Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » ANDRIANOS: Συμπόσιο με θέμα «Θερμική Άνεση και το σπίτι του Μέλλοντος»

ANDRIANOS: Συμπόσιο με θέμα «Θερμική Άνεση και το σπίτι του Μέλλοντος»

Με μεγάλη συμμετοχή και τις καλύτερες εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε το 4o τριήμερο Πανελλήνιο συμπόσιο ενεργειακών λύσεων της ANDRIANOS, από 2 έως 4 Μαρτίου 2023, με θέμα την θερμική άνεση, το σπίτι του μέλλοντος, την παραγωγή ΖΝΧ και τα αέρια καύσιμα.

Η ANDRIANOS, βαδίζοντας στο δρόμο των αξιών της, έχει θέσει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξής της, τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των εξειδικευμένων συνεργατών χονδρικής της, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Επανερχόμενη στην πλήρη δράση μετά την περίοδο της πανδημίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2023, το 4ο τριήμερο Πανελλήνιο συμπόσιο ενεργειακών λύσεων της ANDRIANOS. Ενός θεσμού που έχει γίνει πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων και της λειτουργίας της εταιρείας γενικότερα.
Το συμπόσιο είχε θέμα «Θερμική Άνεση & το σπίτι του Μέλλοντος» και έγινε σε συνεργασία και με ομιλητές από τους οίκους Ariston, Carrier, Salus, GOK, Blauberg, Chuchu Decayeux και Fernox, που η ANDRIANOS αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Σε αυτό το κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένο συμπόσιο, συμμετείχαν 50 ειδικοί του κλάδου της θέρμανσης, του κλιματισμού και της θερμικής άνεσης από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα του συνεδρίου.
Η πρώτη μέρα του συμποσίου ήταν αφιερωμένη στα Συστήματα Αέριων καυσίμων (LPG/NG), και παρουσιάστηκαν:
• O κορυφαίος γερμανικός οίκος GOK, που κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές εξαρτημάτων υγραερίου παγκοσμίως, από τους κ.κ. Dragan Negic και Wladimir Wollert, export managers της GOK.
• Πρακτικές για τη σωστή διαστασιολόγηση των δικτύων υγραερίου.
• Όλα τα βασικά εξαρτήματα ενός δικτύου υγραερίου.
• Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου σε σχέση με το περιβάλλον και την οικονομία αλλά και η επικινδυνότητά του, στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται οι τεχνικοί κανονισμοί.
• Ο γαλλικός οίκος Decayeux, ο οποίος εξειδικεύεται στις σωληνώσεις και τα εξαρτήματα σύνδεσης αερίων καυσίμων, από την Bénédicte Guillaud, export & marketing manager της Decayeux.
• Οι κορυφαίοι στην κατηγορία τους επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης υγραερίου, οι ταχυθερμαντήρες αερίου και οι θερμοσίφωνες αποθήκευσης αερίου Ariston, από το Νίκο Λαφογιάννη, Service operation manager της Ariston Group Ελλάδος.
Η θεματολογία της δεύτερης ημέρας του συμποσίου αφορούσε προϊόντα και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την θερμική άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας στα σύγχρονα κτίρια. Παρουσιάστηκαν:


• Οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων σήμερα και στο μέλλον, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία (ΚΕΝΑΚ 2017).
• Η ανάγκη για σχεδιασμό συστημάτων, τα οποία δεν καλύπτουν μόνο την παροχή θέρμανσης ή ψύξης, αλλά κυρίως τη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντολογικών παραμέτρων στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σύγκρισης κόστους παραγωγής θερμότητας από διάφορες πηγές, από τον κ. Ανδρέα Καραγεώργη, διπλ. μηχανολόγο μηχανικό ΕΜΠ – συνεργάτη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ANDRIANOS.
• Ο όμιλος AHI CARRIER Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης και το συνολικό προϊοντικό πακέτο με εισηγητή τον κ. Βασίλη Καρβούνη, εμπορικό διευθυντή.
• Οι τεράστιες δυνατότητες σε εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση αντλιών θερμότητας της Carrier και της Toshiba από τον κ. Δημήτρη Πανάγο, διευθυντή πωλήσεων.
• Ο όμιλος Ariston Group, οι νέες αντλίες θερμότητας Ariston Nimbus Net R32 και Ariston Nuos Plus WiFi και ο υβριδικός θερμοσίφωνας Lydos Hybrid, από τον κ. Νίκο Ψαρρό, διευθυντή πωλήσεων.
• Η τεχνολογία του μέλλοντος με τα συστήματα Smart Home Salus και Engo και η αναγκαιότητα των αυτοματισμών
• Η πάντα επίκαιρη ηλιοθερμία με την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, όπου το ενδιαφέρον έκλεψαν οι κορυφαίοι ηλιακοί συλλέκτες της ANDRIANOS που συγκαταλέγονται στο “Top 5” παγκοσμίως και τα μοναδικά ηλιακά δοχεία ενεργειακής κλάσης Α.
Η τρίτη και τελευταία μέρα του συμποσίου συνέχισε με παρουσιάσεις προϊόντων και τεχνολογιών που εξασφαλίζουν απόλυτη θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Αναλυτικά παρουσιάστηκαν:
• Οι αποτελεσματικές λύσεις της Fernox στην επεξεργασία νερού και την προστασία κλειστών κυκλωμάτων θέρμανσης – κλιματισμού, καθώς και η γκάμα μαγνητικών φίλτρων Fernox , από τον κ. Κωνσταντίνο Αλβανό, διευθύνοντα σύμβουλο της Tata Hellas Ltd και την κα Μαρία Τριανταφύλλου, product manager της Fernox στην Ελλάδα.
• Η αναγκαιότητα των σύγχρονων συστημάτων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας της ANDRIANOS.
• Τα καινοτόμα συστήματα βιομηχανικής υδρονέφωσης υψηλής πίεσης και η εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχουν σε ψύκτες ή αντλίες θερμότητας με τη χρήση αδιαβατικής ψύξης.
Οι παρουσιάσεις διεξήχθησαν στην αίθουσα συνεδρίων και σεμιναρίων της ANDRIANOS στην Καλαμάτα και συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο κ. Γεώργιος Χ. Ανδριανός, διπλ. ηλεκ. μηχ. ΑΠΘ, ΜΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της ANDRIANOS.
Επιπλέον, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της ANDRIANOS και συγκεκριμένα τους Ηλία Μπραΐμη – διπλ. μηχανικό παραγωγής και διοίκησης, MSc – τεχνικός τομέας ANDRIANOS, Ιωάννη Μυλωνόπουλο – μηχανολόγο μηχανικό Τ.Ε., ΜΒΑ – τεχνικό διευθυντή ΕΟΤ-ΕΞΕ, Ανδρέα Καραγεώργη – διπλ. μηχανολόγο μηχανικό ΕΜΠ – τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της ANDRIANOS, κ. Χρήστο Χιουρέα, misting dept. manager, καθώς και από τον διπλ. μηχ. πληροφορικής και Smart Home Expert, Παναγιώτη Κοκκορόγιαννη.


Οι σύνεδροι, που κατά δήλωσή τους, έλαβαν ιδιαίτερα χρήσιμη γνώση μετά από 3 χρόνια αποχής, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές, να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις και φυσικά να ενημερωθούν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου HVAC σε μια εκδήλωση της ANDRIANOS που συνέβαλε στην προσπάθεια περαιτέρω συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και δεδομένων με τους ειδικούς του κλάδου της θέρμανσης / κλιματισμού, θερμικής άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας, από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν γεύματα σε γνωστά εστιατόρια της περιοχής της Καλαμάτας, καθώς και μια προγραμματισμένη επίσκεψη / ξενάγηση στον κόσμο του μεταξιού και την καλαματιανή παράδοση από τον βιοτέχνη και παραγωγό μεταξωτών κ. Γιάννη Γκόνο.


Να σημειωθεί ότι από το 1994, η ANDRIANOS πρωτοστατεί στις σύγχρονες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας με συνέπεια, καλύπτοντας πλήρως την ανάγκη για θερμική άνεση. Η μακρόχρονη εμπειρία της σε συνδυασμό με τις δυνατές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους προηγμένων τεχνολογιών αιχμής που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, εξασφαλίζουν την ολιστική αντιμετώπιση ζητημάτων θερμικής άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε μία μόνο επαφή, καθιστώντας την ιδανικό συνεργάτη, δημιουργώντας σταθερές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις