Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » ANDRIANOS: Αυτόματη υδραυλική εξισορρόπηση κολεκτέρ ενδ/διας θέρμανσης

ANDRIANOS: Αυτόματη υδραυλική εξισορρόπηση κολεκτέρ ενδ/διας θέρμανσης

Η κατάλληλη υδραυλική εξισορρόπηση σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να εξασφαλίσει την ιδανική θερμική άνεση στο χώρο για τους κατοίκους καθώς και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Όμως είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία, τόσο για τους μηχανικούς που αναλαμβάνουν την μελέτη, όσο και για τους τεχνικούς που ολοκληρώνουν το έργο.
Το πρόβλημα
Οι παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην υδραυλική εξισορρόπηση είναι πολλοί. Συνήθως προέρχονται από:
• Διαφορετικά μήκη και πυκνότητα των κυκλωμάτων της ενδοδαπέδιας.
• Τα διαφορετικά είδη δαπέδου που μπορεί να έχει ένα κτίριο (πλακάκια, μάρμαρο, ξύλο, κ.ά.).
• H τοποθέτηση και ιδιαίτερα η μετακίνηση των επίπλων, ιδίως των μεγάλων σε μέγεθος, μέσα στα δωμάτια.
• Οι ξαφνικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.
• Διαρροές και μικρές βλάβες στο κολλεκτέρ και τις βαλβίδες ροής
με αποτέλεσμα, ένα μη αποδοτικό σύστημα που δεν έχει ομοιόμορφη θέρμανση σε όλα τα δωμάτια και υπερκαταναλώνει ενέργεια που θα μπορούσε να αποφευχθεί.


Η λύση
Η SALUS THB23030 αντικαθιστά τις απλές θερμοηλεκτρικές κεφαλές (κινητήρες) που μπαίνουν στο κολλεκτέρ της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες θερμοκρασίας για τη προσαγωγή και την επιστροφή, η αυτορρυθμιζόμενη θερμοηλεκτρική κεφαλή της SALUS THB23030 έχει την ικανότητα να εξισορροπήσει δυναμικά τη ροή από κάθε κύκλωμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδανική θερμική άνεση στο χώρο.
Δείτε στο παρακάτω διάγραμμα τη διαφορά λειτουργίας μια κλασσικής θερμοηλεκτρικής κεφαλής σε σχέση με την Αυτορυθμιζόμενη κεφαλή THB23030 της SALUS:


Τα oφέλη
• Απόλυτη Θερμική Άνεση στο χώρο.
• Γρήγορη εγκατάσταση σε 3 βήματα.
• Τέλος στη συχνή μέτρηση και ρύθμιση των μετρητών ροής του κολλεκτέρ.
• Εξάλειψη των αστάθμητων παραγόντων που δημιουργούν προβλήματα στην υδραυλική εξισορρόπηση.
• Συμβατότητα με το σύστημα Smart Home της Salus.
Η SALUS είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε επίπεδο μελέτης και παραγωγής προϊόντων αυτοματισμού με εξειδίκευση στον τομέα HVAC. Καταλαμβάνει εξέχουσα θέση παγκοσμίως στον τομέα της παροχής λύσεων για τον έλεγχο συστημάτων Θέρμανσης / Κλιματισμού & Παραγωγής ΖΝΧ και έχει παρουσία σε συνολικά 80 χώρες.
Η ANDRIANOS έχει επιλέξει την αποκλειστική συνεργασία με την SALUS για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανάμεσα στις πολυάριθμες εταιρείες αυτοματισμών και απομακρυσμένου ελέγχου που υπάρχουν στην αγορά.
Έχει εξασφαλίσει έτσι καινοτόμα προϊόντα όπως η SALUS THB23030, τα οποία δίνουν σύγχρονες λύσεις σε συνήθη προβλήματα των μηχανικών και των τεχνικών.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως θέρμανσης