Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Από 6-11 Απριλίου στην Φρανκφούρτη η διεθνής έκθεση Light + Building 2008

Από 6-11 Απριλίου στην Φρανκφούρτη η διεθνής έκθεση Light + Building 2008

Επεκτείνεται σε 6 ημέρες η διάρκειά της
Η Light + Building  – Διεθνής Εμπορική Έκθεση Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας Φωτισμού θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 11 Απριλίου 2008 στη Φρανκφούρτη και θα αποτελέσει την παγκοσμίως μεγαλύτερη πλατφόρμα παρουσίασης καινοτόμων προϊόντων του κλάδου.
Η Έκθεση Φρανκφούρτης (Messe Frankfurt Exhibitions GmbH) υπολογίζει ότι πάνω από 2.100 εκθέτες θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μηχανικούς, καθώς και σε αντιπροσώπους του εμπορίου και της βιομηχανίας. Όλες οι ηγετικές εταιρίες του φωτισμού, του ηλεκτρολογικού υλικού και των αυτοματισμών κτιρίων θα παρουσιαστούν στον ήδη σχεδόν  κλεισμένο_ εκθεσιακό χώρο (230.000 τετραγωνικά μέτρα).
«Η επιτυχία της Light + Building βασίζεται πρωτίστως στον ενωτικό της χαρακτήρα, συνδυάζοντας πειθαρχημένα όλους τους τομείς του φωτισμού», τονίζει ο Dr. Michael Peters, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της έκθεσης Φρανκφούρτης.  Αυτό το πλεονέκτημα είναι ειδικά προφανές σε σχέση με το συνεχώς αυξανόμενο κυρίαρχο θέμα της ενεργειακής αποδοτικότητας, η οποία αποτελεί μια πρωτοπόρα δύναμη καθοδήγησης τόσο στον τεχνολογικό, όσο και στον σχεδιαστικό κλάδο. Με τη γκάμα εκθεμάτων που παρουσιάζονται στην έκθεση, η Light + Building αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα που συνδυάζει αυτά τα δυο πεδία.
Οι τομείς, που συμμετέχουν στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση των κτιρίων, θα ενωθούν σε ένα σύνολο 18 εκθεσιακών Hall στην Light + Building 2008. Περίπου 135.000 εμπορικοί επισκέπτες αναμένονται να επισκεφθούν αυτό το γεγονός, για να δουν ό,τι πιο νέο και καινοτόμο στους τομείς του φωτισμού, του ηλεκτρολογικού υλικού και των αυτοματισμών κτιρίων. Για πρώτη φορά το 2008, η Light + Building θα ανοίξει τις πύλες της για έξι, αντί για πέντε ημέρες.
Με περίπου 1.500 εκθέτες στο κομμάτι του φωτισμού, η Light + Building αποτελεί το παγκοσμίως μεγαλύτερο φόρουμ για την αγορά φωτιστικών. Στη Φρανκφούρτη οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ένα ολόκληρο φάσμα προϊόντων τεχνολογίας φωτισμού, όπως για παράδειγμα τεχνικό φωτισμό και λάμπες όλων των ειδών, ειδικές εφαρμογές φωτισμού, καθώς και διακοσμητικό φωτισμό για το σπίτι και το γραφείο σε μοντέρνο, κλασσικό και παραδοσιακό στυλ.
Ο τεχνικός φωτισμός θα βρίσκεται στα Hall 3 και 4 καθώς και στο Forum και στη Festhalle, ο υπαίθριος φωτισμός με την μεγάλη γκάμα προϊόντων εξωτερικού χώρου στο Hall 5, ενώ τα σχεδιαστικά προηγμένα φωτιστικά θα βρίσκονται στα Hall 1.1 και 1.2. Διακοσμητικά φωτιστικά για το σπίτι  και το γραφείο θα υπάρχουν στα Hall 5.1 και 6.1, την ώρα που εταιρίες με πλήρη γκάμα προϊόντων από όλους τους τομείς θα είναι στα Hall 6.0, 6.2 και 10.1.
Όσον αφορά στο ηλεκτρολογικό υλικό, η Light + Building είναι η καλύτερη πλατφόρμα για «έξυπνες προτάσεις και εφαρμογές» σε συσχετισμό με το σπίτι και τους αυτοματισμούς κτιρίων. Ολόκληρος ο τομέας του ηλεκτρολογικού υλικού θα παρουσιαστεί στην έκθεση, με 450 εκθέτες να προσφέρουν μια εκπληκτική γκάμα νέων προϊόντων και συστημάτων στα Hall 8 και 9.
Αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 150 εκθέτες στο κομμάτι των ειδικών εφαρμογών και αυτοματισμών κτιρίων στο Hall 9, με μια σειρά καινοτόμων προϊόντων και λύσεων για το σπίτι και το κτίριο γενικότερα. Οι αυτοματισμοί κτιρίων κατέχουν ένα σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο κόσμο, που σε συνδυασμό με  τα διάφορα  συστήματα και τις καινοτόμες λύσεις στο πεδίο των μετρήσεων, του ελέγχου και της ρύθμισης, αντιπροσωπεύουν  μια βασική πλευρά επιτευγμάτων και εξοπλισμού σύγχρονων εφαρμογών.
Οι δυο εμπορικές εκθέσεις – ACS, Computer Systems στο αρχιτεκτονικό και  κατασκευαστικό κομμάτι και  Fireprotec –  ολοκληρώνουν το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών, που μπορεί να δει κάποιος στην Light + Building. Στην ACS από 9 έως 11 Απριλίου, αντιπρόσωποι από όλα τα τμήματα του κατασκευαστικού τομέα, όπως αρχιτέκτονες και μηχανικοί θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα της τεχνολογίας αυτού του τομέα. Η δεύτερη έκδοση της ACS σε συνεργασία με την Light + Building θα διακριθεί από ένα νέο γεγονός: επιπρόσθετα με την έκθεση στο Congress Centre Messe Frankfurt, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα σεμιναρίων με την ονομασία ACS Forum.
Για δυο μέρες στη light + Building θα λάβει μέρος και η  Fireprotec Trade Exhibition με θέμα την πυρασφάλεια, την πρόληψη και την προστασία κτιρίων.
Η ACS και η Fireprotec απευθύνονται στις δημόσιες αρχές, σε αξιωματικούς πυρασφάλειας, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες. Για να πραγματοποιηθεί στο Forum της έκθεσης Φρανκφούρτης και στο εκθεσιακό κέντρο, η Fireprotec θα χωριστεί σε δυο μέρη: το ΧΙΙ Building Law & Fire Protection Symposium στις 9 Απριλίου και στο II International Building Law & Fire Protection Symposium την επόμενη μέρα.
Η Light + Building 2006 στη Φρανκφούρτη χαρακτηρίστηκε από μια απρόσμενη αύξηση της τάξης του 17% στον αριθμό των επισκεπτών. Συνολικά 135.294 επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση, 2.139 Εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 226.293 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.