Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » ANDRIANOS: Συμπόσιο με θέμα «Θερμική Άνεση & το σπίτι του Μέλλοντος»

ANDRIANOS: Συμπόσιο με θέμα «Θερμική Άνεση & το σπίτι του Μέλλοντος»

Με μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετικό ενδιαφέρον και τις καλύτερες εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε το 4o Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων της ANDRIANOS με θέμα την θερμική άνεση και το σπίτι του μέλλοντος, παραγωγής ΖΝΧ και συστημάτων αερίων καυσίμων.

Η ANDRIANOS βαδίζοντας στο δρόμο των αξιών της, έχει θέσει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξής της τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών της. Επανερχόμενη στην πλήρη δράση μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της, από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου 2023 το 4ο κατά σειρά Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων της ANDRIANOS. Ένα θεσμό που έχει γίνει πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων – και της λειτουργίας της εταιρείας γενικότερα.


Το συμπόσιο είχε θέμα «Θερμική Άνεση & το σπίτι του Μέλλοντος» και έγινε σε συνεργασία και με ομιλητές από τους οίκους Ariston, Carrier, Salus, GOK, Blauberg, Chuchu Decayeux και Fernox, που η ANDRIANOS αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Σε αυτό το κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένο συμπόσιο, συμμετείχαν 32 ειδικοί του κλάδου της Θέρμανσης, του Κλιματισμού και της Θερμικής Άνεσης από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα του συνεδρίου.
Η πρώτη μέρα του συμποσίου ήταν αφιερωμένη στα Συστήματα Αέριων καυσίμων (LPG/NG), και παρουσιάστηκαν:
• O κορυφαίος γερμανικός Οίκος GOK, που κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές εξαρτημάτων υγραερίου παγκοσμίως, από τον Dragan Negic, Export Manager της GOK.
• Πρακτικές για τη σωστή διαστασιολόγηση των δικτύων υγραερίου.
• Όλα τα βασικά εξαρτήματα ενός δικτύου υγραερίου.
• Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου σε σχέση με το περιβάλλον και την οικονομία αλλά και η επικινδυνότητα του, στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται οι τεχνικοί κανονισμοί.
• Ο γαλλικός οίκος Decayeux, ο οποίος εξειδικεύεται στις σωληνώσεις και τα εξαρτήματα σύνδεσης αέριων καυσίμων, από την Bénédicte Guillaud, Export & Marketing Manager της DECAYEUX.
• Οι κορυφαίοι στην κατηγορία τους επίτοιχοι Λέβητες συμπύκνωσης υγραερίου, οι ταχυθερμαντήρες αερίου και οι θερμοσίφωνες αποθήκευσης αερίου Ariston, από τον Νίκο Λαφογιάννη, Service operation manager της Ariston Group Ελλάδος.


