Αρχική » Αφιερώματα » Παρασκευαστήρες ζεστού νερού (Boilers) (Μέρος Β’) » ANΔΡΙΑΝΟΣ: Pro-Clean © Premium του οίκου TiSUN: Το βέλτιστο θερμοδοχείο για ηλιακή θέρμανση

ANΔΡΙΑΝΟΣ: Pro-Clean © Premium του οίκου TiSUN: Το βέλτιστο θερμοδοχείο για ηλιακή θέρμανση

Σε ένα σύστημα ηλιακής θέρμανσης, κατά τη διάρκεια που ο ηλιακός συλλέκτης δεσμεύει την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπει σε θερμότητα, ο ηλιακός συσσωρευτής (ή αλλιώς το θερμοδοχείο ή boiler) συλλέγει το ζεστό νερό. Από αυτό το αποθεματικό τροφοδοτείται η εγκατάσταση νερού χρήσης και θέρμανσης του σπιτιού.
Η αρχή λειτουργίας και το μεγάλο πλεονέκτημα των στρωματοποιημένων συσσωρευτών TiSUN® είναι η λεγόμενη στρωματοποίηση βαρύτητας, η οποία παρέχει το νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες: από περ. 60 °C εντελώς επάνω (το ζεστό νερό ανεβαίνει) έως περίπου 20 °C εντελώς κάτω (το κρύο νερό κατεβαίνει). Αν ο συλλέκτης ζεσταθεί κι άλλο, τότε ζεσταίνεται και το νερό στο συλλέκτη και μετακινείται ακόμα πιο επάνω. Μέσω αυτής της αρχής στρωματοποιημένης φόρτωσης μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα και των πιο σύντομων περιόδων ηλιοφάνειας: μισή ώρα ήλιου αντιστοιχεί σε ένα ντους.
Τα συστήματα ηλιακών συσσωρευτών TiSUN® είναι συμβατά με όλα τα τρέχοντα συστήματα θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου και υγραερίου, αντλίες θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση ή σώματα, κλπ). Η κατασκευαστική δομή εξοικονόμησης χώρου, η απλή τοποθέτηση, η μοντέρνα σχεδίαση και η υψηλή απόδοση τα κάνουν ιδανική λύση για αξιόπιστη εξοικονόμηση ενέργειας.Έτσι, μπορούμε να κάνουμε ένα καυτό ντους, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.
Ας δούμε πιο αναλυτικά το κορυφαίο δοχείο pro-clean premium τoυ Αυστριακού Οίκου TiSUN
Ανεπανάληπτη απόδοση από τους ηλιακούς συσσωρευτές pro-clean® premium 
Pro-Clean® – τα κλασικά προϊόντα που τιμούν το όνομα TiSUN®. Με τον ειδικό ανοξείδωτο σπιράλ αγωγό, το νερό χρήσης ζεσταίνεται με υγιεινό τρόπο. Ως στρωματοποιημένος συσσωρευτής, διαθέτει τον πρωτοποριακό σφαιρικό εναλλάκτη, ο οποίος στρωματοποιεί το νερό σύμφωνα με διαφορετικά επίπεδα θερμότητας και έτσι καθιστά δυνατή την ιδιαίτερα γρήγορη χρήση της ενέργειας.
Το ζεστό νερό ανεβαίνει προς τα επάνω, το κρύο νερό κινείται προς τα κάτω. Αυτή η φυσική αρχή της βαρύτητας χρησιμοποιείται από τους ηλιακούς  στρωματοποιημένους συσσωρευτές TiSUN®: Ο λεγόμενος σφαιρικός εναλλάκτης παράγει στρωματοποιημένα διαφορετικά επίπεδα ζεστού νερού στο συσσωρευτή, το οποίο ανάλογα με το επίπεδο θερμοκρασίας τροφοδοτείται στην εγκατάσταση νερού χρήσης και θέρμανσης. Με τη στρωματοποιημένη φόρτωση αξιοποιείται το ηλιακό ενεργειακό όφελος πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα συσσωρευτών.
Μόνωση από πολυεστερικές ίνες για ηλιακό στρωματοποιημένο συσσωρευτή pro-clean® 
O ηλιακός στρωματοποιημένος συσσωρευτής Pro-Clean® διαθέτει κορυφαία μόνωση από πολυεστερικές ίνες.
Το εξωτερικό χιτώνιο αποτελείται από σκληρό πλαστικό φύλλο πάχους 1 mm από πολυστυρόλιο γκρι χρώματος. Το εσωτερικό μονωτικό χιτώνιο αποτελείται από πολυεστερικές ίνες. Συνολική μόνωση: Κατηγορία πυρκαγιάς B2, χωρίς FCKW και 100 % ανακυκλώσιμο.
Πλεονεκτήματα του ηλιακού συσσωρευτή pro-clean®
– Πατενταρισμένη μέθοδος για ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ζεστού νερού – η ληφθείσα ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιείται νωρίτερα.
– Απλή αρχή λειτουργίας χωρίς δαπανηρή τεχνολογία (αρχή λειτουργίας βαρύτητας).
– Υγιεινή ετοιμασία ζεστού νερού χρήσης με ειδικό κυματοειδή σωλήνα ανοξείδωτου χάλυβα.
– Ενδείκνυται ιδιαίτερα και για ξενοδοχεία και βιομηχανικές επιχειρήσεις με μόνιμες σημαντικές ανάγκες πόσιμου νερού.