Γ. ΖΥΓΟΥΜΗΣ – Δ. ΣΕΛΑΜΣΙΖΟΓΛΟΥ ΟΕ: Συστήματα απαγωγής καυσαερίων πολυπροπυλενίου Almeva

almeva2Η εταιρία Γ. ΖΥΓΟΥΜΗΣ – Δ. ΣΕΛΑΜΣΙΖΟΓΛΟΥ ΟΕ (Almeva in Greece) αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο στον ελληνικό χώρο του ελβετικού οίκου Almeva® που εξειδικεύεται στην κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων απαγωγής καυσαερίων πολυπροπυλενίου (PPH), για λέβητες υψηλής συμπύκνωσης.
Τα ολοκληρωμένα συστήματα του οίκου Almeva® με σεβασμό στις απαιτήσεις της σύγχρονης “πράσινης” επιχειρηματικότητας κατασκευάζονται με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.
Η ευρεία γκάμα καμινάδων πολυπροπυλενίου (PPH), πάνω από 1500 κωδικοί καταλόγου, που προσφέρει ο οίκος Almeva®, καλύπτει τις πλέον υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις όσον αφορά στα εξαρτήματα, τις διαστάσεις τους καθώς και την συνδεσιμότητά τους. Τα συστήματα Almeva® αποτελούν την ιδανική λύση για:
1. Μετατροπή παλαιών καμινάδων υψηλών θερμοκρασιών σε χαμηλών θερμοκρασιών υψηλής συμπύκνωσης (FLEX – STARR).
2. Oμοκεντρικές καμινάδες τόσο για χρήση στον εσωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων (LIK-LIL-LIB) όσο και εξωτερικά των κτιρίων (LAL-LAB).
3. Εγκαταστάσεις cascade για απαιτήσεις συνδυασμού πλέον των δύο λεβήτων (LAS – CAS).
Όλα τα συστήματα του οίκου Almeva® συνοδεύονται με πιστοποιητικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κατά EN 14471: Συστήματα καμινάδων με πλαστικούς αγωγούς), διασφαλίζοντας τόσο τον εγκαταστάτη των ολοκληρωμένων συστημάτων απαγωγής καυσαερίων PPH όσο και τον χρήστη των εγκαταστάσεων, όπου σύμφωνα με ευρωπαϊκό κανονισμό θα πρέπει σε κάθε εγκατεστημένο σύστημα να υπάρχει “ετικέτα καπνοδόχου“, διασφαλίζοντας έτσι τον τελικό χρήστη για την εγγύηση αυτής.
STARR – FLEX
almeva3Τα πιο ευέλικτα συστήματα καπνοδόχων για εγκαταστάσεις με λέβητες συμπυκνωμάτων. Αποτελούνται από άκαμπτου(STARR) ή εύκαμπτους (FLEX) σωλήνες και εξαρτήματα πολυπροπυλενίου (PPH) σε διατομές DN 60 – 315 mm για το σύστημα STARR και DN 60 – 200 mm για το σύστημα FLEX.
Η χρήση τους είναι κυρίως για εσωτερικούς χώρους, σε ευθύγραμμες καπνοδόχους ή ακόμη σε ανεξαρτήτου διαδρομής.
Η μεγάλη ποικιλία σε εξαρτήματα σύνδεσης, διέλευσης, ελέγχου και αποστράγγισης, προσφέρουν γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση για τον τεχνικό. Η σύνδεσή τους γίνεται με συνδέσμους υποδοχής ή με παξιμάδια σύζευξης με παρεμβύσματα EPDM.
LIK – LIL / LIB – LAL/LAB
Ομοκεντρικά συστήματα καπνοδόχων για εγκαταστάσεις όπου ο αέρας καύσης των συσκευών δεν πρέπει να προέρχεται από τον ίδιο χώρο όπου είναι τοποθετημένες.
Προορίζονται για χρήση εντός κτιρίων LIK,LIL,LIB και για εξωτερική χρήση LAL,LAB. Όπως όλα τα συστήματα της Almena® έτσι και τα ομοκεντρικά διαθέτουν μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων και διατίθενται σε διαστάσεις DN60/100 mm έως 200/300mm. Η σύνδεσή τους γίνεται με συνδέσμους υποδοχής με παρεμβύσματα EPDM, ενώ για τα συστήματα LAL,LAB με συνδέσμους υποδοχής με παρεμβύσματα EPDM και κωνικούς συνδέσμους.
CAS – LAS – ZUB
Τα συστήματα CAS και LAS είναι αποκλειστικά για εγκαταστάσεις με πολλαπλή σύνδεση λεβήτων, στον ίδιο χώρο ή σε κατακόρυφη σύνδεση.
Η προηγμένη τεχνολογία της Almena® σε τέτοιου είδους εξαρτήματα, προσφέρει λύσεις για κάθε τύπο εγκατάστασης λόγο της αντεπίστροφης βαλβίδας BV με ενσωματωμένη απόληξη συμπυκνωμάτων για κάθετη ή οριζόντια τοποθέτηση.
Η μεγάλη ποικιλία σε διατομές που αρχίζουν από DN 80 έως 315 mm και με διακλαδώσεις 45° ή 87° δίνουν στον τεχνικό ευελιξία και άνεση στην τοποθέτηση και την σωστή λειτουργία των συσκευών.