ΑΝDRIANOS

• Η επιχείρηση ANDRIANOS, με 27 χρόνια εμπειρία στην κτιριακή εξοικονόμηση ενέργειας και τις εφαρμογές θέρμανσης-ψύξης-αερισμού-εξαερισμού, συμμετείχε ως προμηθευτής των συνεργατών της χονδρικής σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ως προμηθευτής σε ωφελούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, σε όλα τα προγράμματα «Εξοικονομώ».

Χάρη στην ενασχόληση με το Εξοικονομώ, τόσο από την πλευρά της χονδρικής, όσο και με την απευθείας ενασχόληση, η ANDRIANOS έχει άμεση γνώση όλων των δυσκολιών που υπήρχαν και υπάρχουν και υποστηρίζει με τον βέλτιστο τρόπο τους συνεργάτες της χονδρικής, αφού δεν είναι ένας απλός χονδρέμπορος προϊόντων θέρμανσης-ψύξης και ΖΝΧ, αλλά ξέρει από «μέσα» τα προβλήματα των προμηθευτών του προγράμματος. Στο τελευταίο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», ανέλαβε εξολοκλήρου, από το Α ως το Ω, πάνω από 25 έργα στην Μεσσηνία και έχει ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα από αυτά, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την υποστήριξη και καθοδήγηση των συνεργατών της.
• Ενώ το Εξοικονομώ 2020 έδωσε περιθώρια για σημαντική εξοικονόμηση στα κτίρια, αφού και τα μεγάλα ποσοστά επιδότησής συνέφεραν τους ιδιώτες, αλλά και ο συνολικός προϋπολογισμός, μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές παρεμβάσεις που πρότειναν οι μηχανικοί, αφού κάθε πρόταση έφτανε στις 50.000€/διαμέρισμα και πολλά κτίρια «Η» ενεργειακής κατηγορία έγιναν «Α» ή και «Α+», με το νέο Εξοικονομώ 2021 δεν συμβαίνει το ίδιο. Ιδιαίτερα ο κόφτης των 180€/m2 θα οδηγήσει στην μείωση των ωφελούμενων και της Εξοικονόμησης Ενέργειας που θα επιτευχθεί με το νέο πρόγραμμα, καθώς οριακά και μετά βίας θα επιτυγχάνετε η αύξηση 3 κατηγοριών, πχ ένα παλιό σπίτι κατηγορία «Η», δύσκολα θα φθάσει στην επιθυμητή κατηγορία «Γ».
• Θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις στα όρια και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, με βασικότερες τις εξής:
– Ο «κόφτης» των 180€/m2 θα πρέπει να ανέβει στα 400€/m2, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να μπορούν να γίνουν όλα τα κτίρια τουλάχιστον κατηγορίας «Β+», όπως καθορίζεται από τον ΚΕΝΑΚ.
– Το ποσοστό επιδότησης θα πρέπει να αρχίζει από το 60% αντί για 40% που ισχύει σήμερα.
– Το ποσοστό επιδότησης, ειδικά για τα ενοικιαζόμενα σπίτια, δεν πρέπει να είναι μόλις 40%, αλλά να συμβαδίζει με τα γενικά ποσοστά.
– Να υπάρξει προσαρμογή του προϋπολογισμού ανά κατηγορία δαπάνης, με τις αντίστοιχες τιμές της αγοράς, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων που γίνονται, ανεξέλεγκτα, αυτή την εποχή, πχ στο Smart Home τα 1500€, πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 3000€.
• Ξεκάθαρα, οι δύο ομάδες προϊόντων που είχαν τη μεγαλύτερη απορρόφηση στο πρόγραμμα, ήταν στο Σύστημα Έξυπνου Σπιτιού της SALUS και το Σύστημα Μη Κεντρικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας ASSOLO. Οι μηχανικοί που ασχολούνται με το Εξοικονομώ ανά την Ελλάδα, διέκριναν στα δυο ποιοτικά προϊόντα της ANDRIANOS την ιδανική λύση, τόσο από άποψη λειτουργιών και δυνατοτήτων, χάρη στις οποίες καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις του προγράμματος, όσο και στην σχέση τιμής-ποιότητας, αφού αποτελούν μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή.