Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ύστερα από τις παραιτήσεις των μελών της ΑΔΕΚΥ από τα αξιώματά τους

Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ύστερα από τις παραιτήσεις των μελών της ΑΔΕΚΥ από τα αξιώματά τους

obye1.jpg

obye1.jpgΕμπλοκή του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ καταλογίζει ο παραιτηθείς πρόεδρος Αριστοτέλης Παπακονδύλης
Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Κωνσταντέλλος, γενικός γραμματέας ο Ηλίας Χούντας

Για άλλους «ιστορική μέρα», για άλλους «δύσκολη». Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δεύτερη ημέρα (17/5) συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ σημαδεύτηκε από τις παραιτήσεις, από τα αξιώματά τους, του προέδρου και των υπολοίπων μελών της παράταξης της ΑΔΕΚΥ, και την ανασυγκρότηση του προεδρείου. Εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με βάση τα όσα είχαν προηγηθεί την πρώτη ημέρα και τις σαφείς αναφορές μελών της διοίκησης προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, για παραποίηση καταγραφής των αποφάσεων που παίρνονται και σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του οργάνου.
Κάτω από το πρίσμα αυτών των αναφορών και της παραταξιακής συζήτησης που ακολούθησε, αργά το βράδυ του Σαββάτου 16/5, η επόμενη μέρα δεν θύμιζε σε τίποτα την προηγούμενη, που σημειωτέον πάρθηκε και το σύνολο των αποφάσεων της συνεδρίασης.

 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αριστοτέλης Παπακονδύλης ανακοίνωσε στα μέλη ότι παραιτείται από το αξίωμά του, «όχι για λόγους υγείας ή γιατί έχω πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνω, αλλά για τελείως διαφορετικά θέματα. Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να δεχθώ να φορτώνετε σε εμένα την ανεπάρκεια των άλλων» είπε, ζητώντας από τα μέλη της παράταξης της ΑΔΕΚΥ να κάνουν την αυτοκριτική τους για το έργο που προσέφεραν το προηγούμενο διάστημα.
Αναπτύσσοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, επισήμανε ότι μετά τις εκλογές στην ΟΒΥΕ «κάποιοι δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα. Με κουτσομπολιά και συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, λεγόταν ότι η ΟΒΥΕ δεν λειτουργεί και την ευθύνη τη χρέωναν σε μένα. Λες και μόνο ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία ενός οργάνου. Τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν καμία ευθύνη;
Ο πόλεμος στο πρόσωπό μου ξεκίνησε πέρυσι, όταν αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε στη ΓΣΕΒΕΕ για την αναβολή στο παραπέντε, της κινητοποίησης για το ασφαλιστικό. Η απόφαση πάρθηκε απ’ όλους, εγώ όμως φορτώθηκα την ευθύνη. Και, βέβαια, δεν ήξερα ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δεν στέκεται στο ύψος του προέδρου της Συνομοσπονδίας. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ της ημέρας που στείλαμε τη σχετική επιστολή για να μου διαμαρτυρηθεί για την απόφασή μας. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ανελέητος πόλεμος στο πρόσωπό μου, για να φτάσουμε τώρα στο σημείο να λέμε, ποιος πήρε αυτή ή την άλλη την απόφαση, ποιος αποφάσισε να μην πληρωθούν τα μέλη του ΔΣ τα έξοδά τους, ποιος εκείνο ποιος το άλλο. Δεν μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά. Είναι καιρός ο γενικός γραμματέας να κάνει την αυτοκριτική του για το έργο που προσέφερε, πόσες φορές ήταν εδώ και τι δουλειά έχει κάνει. Ο ταμίας, έρχεται εδώ μόνο για να φωνάζει. Ο συν. Βάρδας διαμαρτύρεται ότι παραγκωνίζεται και ότι δεν πληροφορείται για τα θέματα του προεδρείου. Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα. Ξεχνά όμως ότι δεν εκλέχθηκε στο προεδρείο για να είναι συνέχεια εδώ. Και από την άλλη, βέβαια, όταν κάποιος κάνει προτάσεις, αυτές πρέπει να είναι και κατανοητές».
