Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Ανακοίνωση του «Προμηθέα» σχετικά με την τραγική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο των Σερρών

Ανακοίνωση του «Προμηθέα» σχετικά με την τραγική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο των Σερρών

Σε ανάρτηση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook, αναφέρθηκε:
«Μετά το τραγικό περιστατικό στο δημοτικό σχολείο των Σερρών με την απώλεια του μαθητή, δεχθήκαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από μέλη του συνδέσμου. Ο λόγος ήταν να μας γνωστοποιήσουν πως τους καλούσαν για συντήρηση καυστήρων ή αυτοψία λεβητοστασίων απο σχολεία όλης της Βόρειας Ελλάδας, στα οποία δυστυχώς από ότι αποδεικνύονταν ΔΕΝ είχε επισκεφτεί κανένας αδειοδοτημένος επαγγελματίας εγκαταστάσεων καύσης.
Θεωρούσαμε πως τα είχαμε δει όλα, αλλά δεξαμενή πάνω σε σχολικές καρέκλες δεν πιστευαμε οτι θα συναντήσουμε. Τραγικό είναι επίσης το γεγονός ότι στον λέβητα της φωτογραφίας, υπάρχει η ίδια διάταξη ασφαλείας με τον λέβητα του δημοτικού στο οποιο συνέβη η έκρηξη.
Δυστυχώς μας έχουν στείλει αμέτρητες φωτογραφίες – και λέμε δυστυχώς, γιατί φαίνεται πόσο μεγάλο και σοβαρό είναι το πρόβλημα. Καθήκον και υποχρέωση των αρμόδιων αρχών είναι να βρούν τους «τεχνικούς» που πληρώθηκαν για αυτές τις εργασίες, αν είχαν την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια για να τις πραγματοποιήσουν, καθώς και αυτούς που τους τις ανέθεσαν και τις παρέλαβαν κατα την ολοκλήρωσή τους.
Πλέον σε όλα τα σχολεία ζητάν συντήρηση, φύλλο καυσαερίων, δήλωση καλής εκτέλεσης εργασιών και όλες τις παρατηρήσεις μας γραμμένες πάνω στο φύλλο καυσαερίων. Δυστυχώς, τώρα!!!
Ο πρόεδρος, Κων/νος Σπανουδάκης».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία