Αντιπροσωπεία του ΣΕΥΑ, μαζί με την ΟΒΣΑ, επισκέφθηκε τους πλημμυροπαθείς της Κινέττας

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στο περιοδικό μας ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, αναφέρει:

«Στο ίδιο έργο θεατές…»
Αντιπροσωπεία  του Συνδέσμου, ύστερα και από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου βρέθηκε στην Κινέττα για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Και δυστυχώς ξαναγίναμε στο ίδιο έργο θεατές, φέρνοντας στο νου μας τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής πριν από δύο χρόνια, όπου μέσα σε μια νύχτα καταστράφηκαν οι περιουσίες των ανθρώπων που με κόπο και χρόνια δουλειάς απέκτησαν.


Είναι επιεικώς απαράδεκτο το έτος 2020, που θα υποδεχτούμε σε λίγο καιρό, να βρει του κατοίκους μέσα στις λάσπες και, επιπλέον, το νερό, που είναι κοινωνικό  αγαθό  να είναι ακατάλληλο και μη πόσιμο σε μια πόλη που βρίσκεται μία ώρα έξω από την Αθήνα.


Ο ΣΕΥΑ καταγγέλλει  τις ευθύνες τις περιφέρειας, δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων που δεν υλοποιούν μέτρα για την αντιπλημμυρική  προστασία και αντισεισμική θωράκιση, και έργα που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.
Ο ΣΕΥΑ  απαιτεί:

  • Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κλπ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών – εμπόρων – βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να γίνουν τααναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και τα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους
  • Άμεση αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

ΤΟ Δ.Σ.»