Και αν αυτά ειπώθηκαν από τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΟΒΥΕ, οι συνάδελφοι που πήραν στη συνέχεια το λόγο, τόνισαν τα εξής:
Παναγιώτης Ασλανίδης: «Σήμερα γράφεται η ιστορία του κλάδου. Ο πρόεδρος είπε αυτά που είπε, γιατί έτσι μπορεί να τον συμφέρει. Εγώ δεν ξέρω για καμία απεργία και ξεκίνημα πολέμου από εκείνη την εποχή. Από τη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης είχα βάλει θέμα παραίτησής του, θεωρώντας ότι η ΟΒΥΕ δεν λειτουργεί. Οι ευθύνες του όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Τα προβλήματα της ΟΒΥΕ ήταν πάρα πολλά και από την προηγούμενη θητεία. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε και δίκιο, πάρα πολλές φορές όμως είχε άδικο. Η παράταξη τον στήριξε και κάποιοι είχαμε πρόβλημα συνείδησης, γιατί το ΔΣ είναι το όργανο του κλάδου και όχι το όργανο παράταξης ή προσώπου. Δεν σας κρύβω ότι στην προηγούμενη θητεία ήμουν πεπεισμένος ότι για ό,τι γινόταν έφταιγε η ΔΕΚΥ και όχι ο Παπακονδύλης. Αφορμή για να σκέφτομαι διαφορετικά, στάθηκε το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΔ Πέτρο Μποτετζάγια. Από το αποδεδειγμένο ψέμα του συναδέλφου Παπακονδύλη, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, άρχισα να κρίνω όλες του τις κινήσεις, για να δω κατά πόσο μπορεί  να κάνει για πρόεδρος της ΟΒΥΕ. Θορυβήθηκα από όσα ακολούθησαν, ψέματα που δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ. Είμαι πολλά χρόνια στην ΟΒΥΕ, δεν μπορούσα όμως ποτέ να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος μπορεί να παίρνει μόνος του αποφάσεις, να κάνει ό,τι θέλει λέγοντας ότι εγώ είμαι πρόεδρος και αποφασίζω. Επειδή η συνείδησή μου δεν μπορεί να τα ανεχτεί αυτά, έθεσα θέμα παραίτησής του. Το συζήτησα με άλλους και συμφώνησαν με εμένα. Αφήνω στην κρίση σας όλα αυτά, ας τα γράψει η ιστορία».
Γιάννης Βάρδας: «Επειδή αναφέρθηκε σε μένα ο πρόεδρος, θέλω να τονίσω ότι ζήτησα να παρευρίσκομαι στα προεδρεία, με δικά μου έξοδα, χάνοντας ακόμα και μεροκάματα, προκειμένου να βοηθήσω την Ομοσπονδία όπου μπορώ. Βοήθεια ήθελα να προσφέρω. Όσο για τις προτάσεις που καταθέτω, αυτές είναι πάντα κατανοητές και αιτιολογημένες. Η άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει διένεξη και καχυποψία στο προεδρείο, το όργανο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τα μέλη δεν μπορούν να εργαστούν. Κάποιοι δεν μπορούν να κοιταχτούν στα μάτια. Στον Παπακονδύλη καταλογίζω ότι δεν κατάφερε να διατηρήσει την ομοψυχία στο προεδρείο για να μη φτάσουμε ως εδώ».
obye 2.jpgΗλίας Χούντας: «Στην παράταξη και στην ΟΒΥΕ ήρθαμε να εργαστούμε για το καλό του κλάδου. Από τις επισκέψεις μας στα υπουργεία, από τον περσινό Ιούνιο και μετά, διαπίστωνα κάθε φορά ότι οι σύνδεσμοι δουλεύουν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι εμείς. Πηγαίναμε με μία ατζέντα της ΟΒΥΕ, ούτε ένα χαρτί με τις προτάσεις μας. Όλοι οι συνάδελφοι που μπορούσαν να βοηθήσουν, Ιωάννου, Βάρδας, Μπομπόνης, ήταν μαύρα πρόβατα. Με το εγώ και όχι το εμείς, δεν μπορούσα να εργαστώ. Έκανα πολύ υπομονή. Δεν υπήρχε σύνθεση και ομοψυχία και τα ψέματα πάρα πολλά. Ο πρόεδρος πληρωνόταν τα έξοδά του, για τους άλλους έλεγε ας τα βάλουν από την τσέπη τους. Αποκαρδιώθηκα από τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ του προέδρου και του γενικού γραμματέα. Ο πρόεδρος ήταν ανεπαρκής για να αποδώσει. Λοιδορήσαμε κόσμο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το θεσμό του προέδρου. Ούτε ένα συγγνώμη δεν ζήτησε. Το έργο μας έπεφτε συνεχώς σε τέλμα. Έτσι σύγκλινα στη σκέψη του συναδέλφου Ασλανίδη».
Γιώργος Κωνσταντέλλος: «Είπε ο πρόεδρος αν πρόσφερα έργο. Θα σας πω. Κατ’ αρχήν έβαλε φρένο σε δουλειά που έκανα για τα νομαρχιακά μητρώα. Δεν υπέγραφε το κείμενο για το ΥΠΕΧΩΔΕ, έτσι ώστε να σταλεί εγκύκλιος από το υπουργείο στις νομαρχίες για την εγγραφή των συναδέλφων που το επιθυμούσαν. Η ουσία όμως είναι ότι ποτέ δεν γνώριζα τι κάνει ο πρόεδρος. Και αν δεν γνωρίζεις, πώς να συνεργαστείς; Υπέγραψε, εν αγνοία μας, συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρία για αποζημίωση έργου στην Αμαλιάδα για ποσό μικρότερο από τις καλύψεις. Για να έρθω στα γραφεία της ΟΒΥΕ, έπρεπε να πάρω την άδειά του. Μεθοδευμένα δεν με ειδοποίησαν έγκαιρα για τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με το συν. Ιωαννίδη και 3 προέδρους  συνδέσμων στο ΥΠΑΝ. Δεν ήξερα τίποτε και για κανένα θέμα. Όλοι ήταν εχθροί για τον πρόεδρο».
Θανάσης Στρουμπούλης: «Ίσως σήμερα θα πρέπει να ήμουν χαρούμενος γιατί βάσει πρακτικών δικαιώνομαι με όλη αυτή τη λάσπη προς το πρόσωπό μου και την παράταξη της ΔΕΚΥ, τόσα χρόνια. Όμως δεν είναι έτσι. Μιλήσατε για έλλειψη παραγωγικής δουλειάς στην Ομοσπονδία. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πού είναι οι κατευθύνσεις που δώσαμε ως δευτεροβάθμιο όργανο στα σωματεία για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την ανεργία; Είχε κανείς από εσάς συνάδελφοι την ευθιξία να βάλει την υπογραφή του στο πόσα χρήματα θέλει ένας νέος άνθρωπος για να ζήσει, ή πόση πρέπει να είναι η κατώτερη σύνταξη; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση, για το ότι δεν υπάρχουν θέσεις στην ΟΒΥΕ και όλα όσα προέκυψαν με το ψήφισμα που καταθέσαμε για το ασφαλιστικό; Μόνο ο πρόεδρος; Η παράταξή μας δεν παίρνει πίσω αυτά που έχει πει κατά καιρούς για την ανεπάρκεια του προέδρου και την πρόταση μομφής που έκανε για ένα συγκεκριμένο θέμα. Όμως για εμάς ο πρόεδρος δεν θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της κατάστασης. Αφήνω εκτός τους νέους συναδέλφους Ανδρεαδάκη, Βάρδα, Μπάρμπα και Σαπαλίδη, που δεν φέρουν την ευθύνη του προηγούμενου Δ.Σ.
Οι παλιοί όμως τι έκαναν; Και ο Κωνσταντέλλος και ο Ασλανίδης και ο Κόκκινος, που είχαν την εμπειρία και γνώριζαν όλα τα θέματα, τι έπραξαν; Σε παραταξιακές δικές σας κόντρες, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά. Κάντε ό,τι θέλετε, εμάς το όργανο μας ενδιαφέρει να περπατήσει. Και τα ουσιαστικά ζητήματα του κλάδου δεν περπάτησαν με ευθύνη της παράταξής σας, κι έχετε ευθύνη γι’ αυτό συνάδελφοι (σ.σ «την ευθύνη δεν την αποποιείται κανείς μας», δήλωσε ο συν. Ασλανίδης). Κορυφαία στιγμή για εμένα πάντως σήμερα, είναι αυτό που είπε ο συν. Παπακονδύλης, ότι τον πήρε τηλέφωνο να του διαμαρτυρηθεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό είναι κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος».
obye 3.jpgΤα νέα αξιώματα
Κατόπιν των τοποθετήσεων και των παραιτήσεων -από τα αξιώματά τους- όλων των μελών της παράταξης της ΑΔΕΚΥ, ακολούθησε ψηφοφορία για την ανασυγκρότηση του προεδρείου, από την οποία απουσίαζε ο συνάδελφος Βασίλης Μπάρμπας. Οι υποψηφιότητες ήταν μοναδικές για όλες τις θέσεις. Εκλέχθηκαν οι:
Πρόεδρος ο συν. Γιώργος Κωνσταντέλλος, με 10 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.
Γενικός γραμματέας ο συν. Ηλίας Χούντας, με 8 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.
Ταμίας ο συν. Παναγιώτης Ασλανίδης, με 9 ψήφους υπέρ και 5 λευκά.
Β΄ αντιπρόεδρος ο συν. Βασίλης Ιωαννίδης, με 10 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.
Τέλος η παράταξη της ΑΔΕΚΥ πρότεινε για τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα το συν. Σάββα Σαπαλίδη, ο οποίος εκλέχθηκε με 14 ψήφους υπέρ.
Για τις θέσεις του Α΄ αντιπροέδρου και του αναπληρωτή ταμία δεν διενεργήθηκαν ψηφοφορίες. Οι θέσεις παρέμειναν στους συναδέλφους Θανάση Στρουμπούλη και Θεόδωρο Κουτσαντώνη αντίστοιχα.
Τα βήματά μας
Μετά την ανασυγκρότηση του προεδρείου, ο νέος πρόεδρος Γιώργος Κωνσταντέλλος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του οργάνου. «Δεν θα διστάσω να ζητήσω τη βοήθεια απ’ όλους σας, για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΜΗΚΙΕ, έτσι όπως το είδαμε εχθές, είναι ένα από τα θέματα άμεσης προτεραιότητας. Θα δούμε βεβαίως και το ασφαλιστικό και όλα όσα μας αγγίζουν, αφού κι εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας. Θα συνεργαστούμε με τους μηχανικούς του γραφείου αερίου της Αθήνας και άλλους επιστήμονες για να αναλύσουμε τις παγίδες του ΜΗΚΙΕ και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε. Θα καλέσουμε τους συναδέλφους Αναγνωστόπουλο και Διαμάντη για να εξετάσουμε και να προωθήσουμε το θέμα της ερμηνευτικής εγκυκλίου. Θα εξετάσουμε επίσης και το αν χρήζει τροποποίησης το Π.Δ. 38/91. Θα στείλουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας στη ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό και τα άλλα θέματα».
Ο Βασίλης Ιωαννίδης δήλωσε με τη σειρά του ότι «η σημερινή μέρα ήταν δύσκολη για όλους μας, με την απόφαση που πήραμε. Δεν έπρεπε να εξελιχθούν έτσι κάποια πράγματα. Ο νέος πρόεδρος να μην αγνοήσει τον Παπακονδύλη. Γνωρίζει τα θέματα του κλάδου και προσέφερε έργο με ανιδιοτέλεια, κατά το δοκούν το δικό του όπως λειτούργησε. Από την πλευρά μου τον ευχαριστώ.
Θα ήθελα να προτείνω στα προεδρεία να καλείται όλο το 7μελές. Στα θέματα που πρέπει άμεσα να δούμε είναι και ο νέος κανονισμός για το φυσικό αέριο, αφού και πάλι δεν γίνεται καμία αναφορά στον αδειούχο υδραυλικό. Σε ό,τι αφορά στο ΠΔ, η άποψή μου είναι να προωθήσουμε την τροποποίησή του και όχι την ερμηνευτική εγκύκλιο».
Ο Ηλίας Χούντας ζήτησε σύμπνοια και συνεργασία απ’ όλους. Για κάθε θέμα, είπε, «θ’ ανοίξουμε ξεχωριστό φάκελο».
«Η συνεργασία από εμάς και το Σύνδεσμο της Αθήνας είναι δεδομένη, αρκεί να μη συζητάμε απλώς για να συζητάμε. Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας και πίστωση χρόνου δεν δίνεται. Η βοήθειά μας θα είναι απεριόριστη, αρκεί να δουλέψουμε πραγματικά», ανέφερε με τη σειρά του ο συν. Θανάσης Στρουμπούλης.
Ο Γιάννης Βάρδας τόνισε ότι «είναι ανάγκη να εργαστούμε όλοι μας για το καλό του κλάδου. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».
Θα επανέλθουμε στο επόμενο τεύχος με τις εργασίες της ολομέλειας την πρώτη ημέρα, όπου συζητήθηκε το θέμα του Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων, μέσα από την πρόταση που κατέθεσε, για λογαριασμό του, το ΤΕΕ και έφερε στο ΔΣ ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ, όπως επίσης και το θέμα ίδρυσης φορέα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών και τη συμμετοχή της ΟΒΥΕ στη σχετική ημερίδα που διοργανώνει στις 18 κα 19 Ιουνίου το ΤΕΕ.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης της ΟΒΥΕ, στις 20 και 21 Ιουνίου, και τα έξοδα των αντιπροσώπων (βλέπε άλλες στήλες), το ποσό των Υπευθύνων Δηλώσεων κ.λπ.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας

1. Η γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ να πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Oscar, που βρίσκεται στην Αθήνα, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης του ΟΑΣΕ. Διεύθυνση: Φιλαδελφείας 25, Αθήνα. Θα λάβετε πρόσκληση και ενημερωτικά έγγραφα. Αν θέλετε να κάνετε κράτηση τηλεφωνήστε μας άμεσα.
2. Το Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού παράγραφος 1 εδάφιο (ζ). Αυξάνει την ετήσια συνδρομή του εκάστοτε αντιπροσώπου από 100 ευρώ που είναι από το 2002, σε 150 ευρώ.
3. Εγκρίνεται εξοδολόγιο συγκεκριμένο για τον κάθε αντιπρόσωπο ενόψει γενικής συνέλευσης. Θα σταλεί σε όλους τους συνδέσμους ταχυδρομικά. Το οποίο θα ισχύει για όλους και για το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ.
4. Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ καλείται να είναι σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη που ίσως προκύψει με το ΜΗΚΙΕ. Το τεχνικό επιμελητήριο έχει συντάξει σχέδιο το οποίο μελετάται από εμάς με τη συνεργασία και άλλων κλαδικών ομοσπονδιών.
5. Να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο το βιβλίο «Μητρώο υλικών με προδιαγραφές» όταν εκδοθεί να κοστολογηθεί με κάποια πολύ χαμηλή ενδεικτική τιμή (λ.χ. 1 ευρώ).
6. Να προχωρήσει από το προεδρείο η ερμηνευτική εγκύκλιος για το Π.Δ. 38/1991. Ζητώντας την αρωγή του επίτιμου προέδρου της ΟΒΥΕ συν. Σπύρου Αναγνωστόπουλου και του συνταξιούχου συναδέλφου Βαγγέλη Διαμάντη.
7. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αποφασίστηκε να παγώσουν ενδεχόμενες συνεργασίες με εξωτερικούς συμβούλους.
8. Να σταλεί ενημερωτικό δελτίο τύπου στους συνδέσμους με οδηγίες για την γ.σ. της ΟΒΥΕ.
9. Εξουσιοδοτείται ο ταμίας Παναγιώτης Ασλανίδης να διαχειρίζεται τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της ΟΒΥΕ.
10. Να συνταχθεί ο διοικητικός απολογισμός και να σταλεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ για τυχόν παρατηρήσεις τους. Διότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής ολομέλειας πριν τη γ.σ. είναι δύσκολο. Και αυτό διότι τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν. Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός.
11. Κατά τη γενική συνέλευση να καταγραφεί στα πρακτικά και να διανεμηθεί παλαιότερη απόφαση σχετικά με την κοστολόγηση της υπεύθυνης δήλωσης.
Συναδελφικά,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Γιώργος Κωνσταντέλλος
Ο γεν. γραμματέας, Ηλίας Χούντας

asimakop.gsevee.jpg«Είναι εύκολο να παριστάνεις τον Δον Κιχώτη…»
Το σχόλιο του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλου, στα όσα του καταλόγισε ο συν. Παπακονδύλης
«Η εύκολη λύση είναι να παριστάνεις τον Δον Κιχώτη, να κυνηγάς φαντάσματα και να πλάθεις εχθρούς και εχθρικές καταστάσεις για να δικαιολογείς προσωπικές αδυναμίες. Το δύσκολο είναι να κάνεις αυτοκριτική ενδοσκόπηση. Το πρώτο σε μικραίνει, το δεύτερο μπορεί και να σε μεγαλώσει», δήλωσε στο περιοδικό μας ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, ζητώντας του να σχολιάσει την εμπλοκή του ονόματός του από τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΟΒΥΕ Αριστοτέλη Παπακονδύλη.
Ο τέως πρόεδρος της ΟΒΥΕ ισχυρίστηκε ότι η απόφαση και η επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας προς τη ΓΣΕΒΕΕ για την αναβολή της περσινής κινητοποίησης για το ασφαλιστικό, συνοδεύτηκε από τηλεφώνημα του πρόεδρου της Συνομοσπονδίας και ανελέητο, όπως λέει, πόλεμο εναντίον του από την επομένη.
Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να μας πει αν έχουν βάση τα ισχυριζόμενα του παραιτηθέντος προέδρου, αν έγινε το τηλέφωνο που αναφέρει και αν υπήρξε διαμαρτυρία, από την πλευρά του, για την απόφαση της ΟΒΥΕ.
Μας είπε: «Τον πήρα τηλέφωνο και του εξήγησα γιατί αναβάλαμε την κινητοποίηση, όπως το εξήγησα και σε πάρα πολλούς άλλους. Ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ ήταν ο μοναδικός πρόεδρος που επέμενε στη μη αναβολή της. Όλοι οι άλλοι πρόεδροι των ομοσπονδιών συμφώνησαν και υπερθεμάτισαν με την αναβολή της κινητοποίησης. Και εκ του αποτελέσματος κρίθηκε πόσο σοφή ήταν η απόφαση αυτή της ΓΣΕΒΕΕ. Σοφή στην κατεύθυνση του να ενοποιήσει τις δυνάμεις και το κίνημα των μικρών επιχειρηματιών.
Του είπα δε στο τηλέφωνο ότι δε δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι, διότι στην προηγούμενη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό που συμμετείχαμε μαζί με τη ΓΣΕΕ, ήρθες εσύ και άλλοι 5 υδραυλικοί. Άρα προς τι η διαμαρτυρία;».