Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » «Ανακαλέστε την απόφασή σας για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»

«Ανακαλέστε την απόφασή σας για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»

Διαμαρτυρία του Συνδέσμου προς το δήμαρχο Άνω Λιοσίων για την απόφαση ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές
Με επιστολή του ο Σύνδεσμος Αθηνών εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Άνω Λιοσίων, να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Συγκεκριμένα:

«Κύριε Δήμαρχε
Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Άνω Λιοσίων, να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα του Δήμου τις Κυριακές.
Απόφαση, η οποία ισοδυναμεί με κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την οποία επιδιώκουν πολυκαταστήματα και κυβέρνηση. Θεωρούμε δε αστεία τη δικαιολογία που προβλήθηκε από  την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι την απόφαση αυτή την πήρε για να ενισχυθούν οι επαγγελματίες που επλήγησαν από τους σεισμούς.
Η επιβίωση των επαγγελματιών, κύριε δήμαρχε, δεν εξαρτάται από την υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης, αλλά από το αν ο κόσμος έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες του. Και να είστε σίγουρος, ότι αν είχε αυτή τη δυνατότητα, θα μπορούσε να αγοράζει από τα καταστήματα και τις υπόλοιπες μέρες.
Πέραν τούτου, η απόφασή σας για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, θα εξοντώσει -οικονομικά και βιολογικά- τους μικροεπαγγελματίες, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις των μικροεπαγγελματιών είναι ατομικές ή οικογενειακές, που σημαίνει ότι με την απόφασή σας αυτή τους οδηγείτε στην εξόντωση – αποσύνθεση του οικογενειακού τους ιστού. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους (υπαλλήλους) των καταστημάτων, μικρών ή μεγάλων.
Κύριε δήμαρχε, εάν ενδιαφέρεστε, πραγματικά, για την επιβίωση των επαγγελματιών, τότε προσθέστε τη φωνή και τις αποφάσεις σας στα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από την πλευρά της κυβέρνησης. Το «καλύτερες ημέρες» δεν σημαίνει 7 ημέρες δουλειάς.
Παρακαλούμε πολύ, όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας».