Αρχική » Επικαιρότητα » Αίτημα της ΟΒΥΕ για τον εμβολιασμό των υδραυλικών

Αίτημα της ΟΒΥΕ για τον εμβολιασμό των υδραυλικών

«Αίτημα του Kλάδου για προτεραιότητα των υδραυλικών στον εμβολιασμό σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό της χώρας».
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των μελών – υδραυλικών όλης τη χώρας, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας, και κατόπιν αιτημάτων πολλών μελών της, προέβη στις 8 Απριλίου 2021 σε αποστολή εγγράφου, με αίτημα την προτεραιότητα των υδραυλικών στο εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, σε επιστολή του με αποδέκτες τον Υπουργό Υγείας, τον Αν. Υπουργό, κκ. Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζομάνη αντίστοιχα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, αιτείται: «να υπάρξει προτεραιότητα στον εμβολιασμό για το επάγγελμα του υδραυλικού σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό», υπογραμμίζοντας στη σχετική επιστολή ότι «δεν ζητούμε να υπάρξει προτεραιότητα έναντι των ευπαθών ομάδων, αλλά σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό, που θα εμβολιάζεται ανά ηλικιακή ομάδα».
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, επίσης, εκφράζει την ανησυχία του, καθώς όπως υπογραμμίζει, οι υδραυλικοί λόγω της φύσης της δουλειάς επισκέπτονται κατοικίες προκειμένου να επισκευάσουν βλάβες, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα λύματα, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους και απροστάτευτους έναντι της νόσου Covid-19.
Η επιστολή του Δ.Σ., καταλήγει με την επισήμανση ότι είναι ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι αποδεδειγμένα ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα σε θερμοϋδραυλικές εγκαταστάσεις, να τους δοθεί προτεραιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί υπερμετάδοση και διασπορά της νόσου.

Από το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας.