Αρχική » Περιεχόμενα » Εκπαίδευση » Αργεί η επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων

Αργεί η επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων

Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ θεωρούν ότι τα επαγγέλματα του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου έχουν καλύτερες προοπτικές στο άμεσο μέλλον

Φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την απόκτηση του πτυχίου και θεωρούν ότι τα επαγγέλματα του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου έχουν καλύτερες οικονομικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσαν οι περισσότεροι από τους χίλιους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Οι περισσότεροι φοιτητές (σε ποσοστό 83%) εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά το πανεπιστήμιο. Ο ένας στους δύο (54%) θεωρεί ότι θα περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στην ανεργία και μόνο το 16,7% ελπίζει πως θα εργαστεί αμέσως μετά την αποφοίτηση.
Σε ποσοστό 39,7% οι φοιτητές δηλώνουν ότι η καλύτερη επαγγελματική προοπτική είναι το δημόσιο και η μονιμότητα που αυτό προσφέρει.
Ο ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι προτιμά τον ιδιωτικό τομέα και ο ένας στους τρεις, ότι θα τολμούσε να ανοίξει δική του επιχείρηση. Ωστόσο το 60% πιστεύει ότι η πολιτεία δεν στηρίζει την επιχειρηματικότητα.