Αρχική » Επικαιρότητα » Αντίο καλέ μας φίλε, συνάδελφε και συνεργάτη, Βάιε

Αντίο καλέ μας φίλε, συνάδελφε και συνεργάτη, Βάιε

Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε μέσω της Ένωσής μας, τον θάνατο του για δεκαετίες φίλου, συναδέλφου και πολύτιμου συνεγάτη, εκδότη του περιοδικού «Τεχνικά» και επί σειρά ετών προέδρου της ΕΔΙΠΤ, Βάιου Σελλούντου. Συντετριμμένοι, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του επίσης επίτιμου προέδρου της Ένωσης, Κωνσταντίνου Καλύβα, στέλνοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Θα μας λείψει.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο κλάδος των Δημοσιογράφων – Εκδοτών της χώρας μας, έχασε εχθές ένα από τα πιο επίλεκτα και καταξιωμένα μέλη του. Και έγινε όντως φτωχότερος.
Ως εκδότης του εγκυρότατου περιοδικού «ΤΕΧΝΙΚΑ» που απευθυνόταν στο σύνολο των Τεχνιτών της Μελέτης, των κατασκευών, της Βιομηχανίας και της Εκπαίδευσης, με πανελλαδική μεγάλη κυκλοφορία από το 1984, άφησε εποχή στο χώρο αυτό. Συμπορευτήκαμε μαζί για 35 περίπου χρόνια στην Ένωση Δημοσιογράφων ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τη δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική οργάνωση από το 1934. Ανήσυχοι και οι δύο προσφέραμε τις υπηρεσίες μας επί μακρόν στα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης από διάφορα αξιώματα. Εκείνος για πολλά χρόνια Γεν. Γραμματέας και για μια τετραετία Πρόεδρος, από το 2009 έως το 2013.Ο ομιλών ως Γεν.Γραμματέας είχαμε μια στενή, άψογη και υποδειγματική συνεργασία.
Ο νηφάλιος και πράος χαρακτήρας του ήταν προσόντα που τον ξεχώριζαν, ώστε να επικρατεί πνεύμα αγάπης και ομοψυχίας στα μέλη της ΕΔΙΠΤ, χωρίς ποτέ διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις στα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις. Οι καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες του, κατά γενική ομολογία συνέβαλαν στην ανύψωση του κύρους της ΕΔΙΠΤ. Είμαι δε ευτυχής που τον διαδέχθηκα στην Προεδρία και συνέχισα για μια διετία το έργο του, ανακηρυχθέντες μετά και οι δύο Επίτιμοι Πρόεδροι. Όμως δεν ξεχνώ στις κατ’ ιδίαν μετά συνομιλίες μας, που μου εξέφραζε τη μεγάλη χαρά και συγκίνησή του, που στα επόμενα Δ.Σ συμμετείχαν μαζί ο γιος του Κώστας ως Ταμίας για πολλά χρόνια και η κόρη μου Πέννυ.
Αγαπημένε μας Βάϊε,
Εξουσιοδοτημένος από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και μετά από σχετικό ψήφισμά του, σου απευθύνω το ύστατο «χαίρε». Εκφράζουμε δε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σεβάσμια συζυγό σου και τα δύο σου παιδιά. Η μορφή σου στο πάνθεο των διατελεσάντων Προέδρων, θα συνεχίζει να κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΙΠΤ.

Αιωνία σου η μνήμη.
Κωνσταντίνος Καλύβας
Επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