Αρχική » Αφιερώματα » Φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας » Αντλίες θερμότητας MDV Thermal by Midea Group Αrctic Series

Αντλίες θερμότητας MDV Thermal by Midea Group Αrctic Series

Οι αντλίες θερμότητας της MDV, Arctic Series A+++ DC Inverter καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση για την κάλυψη των αναγκών ενός χώρου σε Ψύξη – Θέρμανση – Ζεστό Νερό Χρήσης. Είναι κατάλληλες για σύνδεση με δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ, fancoils, ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμό.
Οι συμπιεστές των μονάδων είναι Inverter που σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (και συνεπώς χρημάτων), κατά μέσο όρο περίπου 70% σε σύγκριση με τις συμβατικές λύσεις θέρμανσης, ενώ, σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, η συνολική εξοικονόμηση εκτοξεύεται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.


Οι μονάδες περιλαμβάνουν ψυχροστάσιο, οπότε απαιτείται μόνο σύνδεση με την παροχή του ρεύματος και την παροχή του νερού και είναι έτοιμες προς λειτουργία («plug and play»). Βεβαίως είναι απαραίτητη η σωστή ρύθμιση και παραμετροποίηση προκειμένου να επιτύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
Οι αντλίες θερμότητας ΜDV χρησιμοποιούν οικολογικό ψυκτικό Υγρό R32 και όταν συνδέονται με φωτοβολταϊκά συστήματα, αποτελούν βέλτιστη – εξαιρετική πρόταση φιλική προς το περιβάλλον.
Η δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης από την ίδια μονάδα θέρμανσης, ανέβάζει το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας σε σχέση με τις συνηθισμένες λύσεις (αντιστάσεις κλπ).
Βασικά πλεονεκτήματα:
• Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.
• Συνεχής, αδιάλειπτη λειτουργία θέρμανσης, σταθερή θερμοκρασία χώρου.
• Πλήρης αυτονομία.
• Απομακρυσμένο χειριστήριο εσωτερικού χώρου.
• Τρεις λειτουργίες με ένα μηχάνημα: Ψύξη – θέρμανση – ΖΝΧ.
• Μικρό κόστος αγοράς, γρήγορη απόσβεση.
• Δεν απαιτούνται συνήθως εργασίες εντός του χώρου.
• Εφαρμογή σε νέες και υφιστάμενες κατοικίες.
• Χρησιμοποιείται οικολογικό φρέον R-32.
• Διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Οι οικιακού τύπου αντλίες είναι μονοφασικές ή και τριφασικές και το εύρος των αποδόσεων κυμαίνεται από 4KW εώς 30KW.
Σύμφωνα με πολλές μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η επιλογή της αντλίας θερμότητας αποτελεί τη συμφερότερη πρόταση θέρμανσης, τόσο από πλευράς προμήθειας του εξοπλισμού (γρήγορη απόσβεση) όσο και διότι έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ρυθμός αντικατάστασης παλαιότερων συστημάτων θέρμανσης με αντλία θερμότητας συνδυαστικά με φωτοβολταϊκά συστήματα, αυξάνεται συνεχώς, ενώ ενθαρρύνεται η αντικαταστασή τους με αντίστοιχα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.