Η θεματολογία της δεύτερης ημέρας του συμποσίου αφορούσε προϊόντα και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την Θερμική Άνεση και την Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Σύγχρονα Κτίρια. Παρουσιάστηκαν:
• Οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων σήμερα και στο μέλλον, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία (ΚΕΝΑΚ 2017).
• Η ανάγκη για σχεδιασμό συστημάτων, τας οποία δεν καλύπτουν μόνο την παροχή θέρμανσης ή ψύξης, αλλά κυρίως τη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντολογικών παραμέτρων στο εσωτερικό του κτιρίου.
• Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σύγκρισης κόστους παραγωγής θερμότητας από διάφορες πηγές, από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της ANDRIANOS.
• Ο όμιλος AHI Carrier Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης και το συνολικό προϊοντικό πακέτο με εισηγητή τον κ. Βασίλη Καρβούνη, Εμπορικό Διευθυντή.
• Οι τεράστιες δυνατότητες σε εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση αντλιών θερμότητας από της Carrier και της Toshiba από τον κ. Δημήτρη Πανάγο, διευθυντή πωλήσεων.
• Ο όμιλος Ariston Group, οι νέες αντλίες θερμότητας Ariston Nimbus Net R32 & Ariston Nuos Plus WiFi και ο υβριδικός θερμοσίφωνας Lydos Hybrid, από τον κ. Νίκο Ψαρρό, διεύθυνση πωλήσεων.
• Η Τεχνολογία του μέλλοντος με τα συστήματα Smart Home SALUS και ENGO και η αναγκαιότητα των αυτοματισμών.
• Η πάντα επίκαιρη Ηλιοθερμία με την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, όπου το ενδιαφέρον έκλεψαν οι κορυφαίοι ηλιακοί συλλέκτες της ANDRIANOS στο Top 5 παγκοσμίως.
Η τρίτη και τελευταία μέρα του συμποσίου συνέχισε με παρουσιάσεις προϊόντων και τεχνολογιών που εξασφαλίζουν απόλυτη θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Αναλυτικά παρουσιάστηκαν:
• Οι αποτελεσματικές λύσεις της Fernox στην επεξεργασία νερού και την προστασία κλειστών κυκλωμάτων θέρμανσης – κλιματισμού καθώς και η γκάμα μαγνητικών φίλτρων Fernox, από τον κ. Κωνσταντίνο Αλβανό, διευθ. σύμβουλο της Tata Hellas Ltd και την κα Μαρία Τριανταφύλλου, Product Manager της Fernox στην Ελλάδα.
• Η αναγκαιότητα των σύγχρονων συστημάτων αερισμού με ανάκτηση θερμότητας Assolo & Blauberg της ANDRIANOS.
• Τα καινοτόμα συστήματα βιομηχανικής υδρονέφωσης υψηλής πίεσης και η εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχουν σε ψύκτες ή αντλίες θερμότητας με τη χρήση αδιαβατικής ψύξης.
Οι παρουσιάσεις διεξήχθησαν στην αίθουσα συνεδρίων και σεμιναρίων της ANDRIANOS στην Καλαμάτα και συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Γεώργιος Χ. Ανδριανός, Διπλ. Ηλεκ. Μηχ. ΑΠΘ, ΜΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.


Επιπλέον, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της ANDRIANOS και συγκεκριμένα τους Ηλία Μπραΐμη – διπλ. μηχανικό παραγωγής & διοίκησης, MSc – Τεχνικός Τομέας ANDRIANOS, Ιωάννη Μυλωνόπουλο – μηχανολόγο μηχανικό Τ.Ε., ΜΒΑ – τεχνικό διευθυντή ΕΟΤ-ΕΞΕ, Ανδρέα Καραγεώργη – διπλ. μηχανολόγο μηχανικό ΕΜΠ – τμήμα έρευνας & ανάπτυξης της ANDRIANOS, κ. Χρήστο Χιουρέα, Misting Dept. Manager, καθώς και από τον διπλ. μηχ. πληροφορικής και Smart Home Expert, Παναγιώτη Κοκκορόγιαννη.
Οι σύνεδροι, που κατά δήλωσή τους, έλαβαν ιδιαίτερα χρήσιμη γνώση μετά από 3 χρόνια αποχής, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές, να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις και φυσικά να ενημερωθούν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου HVAC, σε μια εκδήλωση της ANDRIANOS που συνέβαλε στην προσπάθεια περαιτέρω συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και δεδομένων με τους ειδικούς του κλάδου της θέρμανσης/κλιματισμού, θερμικής άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας, από όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στον κόσμο του μεταξιού και την Καλαματιανή παράδοση από τον βιοτέχνη και παραγωγό μεταξωτών κ. Γιάννη Γκόνο.
Να σημειωθεί ότι από το 1994, η ANDRIANOS πρωτοστατεί στις σύγχρονες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας με συνέπεια, καλύπτοντας πλήρως την ανάγκη για θερμική άνεση. Η μακρόχρονη εμπειρία της σε συνδυασμό με τις δυνατές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους προηγμένων τεχνολογιών αιχμής που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, εξασφαλίζουν την ολιστική αντιμετώπιση ζητημάτων θερμικής άνεσης & εξοικονόμησης ενέργειας σε μία μόνο επαφή, καθιστώντας την ιδανικό συνεργάτη, δημιουργώντας σταθερές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις