πληροφορίες. Αποτελεί επομένως παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού να παρουσιάζεται ένα έντυπο από κάποιο φορέα πιστοποιήσεων CE και τα προϊόντα να είναι χωρίς σήμανση ή το αντίστροφο. Επίσης, σε καμία περίπτωση η δήλωση δεν αναφέρεται στο σύνολο των προϊόντων ενός κατασκευαστή. Πολύ σημαντικό σημείο αποτελούν οι στεγανοποιητικοί δακτύλιοι που, ενώ αποτελούν μέρος της πιστοποίησης, σε πολλές εταιρίες πωλούνται ξεχωριστά από τα προϊόντα (προφανώς για να παρουσιάζονται ως φθηνότερα). Τέλος, για να είναι πιστοποιημένη μια καμινάδα πρέπει όλα τα κομμάτια της να είναι πιστοποιημένα αυτόνομα αλλά και σαν ενιαίο σύστημα. Για παράδειγμα, μια καμινάδα χωρίς πιστοποιημένο ταφ ή στήριγμα δεν είναι πιστοποιημένη!
Ιστορικό της εταιρίας
atritube-4Η «ATRITUBE HVAC PRO-DUCTS» ιδρύθηκε το 2004 από δύο συνεργάτες με πολυετή κι επιτυχημένη παρουσία στο χώρο του κλιματισμού, τον Γεώργιο Ιωαννίδη και τον Κωνσταντίνο Στέκα. Αντικείμενό της είναι η παραγωγή ανοξείδωτων καμινάδων και προϊόντων για εφαρμογές εγκαταστάσεων κλιματισμού, εξαερισμού και αεροθέρμανσης. Στεγάζεται στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 5.000 m2 με κτιριακές εγκαταστάσεις 2.900 m2 και είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα κι αυτοματοποιημένα μηχανήματα παραγωγής.
Από την ίδρυσή της, οι στόχοι της εταιρίας ήταν να προσφέρει στην αγορά ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα φτιαγμένα με αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, να έχει ανταγωνιστικές τιμές με την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής και να δίνει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις για σύνθετες και πολύπλοκες εφαρμογές.
Σήμερα παράγει δέκα σειρές προϊόντων, που περιλαμβάνουν πιστοποιημένες καμινάδες CE, μονού και διπλού τοιχώματος, για λέβητες πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλου και pellet, για τζάκια και για θερμάστρες ξύλου και pellet. Επίσης, παράγει κυκλικούς αγωγούς ευθείας κι ελικοειδούς ραφής, μονού και διπλού τοιχώματος με τα εξαρτήματά τους, εύκαμπτους αεραγωγούς, στόμια τζακιών, κλιματισμού κι εξαερισμού και πλήθος παρελκόμενων. Οι διατομές των προϊόντων αρχίζουν από Φ80 χιλιοστά και φθάνουν στα Φ1400 χιλιοστά, διαθέτοντας έτσι την μεγαλύτερη γκάμα στην Ελλάδα.
Από το 2008 η εταιρία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN ISO 9001: 2000-2008. Τα πιστοποιημένα προϊόντα, που διαθέτει στην εγχώρια και διεθνή αγορά, έχουν υποβληθεί στους προβλεπόμενους ελέγχους και ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις της σήμανσης CE, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ:1856-1: 2006 και ΕΝ:1856-2: 2004.
Πάρα τους δύσκολους καιρούς, η εταιρία παρουσιάζει από την ίδρυσή της θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Συνειδητοποιημένη σχετικά με την αξία της εξωστρέφειας, από το 2008 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις Βαλκανικές χώρες με συνεργασίες στην Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αλβανία, το Κόσσοβο και την Κροατία, ενώ φέτος ξεκίνησε τις επαφές της με τις αγορές της Ρουμανίας, Ιταλίας και Τουρκίας.
Κατά κοινή ομολογία, η παρουσία της «ATRITUBE HVAC PRODUCTS» στην αγορά διακρίνεται από υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώ τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και την υψηλή τους αισθητική.
atritube-1

atritube2-